Η πρώτη σειρά μου: Ο πρώτος φορητός υπολογιστής μου

Η αγορά ενός φορητού υπολογιστή είναι απλή. Η αγορά ενός σταθμού κινητής τηλεφωνίας απαιτεί λίγο περισσότερη σκέψη.

Η αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών είναι αρκετά απλή. Προχωρήστε στο τοπικό κατάστημα μεγάλων θυρίδων, επιλέξτε το φορητό υπολογιστή με την πιο λαμπερή οθόνη, βάλτε λίγο ζύμη και γυρίστε στο σπίτι. Η αγορά ενός φορητού υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή για επεξεργασία μπορεί να πάρει λίγη σκέψη. Παράγοντες όπως η ταχύτητα επεξεργασίας, η μνήμη, η μνήμη βίντεο, η ανάλυση της οθόνης και οι θύρες που διαθέτει η μηχανή, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση ότι το μηχάνημα θα είναι κατάλληλο για επεξεργασία για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τι είδους πράγματα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την αγορά ενός φορητού υπολογιστή για επεξεργασία; Για ένα, δεν είναι επιφάνεια εργασίας, οπότε οι κάρτες δεν είναι πιθανό να επεκταθούν και να αναβαθμιστούν. Αγοράζοντας ένα μηχάνημα που έχει τη δύναμη και την ευελιξία να επεξεργαστεί βίντεο απευθείας από τις πύλες θα είναι το καλύτερο στοίχημα.

Ποιες είναι οι προδιαγραφές που θα πρέπει να σαρώνουμε τη λεπτή εκτύπωση όταν αγοράζουμε ένα φορητό υπολογιστή επεξεργασίας βίντεο;

Για να ξεκινήσετε, ας διαπιστώσουμε ότι για κάποια επεξεργασία βίντεο, σχεδόν κάθε νέο φορητό υπολογιστή θα κάνει το τέχνασμα. Εάν ο μεγαλύτερος όγκος των βίντεό σας πρόκειται να εκτοξευθεί σε ένα smartphone και φορτωθεί στο YouTube χωρίς πολλές επεξεργασίες ή γραφικά, δεν είναι απαραίτητη η χρήση ενός μηχανήματος. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το Final Cut Pro X, το Adobe Premiere Pro CC 2015, το Sony Vegas Pro, το HitFilm 3, το Avid Media Composer ή άλλη πλατφόρμα επεξεργασίας για την ποιότητα, η απόδοση είναι απαραίτητη.

Επεξεργαστή ή CPU

Η καρδιά του υπολογιστή. Όταν ψάχνετε για φορητό υπολογιστή υψηλότερου επιπέδου για επεξεργασία βίντεο, συνιστάται να ψωνίζετε μηχανές με επεξεργαστή i7 και όσο περισσότερους πυρήνες τόσο το καλύτερο. Οι σημερινοί φορητοί υπολογιστές υψηλής ευκρίνειας, όπως το κορυφαίο της γραμμής Apple MacBook Pros, έχουν μέχρι και την επιλογή quad core i7. Εάν ο προϋπολογισμός είναι ένας μεγάλος παράγοντας και μια μηχανή με i7 είναι μακριά, επιλέξτε ένα i5. Ο επεξεργαστής νέας γενιάς, τόσο το καλύτερο.

Κάρτα γραφικών ή GPU

Για την επεξεργασία βίντεο και τα γραφικά κίνησης, η κάρτα οθόνης μπορεί να είναι το πιο σημαντικό στοιχείο του μηχανήματος. Όλο και περισσότερες εφαρμογές βίντεο βασίζονται στη GPU για να μεταφέρουν το φορτίο επεξεργασίας με βίντεο και γραφικά υψηλής ανάλυσης. Ψάξτε για ένα φορητό υπολογιστή με τουλάχιστον 1GB μνήμης βίντεο, και κατά προτίμηση περισσότερο. Όπως συμβαίνει με όλα τα εξαρτήματα που ψωνίζουμε εδώ, περισσότερα είναι καλύτερα.

Μνήμη ή μνήμη RAM

Η μνήμη θα επιτρέψει στο μηχάνημα να λειτουργεί πιο γρήγορα και αποτελεσματικά και, όπως και τα άλλα χαρακτηριστικά που κυνηγάμε περισσότερο, περισσότερα είναι καλύτερα. Για ελαφριά επεξεργασία, συνιστάται ελάχιστη μνήμη RAM 8GB, αν και για εργασία με νεότερες κάμερες που μπορούν να τραβήξουν HD ή καλύτερα βίντεο, συνιστάται πραγματικά η χρήση 16GB ή περισσότερων.

Οθόνη, οθόνη ή οθόνη

Λοιπόν, αυτό είναι προφανές. Πρέπει να κοιτάζουμε μια οθόνη για ώρες κατά την επεξεργασία και μια καλύτερη οθόνη θα βοηθήσει πολύ. Η συζήτηση προβληματίζεται σχετικά με το αν μια ματ ή γυαλιστερή οθόνη είναι καλύτερη, αλλά γενικά, οι συντάκτες επιλέγουν μια ματ οθόνη για να μειώσουν την πίεση των ματιών. Η υψηλότερη ανάλυση είναι πάντα καλύτερη και ευτυχώς δεν υπάρχει έλλειψη πανέμορφων οθονών που διατίθενται σήμερα. Το 1920 x 1080 (1080p) είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης, αλλά ελαφρώς μικρότερο από ότι είναι εντάξει, και το υψηλότερο είναι σίγουρα καλύτερο. Πολλοί από τους σημερινούς φορητούς υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας διαθέτουν οθόνες που είναι τόσο πυκνές με pixels το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να διαφοροποιήσει μεταξύ τους. Αυτό συμβαίνει πολύ σίγουρα με την οθόνη Retina της Apple. Ενώ ήταν νωρίς στην αγορά με αυτές τις οθόνες υψηλής ανάλυσης, άλλοι κατασκευαστές έχουν ταιριάξει και μάλιστα υπερέβησαν τις οθόνες της Apple σε πολλούς φορητούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας.

Θύρες, Είσοδοι, Έξοδοι κλπ.

Αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να διαφέρει σε φορητούς υπολογιστές από το πιο πρόσφατο Macbook μονής θύρας της Apple σε ορισμένους υπολογιστές που διαθέτουν τεράστιους αριθμούς θυρών. Όταν ψωνίζετε, υπάρχουν μερικές μεγάλες για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχουν πιθανές αγορές. Οι θύρες USB θα πρέπει να είναι USB 3.0 τώρα, τουλάχιστον ως επί το πλείστον. Το USB 3.0 είναι πολύ πιο γρήγορο από ότι είναι ο προκάτοχος 2.0. Οι θύρες Thunderbolt 2 είναι πολύ γρήγορες και χρήσιμες. Μια υποδοχή ανάγνωσης καρτών μπορεί επίσης να είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου.

Προσπαθήστε να αγοράσετε κάτι με κάθε ένα από αυτά τα κουτάκια και να προσθέσετε έναν σκληρό δίσκο στερεάς κατάστασης (SSD) ή ακόμα και έναν δίσκο flash υψηλής ταχύτητας για γρήγορη αποθήκευση και πρόσβαση σε αστραπές και η γρήγορη και αποτελεσματική επεξεργασία είναι πολύ κοντά.