Ποιες είναι οι ειδοποιήσεις Push; Και πώς μπορώ να τα χρησιμοποιήσω;

Μια ειδοποίηση push είναι ένας τρόπος για μια εφαρμογή να σας στείλει ένα μήνυμα ή να σας ειδοποιήσει χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή. Η ειδοποίηση "ωθείται" σε εσάς χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Μπορείτε να το σκεφτείτε όπως το app στέλνοντας ένα μήνυμα κειμένου, παρόλο που οι ειδοποιήσεις μπορούν να λάβουν διάφορες μορφές. Μια κοινή ειδοποίηση ώθησης παίρνει τη μορφή ενός κόκκινου κύκλου με έναν αριθμό που εμφανίζεται στη γωνία του εικονιδίου της εφαρμογής. Αυτός ο αριθμός σάς ειδοποιεί για μια σειρά συμβάντων ή μηνυμάτων μέσα στην εφαρμογή.

Φαίνεται σχεδόν κάθε εφαρμογή που εγκαθιστούμε αυτές τις μέρες ζητά να στείλει ειδοποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών. Αλλά πρέπει να πούμε ναι σε όλους τους; Πτώση? Να είσαι choosy; Θέλουμε πραγματικά ειδοποιήσεις push να μας διακόπτουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας;

Οι ειδοποιήσεις Push μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τι συμβαίνει στο iPhone ή στο iPad μας, αλλά μπορούν επίσης να καταστούν κενές στην παραγωγικότητα μας. Οι ειδοποιήσεις σχετικά με μια εφαρμογή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μια εφαρμογή κοινωνικών μέσων όπως το Linked In μπορούν να είναι πολύ σημαντικές, αλλά οι ειδοποιήσεις για ένα παιχνίδι που παίζουμε συχνά μπορεί εύκολα να γίνει απόσπαση της προσοχής μας.

Πώς να προβάλετε τις ειδοποιήσεις σας

Εάν χάσατε μια ειδοποίηση, μπορείτε να την προβάλετε στο κέντρο ειδοποιήσεων. Αυτή είναι μια ειδική περιοχή του iPhone ή του iPad που έχει σχεδιαστεί για να σας δώσει σημαντικές ενημερώσεις. Μπορείτε να ανοίξετε το κέντρο ειδοποιήσεων μετακινώντας προς τα κάτω από το πολύ πάνω άκρο της οθόνης της συσκευής. Το κόλπο είναι να ξεκινήσει από την άκρη της οθόνης, όπου εμφανίζεται συνήθως ο χρόνος. Καθώς μετακινείτε το δάχτυλό σας, το κέντρο ειδοποίησης θα αποκαλυφθεί. Από προεπιλογή, το κέντρο ειδοποιήσεων θα είναι διαθέσιμο στην οθόνη κλειδώματος, επομένως μπορείτε να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις χωρίς να ξεκλειδώσετε το iPad σας.

Μπορείτε επίσης να πείτε στο Siri να «διαβάσει τις ειδοποιήσεις μου». Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν δυσκολεύεστε να διαβάσετε, αλλά αν παρακολουθείτε τακτικά ειδοποιήσεις, ίσως θέλετε να προσαρμόσετε περαιτέρω τις εφαρμογές που εμφανίζονται στο κέντρο ειδοποιήσεων.

Όταν έχετε στην οθόνη το κέντρο ειδοποιήσεων, μπορείτε να διαγράψετε μια ειδοποίηση μετακινώντας από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτό θα αποκαλύψει τις επιλογές για την προβολή ολόκληρης της ειδοποίησης ή την "εκκαθάριση" της, η οποία θα την διαγράψει από το iPhone ή το iPad σας. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε μια ολόκληρη ομάδα πιέζοντας το κουμπί "X" πάνω τους. Οι ειδοποιήσεις ομαδοποιούνται γενικά ανά εφαρμογή και ανά ημέρα.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε έξοδο από το κέντρο ειδοποιήσεων, σύροντάς το πίσω στο επάνω μέρος της οθόνης ή κάνοντας κλικ στο κουμπί Αρχική σελίδα .

Πώς να προσαρμόσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις

Δεν υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσετε όλες τις ειδοποιήσεις. Οι ειδοποιήσεις εξετάζονται σε βάση εφαρμογής ανά εφαρμογή και όχι σε γενικό διακόπτη. Οι περισσότερες εφαρμογές θα σας ζητήσουν άδεια πριν ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις push, αλλά εάν θέλετε να προσαρμόσετε τον τύπο της ειδοποίησης που λαμβάνετε, θα χρειαστείτε

Οι ειδοποιήσεις έρχονται σε πολλές διαφορετικές μορφές. Η προεπιλεγμένη ειδοποίηση θα εμφανίσει ένα μήνυμα στην οθόνη. Το πιο διακριτικό είναι η ειδοποίηση Badge, η οποία είναι το σήμα κόκκινου κύκλου στη γωνία του εικονιδίου της εφαρμογής που εμφανίζει τον αριθμό των ειδοποιήσεων. Οι ειδοποιήσεις push μπορούν επίσης να σταλούν στο κέντρο ειδοποιήσεων χωρίς αναδυόμενο μήνυμα. Μπορείτε να αλλάξετε τη συμπεριφορά ειδοποίησης στις ρυθμίσεις.

  1. Αρχικά, ανοίξτε την εφαρμογή ρυθμίσεων iPhone ή iPad . Αυτό είναι το εικονίδιο της εφαρμογής με εργαλεία που την ενεργοποιούν.
  2. Στο αριστερό μενού, εντοπίστε και πατήστε Ειδοποιήσεις .
  3. Στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων θα εμφανίζονται όλες οι εφαρμογές στη συσκευή σας, οι οποίες μπορούν να στέλνουν ειδοποιήσεις push. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε την εφαρμογή με το στυλ ειδοποίησης που θέλετε να αλλάξετε ή για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων.

Αυτή η οθόνη μπορεί να φαίνεται λίγο συντριπτική στην αρχή λόγω όλων των επιλογών. Εάν θέλετε απλώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για την εφαρμογή, απλώς πατήστε το διακόπτη on-off στα δεξιά του πλαισίου Επιτρέπεται ειδοποιήσεις . Οι άλλες επιλογές σάς επιτρέπουν να συντονίζετε με ακρίβεια τον τρόπο λήψης των ειδοποιήσεων.