Τι είναι η εμφάνιση True Tone; Και εγώ φροντίζω;

Η Apple αναβάθμισε σχεδόν κάθε σημαντικό χαρακτηριστικό του iPad με την κυκλοφορία του iPad Pro 9,7 ιντσών . Το πιο πρόσφατο tablet της σειράς της Apple διαθέτει επεξεργαστή επιφάνειας εργασίας, τέσσερα ηχεία για κρυστάλλινο ήχο ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο κρατάτε τη συσκευή, μια φωτογραφική μηχανή που μπορεί να ανταγωνιστεί με αυτές που βρίσκονται σε smartphones και μια οθόνη που είναι σαράντα τοις εκατό λιγότερο ανακλαστική από τον προκάτοχό της, έχει μια ευρύτερη περιοχή χρώματος και έχει μια οθόνη "True Tone".

Ένας πραγματικός τόνος Τι;

Όταν κοιτάζουμε ένα αντικείμενο, δεν βλέπουμε μόνο το ίδιο το αντικείμενο. Βλέπουμε επίσης την αντανάκλαση του φωτός που αναπηδά από το αντικείμενο. Αν βρισκόμαστε έξω το πρωί, αυτό το φως μπορεί να έχει λίγο πιο κόκκινο λόγω του ανερχόμενου ήλιου. Στη μέση της ημέρας, μπορεί να είναι πιο κίτρινο και αν είμαστε μέσα, ίσως έχουμε πιο καθαρό λευκό φως που αναπηδά από το αντικείμενο.

Αλλά αν ποτέ δεν παρατηρήσατε πραγματικά αυτό το ανακλαστικό φως του περιβάλλοντος, δεν είστε μόνοι. Ο ανθρώπινος εγκέφαλος φιλτράρει πραγματικά αυτά τα χρώματα από τα αντικείμενα που βλέπουμε, αντισταθμίζοντας την αντανάκλαση αυτών των φώτων, προκειμένου να μας δώσει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα αυτού που βλέπουμε.

Θυμάσαι το φόρεμα που έπληξε το Διαδίκτυο από την έκπληξη όταν μερικοί το είδαν σαν χρυσοκέντητο φόρεμα, ενώ άλλοι το είδαν σαν μπλε και μαύρο φόρεμα; Αυτό το κοινωνικό φαινόμενο των μέσων ενημέρωσης προκλήθηκε από τον ανθρώπινο εγκέφαλο που αποφάσισε είτε να τονώσει το μπλε σε ορισμένες περιπτώσεις είτε να τον επιτείνει σε άλλες περιπτώσεις. Και επειδή τα χρώματα που χρησιμοποιούσαν το φόρεμα ήταν ουσιαστικά αλυσοδεμένα ενάντια στα όρια του πώς λειτουργεί το φίλτρο χρώματος του εγκεφάλου μας, είχε μια δραστική επίδραση στο πώς αντιλαμβανόταν το φόρεμα.

Ο True Tone δεν έχει τόσο δραστικό αποτέλεσμα, αλλά λειτουργεί με παρόμοιες αρχές. Το νέο iPad είναι σαράντα τοις εκατό λιγότερο αντανακλαστικό από το προηγούμενο μοντέλο, το οποίο ήταν λιγότερο αντανακλαστικό από το προηγούμενο μοντέλο. Η παρεμπόδιση αυτής της αντανάκλασης του φωτός είναι πολύ σημαντική για την αναγνώριση του iPad αν βρίσκεστε έξω κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά επίσης αποκλείει κάποια από αυτά τα χρώματα του περιβάλλοντος. Και επειδή ο εγκέφαλός μας δεν γνωρίζει ότι είναι αποκλεισμένοι, εξακολουθεί να είναι δύσκολο στην εργασία να προσπαθεί να αντισταθμίσει αυτό το ανύπαρκτο φως.

Αυτό είναι όπου ο True Tone μπαίνει στην εικόνα. Ο εγκέφαλός μας αντισταθμίζει το φως του περιβάλλοντος που αναπηδά από αντικείμενα, γι 'αυτό ένα λευκό κομμάτι χαρτί θα φανεί πολύ λευκό, ανεξάρτητα από το αν το βλέπετε κάτω από τον λαμπερό ήλιο, στη σκιά μιας βεράντας ή μέσα στο εσωτερικό με τεχνητό φως. Βλέπουμε λευκό ως "πολύ λευκό" έως ότου κάτι ακόμα πιο λευκό έρχεται στο οπτικό μας πεδίο.

Αλλά τι γίνεται με μια οθόνη που έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το ποσό του αντανακλαστικού φωτός; Το λευκό φόντο της εφαρμογής iBooks μπορεί να καταλήξει λίγο κάτω από διαφορετικές αστραπές, όχι επειδή το χρώμα του φόντου της εφαρμογής αλλάζει - δεν το κάνει - αλλά επειδή ο εγκέφαλός μας προσπαθεί να φιλτράρει εκείνο το ανύπαρκτο φως περιβάλλοντος. Κατά κάποιον τρόπο, ο True Tone προσθέτει σε ζεστά χρώματα και μερικά από αυτά τα χρώματα πρόκειται να φιλτραριστούν από τον εγκέφαλό μας. Και το τελικό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι πιο κοντά σε αυτό που θα μπορούσαμε να δούμε εάν κρατούσαμε ένα πραγματικό κομμάτι χαρτί στο χέρι μας.

10 διαφορές μεταξύ των 9,7 ιντσών και 12,9 ιντσών iPad Pro

Ομοίως ο πραγματικός τόνος κάνει μεγάλη διαφορά;

Το True Tone είναι εξαιρετικά δροσερό στην αντίληψη, αλλά έχοντας τοποθετήσει το iPad Air 2 και το iPad Pro 9,7 ιντσών παράλληλα σε διάφορες συνθήκες φωτισμού, μπορώ να πω ότι υπάρχει μια σαφής διαφορά μεταξύ των δύο και ( 2) πιθανότατα θα παρατηρήσετε μόνο τη διαφορά εάν τα κράτησατε δίπλα-δίπλα. Για τους περισσότερους, ο True Tone μπορεί να κάνει την οθόνη του iPad λίγο πιο ρεαλιστική, αλλά δεν θα μπορούσαμε πραγματικά να πούμε τη διαφορά.

Για όσους χρησιμοποιούν το iPad για επεξεργασία φωτογραφιών ή επεξεργασία βίντεο που θέλουν να συντονίσουν με ακρίβεια το χρώμα των εικόνων, ο True Tone μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση. Ειδικά αν συγκρίνουμε τα χρώματα με μια πραγματική φωτογραφία.

Το Gamut Wide Color DCI-P3 μπορεί να είναι η λειτουργία προβολής Killer του iPad Pro

Η εμφάνιση True Tone παίρνει πολλή ώρα Τύπου, αλλά ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η οθόνη 9,7 ιντσών του iPad Pro μοιάζει πολύ καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο iPad είναι η υποστήριξη για το DCI-P3 Wide Color Gamut. Αν δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει αυτό το καλό, ενταχθείτε στο πλήθος. Δεν είχα ακούσει ποτέ για αυτό πριν από την εισαγωγή του νέου iPad.

Αν θυμάστε ότι το "Αυτό πηγαίνει σε έντεκα" του Nigel Tufnel, αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό του DCI-P3 Wide Color Gamut: φέρτε το χρώμα στο iPad μέχρι έντεκα.

Σκεφτείτε τις πρώτες μέρες του υπολογισμού όταν η οθόνη ήταν μόνο ικανή να εμφανίζει 16 χρώματα. Και στη συνέχεια ήρθε οθόνες που μπορούν να εμφανίσουν 256 χρώματα. Και τώρα οι περισσότερες οθόνες υπολογιστών και τηλεοράσεις μπορούν να εμφανίσουν μόλις 17 εκατομμύρια χρώματα. Και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα άλλο άλμα σε 10-bit χρώμα με Ultra High-Definition (UHD), το οποίο θα μπορεί να εμφανίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρώματα.

Πού βρίσκεται το γήπεδο Wide Color Gamut DCI-P3 στο έδαφος του iPad Pro; Μπορεί να εμφανίσει 26% περισσότερα χρώματα από το UHD και ταιριάζει με τη χρωματική γκάμα που χρησιμοποιείται από πολλές ψηφιακές ταινίες.

Έτσι, όταν κοιτάζετε τη νέα οθόνη iPad Pro και νομίζετε ότι η εικόνα μοιάζει πραγματικά φοβερή, πιθανότατα έχει να κάνει είτε με το άλμα στο DCI-P3 παρά με την τεχνολογία True Tone. Αν και, φυσικά, όταν συνδυάζετε όλες αυτές τις τεχνολογίες, έχετε μια πολύ εκπληκτική εμφάνιση.

Εντάξει, ο αληθινός τόνος είναι φοβερός, αλλά πώς μπορώ να τον αποτρέψω;

Ο True Tone μπορεί να μην είναι για όλους, και αν δουλεύετε με φωτογραφίες ή βίντεο, μπορεί να θέλετε να το αναστρέψετε ή να απενεργοποιήσετε ανάλογα με το τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε. Ο True Tone είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να τον απενεργοποιήσετε ξεκινώντας την εφαρμογή ρυθμίσεων του iPad και επιλέγοντας "Display & Brightness" από το αριστερό μενού. Οι ρυθμίσεις οθόνης θα σας επιτρέψουν να γυρίσετε τον διακόπτη για True Tone, να ενεργοποιήσετε το Night Shift και να ρυθμίσετε τη ζεστασιά των χρωμάτων στη Night Shift καθώς και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε την αυτόματη φωτεινότητα.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το iPad σαν επαγγελματίας