Πώς να Πλοηγηθείτε στο iPad Όπως και να είστε μια Apple Genius

Παρακολουθήσατε ποτέ κάποιον που πετάει γύρω από τη διασύνδεση του iPad, ξεκινώντας εφαρμογές με ταχύτητα θραύσης και εναλλαγή μεταξύ τους σχεδόν αμέσως; Το iPad κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2010 και κάθε χρόνο παίρνουμε μια ενημερωμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος που μας φέρνει νέα χαρακτηριστικά για να χρησιμοποιήσουμε το tablet πιο αποτελεσματικά. Οι νέοι οδηγοί χρηστών μπορούν να καλύψουν τα βασικά στοιχεία όπως η μετακίνηση εφαρμογών και η δημιουργία φακέλων, αλλά τι γίνεται με όλα τα συμβουλές για να πάρετε το παιχνίδι σας στο επόμενο επίπεδο;

Ξέρετε ότι συχνά μπορείτε να παραλείψετε την απόστροφο όταν πληκτρολογείτε το πληκτρολόγιο οθόνης του iPad; Η λειτουργία αυτόματης διόρθωσης θα την συμπληρώσει συνήθως για εσάς. Και δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση μεγάλων λέξεων. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τα πρώτα γράμματα και να πατήσετε μία από τις απαντήσεις πρόβλεψης πληκτρολόγησης στην κορυφή του πληκτρολογίου. Και αντί να ανοίξετε την εφαρμογή Μουσική και να ψάξετε μέσα από καλλιτέχνες και άλμπουμ για ένα συγκεκριμένο τραγούδι, μπορείτε απλά να ζητήσετε από τη Siri να "παίξει" το τραγούδι . Αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα που ένας pro χρήστης θα κάνει για να επιταχύνει τη διαδικασία για να κάνει τα πράγματα γίνοντα, οπότε ας φτάσουμε στο πρώτο pro tip.

01 από 07

Master το iPad χρησιμοποιώντας αυτές τις συμβουλές Pro

pexels.com

Αυτή η συμβουλή υπήρξε από την αρχή, αλλά βλέπουμε συνεχώς τους ανθρώπους να μετακινούνται αργά σε έναν ιστότοπο ή προς την κορυφή της ροής τους στο Facebook. Αν θέλετε να μεταβείτε στην αρχή της ροής σας στο Facebook ή στην κορυφή ενός ιστοτόπου ή ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απλώς πατήστε στο πάνω μέρος της οθόνης όπου βλέπετε την ώρα που εμφανίζεται. Αυτό δεν λειτουργεί σε κάθε εφαρμογή, αλλά στις περισσότερες εφαρμογές που μετακινούνται από πάνω προς τα κάτω, θα πρέπει να λειτουργήσει.

02 του 07

Κάντε διπλό κλικ για γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών

Μια άλλη διαδικασία που βλέπουμε οι χρήστες να κάνουν πολύ συχνά ανοίγει μια εφαρμογή, κλείνει την, ανοίγει μια δεύτερη εφαρμογή, κλείνει την εφαρμογή της και κατόπιν ψάχνει για το εικονίδιο της εφαρμογής για να επιστρέψει στην πρώτη εφαρμογή. Υπάρχει πολύ πιο γρήγορος τρόπος εναλλαγής μεταξύ εφαρμογών. Στην πραγματικότητα, υπάρχει μια ολόκληρη οθόνη αφιερωμένη σε αυτό!

Αν κάνετε διπλό κλικ στο κουμπί "Αρχική σελίδα" , το iPad θα εμφανίσει μια οθόνη με τις πιο πρόσφατα ανοιχτές εφαρμογές που εμφανίζονται σε ένα καρουσέλ των παραθύρων σε όλη την οθόνη. Μπορείτε να σύρετε ένα δάχτυλο από αριστερά προς τα δεξιά ή από δεξιά προς τα αριστερά για να περιηγηθείτε στις εφαρμογές και να πατήσετε απλά σε ένα για να το ανοίξετε. Αυτός είναι μακράν ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε μια εφαρμογή, αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα.

Μπορείτε επίσης να κλείσετε μια εφαρμογή από αυτήν την οθόνη αγγίζοντας την εφαρμογή και σύροντάς την προς την κορυφή της οθόνης. Μπορείτε να το σκεφτείτε όπως τρυπώντας την εφαρμογή από το iPad. Οι εφαρμογές κλεισίματος είναι ένας καλός τρόπος για να θεραπεύσετε μικρά προβλήματα μέσα στην εφαρμογή. Εάν το iPad σας λειτουργεί αργά , είναι καλή ιδέα να κλείσετε μερικές από τις πιο πρόσφατες εφαρμογές μόνο σε περίπτωση που αναλαμβάνουν κάποιο χρόνο επεξεργασίας.

03 του 07

Αναζήτηση Spotlight

Ίσως το πιο υπολειπόμενο χαρακτηριστικό του iPad είναι Spotlight Search . Η Apple έχει προσθέσει πολλά πράγματα στο χαρακτηριστικό αναζήτησης με τα χρόνια. Όχι μόνο θα ψάξει για εφαρμογές και μουσική, μπορεί να ψάξει στον ιστό και ακόμη και να ψάξει μέσα σε εφαρμογές. Πόσο ισχυρός είναι; Αν έχετε Netflix, μπορείτε να αναζητήσετε μια ταινία μέσω Spotlight Search και να έχετε ένα αποτέλεσμα αναζήτησης που θα σας μεταφέρει απευθείας στην ταινία στην εφαρμογή Netflix. Είναι ακόμη αρκετά λεπτομερές ότι εάν πληκτρολογείτε στο όνομα ενός επεισοδίου τηλεοπτικής εκπομπής, μπορεί να το αναγνωρίσει.

Η καλύτερη χρήση για την Spotlight Search είναι απλά η εκκίνηση εφαρμογών. Δεν χρειάζεται να αναζητήσετε πού βρίσκεται μια μεμονωμένη εφαρμογή στο iPad σας. Η Spotlight Search θα την βρει. Σίγουρα, μπορείτε να πείτε στο Siri να ξεκινήσει μια εφαρμογή, αλλά όχι μόνο είναι Spotlight Search μια πιο ήσυχη επιλογή, μπορεί επίσης να είναι πιο γρήγορη.

Μπορείτε να φτάσετε στην Αναζήτηση Spotlight, μεταβαίνοντας στην αρχική οθόνη , η οποία είναι οποιαδήποτε σελίδα γεμάτη εικονίδια εφαρμογών. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν ξεκινάτε από το πάνω άκρο της οθόνης αλλιώς θα πάρετε το κέντρο ειδοποιήσεων.

Εάν σύρετε από αριστερά προς τα δεξιά ενώ βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα των εικονιδίων στην Αρχική οθόνη, θα αποκαλύψετε μια διαφορετική Αναζήτηση Spotlight. Αυτή η σελίδα είναι στην πραγματικότητα ένα κέντρο ειδοποιήσεων που εμφανίζει συμβάντα στο ημερολόγιό σας και άλλα γραφικά στοιχεία που έχετε ορίσει για την οθόνη ειδοποιήσεων. Περιλαμβάνει επίσης μια γραμμή αναζήτησης που μπορεί να έχει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες αναζήτησης Spotlight.

04 του 07

Ο πίνακας ελέγχου

Τι γίνεται με όλους εκείνους τους χρόνους που χρειάζεται απλά να γυρίσετε ένα διακόπτη ή να μετακινήσετε ένα ρυθμιστικό; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπείτε στις ρυθμίσεις του iPad μόνο για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το Bluetooth ή να χρησιμοποιήσετε το AirPlay για να πετάξετε την οθόνη του iPad στην τηλεόρασή σας μέσω της Apple TV. Ο Πίνακας Ελέγχου του iPad μπορεί να προσπελαστεί πατώντας το δάκτυλό σας από το κάτω άκρο της οθόνης, όπου η οθόνη συναντά την κλίση προς τα πάνω. Καθώς μετακινείτε το δάκτυλό σας προς τα πάνω, αποκαλύπτεται ο Πίνακας Ελέγχου.

Τι μπορεί να κάνει ο Πίνακας Ελέγχου;

Μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αεροπλάνου, Wi-Fi, Bluetooth, Μην ενοχλείτε και να σβήνετε. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κλειδώσετε τον προσανατολισμό του iPad, οπότε αν βάζετε στο κρεβάτι στο πλάι σας και βρείτε το iPad συνεχίζει να αλλάζει από το τοπίο στο πορτρέτο, μπορείτε να το κλειδώσετε. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης με ένα ρυθμιστικό.

Εκτός από το προαναφερθέν κουμπί AirPlay, υπάρχει ένα κουμπί AirDrop για γρήγορη κοινή χρήση εικόνων και αρχείων . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα κουμπιά γρήγορης εκκίνησης στα δεξιά για να ανοίξετε την κάμερα του iPad σας ή να αποκτήσετε πρόσβαση στο χρονόμετρο και στο χρονόμετρο.

Υπάρχει επίσης μια δεύτερη σελίδα στον Πίνακα Ελέγχου με στοιχεία ελέγχου μουσικής. Μπορείτε να μεταβείτε σε αυτή τη δεύτερη σελίδα μετακινώντας από δεξιά προς τα αριστερά στην οθόνη όταν εμφανιστεί ο Πίνακας Ελέγχου. Τα χειριστήρια μουσικής θα σας επιτρέψουν να σταματήσετε τη μουσική, να παραλείψετε τραγούδια, να ρυθμίσετε την ένταση ήχου και ακόμη και να επιλέξετε την έξοδο για τη μουσική, αν έχετε συνδέσει το iPad σε συσκευή Bluetooth ή AirPlay.

05 του 07

Το εικονικό touchpad

Μέχρι στιγμής, έχουμε καλύψει κυρίως την πλοήγηση και να φτάσουμε σε λειτουργίες πολύ γρήγορα. Αλλά τι γίνεται με το να κάνεις πράγματα; Το iPad ονομάζεται συχνά συσκευή κατανάλωσης, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να καταναλώνουν περιεχόμενο, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα πολύ παραγωγικό tablet στα σωστά χέρια. Ένα από τα πιο cool νεότερα χαρακτηριστικά που προστίθενται στο iPad είναι το Virtual Touchpad , το οποίο μπορεί να κάνει πολλά από τα ίδια πράγματα που θα έκανε ένα πραγματικό touchpad.

Προσπαθήσατε ποτέ να μετακινήσετε τον κέρσορα πιέζοντας το δάχτυλό σας σε κάποιο κείμενο μέχρι να εμφανιστεί ο μικρός μεγεθυντικός φακός και στη συνέχεια να μετακινηθεί γύρω από την οθόνη; Είναι πολύ περίεργο, ειδικά αν προσπαθείτε να τοποθετήσετε τον κέρσορα στην άκρη αριστερά ή στην άκρα δεξιά της οθόνης. Εκεί μπαίνει στο παιχνίδι το Virtual Touchpad.

Για να χρησιμοποιήσετε το Virtual Touchpad, απλά τοποθετήστε δύο δάχτυλα στο πληκτρολόγιο οθόνης. Τα πλήκτρα θα χαλαρώσουν και η μετακίνηση των δύο άκρων θα μετακινήσει έναν κέρσορα γύρω από το κείμενο στην οθόνη. Αν αγγίξετε τα δύο άκρα των δακτύλων σας στο πληκτρολόγιο και τα κρατήσετε για ένα δευτερόλεπτο, θα εμφανιστούν μικροί κύκλοι στο επάνω και το κάτω μέρος του δρομέα. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε κατάσταση επιλογής, επιτρέποντάς σας να μετακινήσετε τα δάχτυλά σας για να επιλέξετε κάποιο κείμενο. Αφού ολοκληρώσετε την επιλογή, μπορείτε να πατήσετε το επιλεγμένο κείμενο για να εμφανιστεί το μενού που σας επιτρέπει να κόψετε, να αντιγράψετε, να επικολλήσετε ή να επικολλήσετε . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μενού για να γράψετε το κείμενο με έντονη γραφή, να το μιλήσετε, να το μοιραστείτε ή απλά να το δώσετε.

06 του 07

Βρείτε το iPad σας όταν χάθηκε

Η λειτουργία Find my iPad μπορεί να είναι εξαιρετική αν κλαπεί το iPad σας ή αν το αφήσετε σε ένα εστιατόριο. Αλλά ξέρατε ότι μπορεί να είναι ένας σημαντικός χρόνος αν απλά δεν μπορείτε να βρείτε το iPad σας γύρω από το σπίτι; Κάθε iPad θα πρέπει να έχει Ενεργοποιημένο το iPad μου ακόμα κι αν ποτέ δεν φεύγει από το σπίτι αν για κανέναν άλλο λόγο παρά να το βρει, θα έπρεπε το iPad να γλιστρήσει ποτέ ανάμεσα στα μαξιλάρια του καναπέ ή σε κάποιο άλλο out-of-sight και out-of-mind τοποθεσία. Μάθετε πώς να ενεργοποιήσετε την επιλογή του iPad μου.

Δεν χρειάζεστε την εφαρμογή για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Find My iPad. Μπορείτε επίσης να φτάσετε σε αυτό, δείχνοντας τον περιηγητή ιστού σας στο www.icloud.com. Ο ιστότοπος iCloud σάς επιτρέπει να εντοπίσετε οποιοδήποτε iPhone ή iPad με τη λειτουργία ενεργοποιημένη. Και εκτός από την εμφάνιση του τόπου όπου βρίσκονται και επιτρέποντάς σας είτε να τις κλειδώσετε είτε να τις επαναφέρετε στις εργοστασιακές προεπιλογές, μπορείτε να παίξετε το iPad να ακούγεται ήχος.

Αυτός είναι ο τρόπος που βρίσκετε το iPad σας όταν τοποθετείτε κατά λάθος ένα σωρό ρούχα πάνω από αυτό ή γλιστρά κάτω από την κουβέρτα στο κρεβάτι σας.

07 του 07

Αναζήτηση μιας ιστοσελίδας από τη γραμμή διευθύνσεων

Ένα μεγάλο τέχνασμα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού του υπολογιστή σας είναι η δυνατότητα εύκολης αναζήτησης συγκεκριμένου κειμένου μέσα σε ένα άρθρο ή μια ιστοσελίδα. Αλλά αυτό το τέχνασμα δεν περιορίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης του υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο iPad διαθέτει ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης, την οποία πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν, επειδή μπορούν εύκολα να παραμείνουν κρυμμένοι αν δεν το ψάχνετε.

Θέλετε να βρείτε κάποιο κείμενο σε μια ιστοσελίδα; Απλά πληκτρολογήστε τη στη γραμμή διευθύνσεων στην κορυφή του προγράμματος περιήγησης. Εκτός από την υποβολή προτάσεων σε δημοφιλείς ιστοσελίδες ή την εκτέλεση αναζήτησης Google, η γραμμή αναζήτησης μπορεί στην πραγματικότητα να αναζητήσει τη σελίδα. Ωστόσο, η λειτουργία αναζήτησης μπορεί να αποκρύπτεται από το πληκτρολόγιο οθόνης, οπότε αφού πληκτρολογήσετε αυτό που θέλετε να βρείτε, πιέστε το πλήκτρο στην κάτω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου οθόνης με το πληκτρολόγιο και το κάτω βέλος στο κουμπί . Αυτό θα προκαλέσει την εξαφάνιση του πληκτρολογίου και θα σας επιτρέψει να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει μια ενότητα "Σε αυτήν την σελίδα" για αναζήτηση στην τρέχουσα ιστοσελίδα.

Αφού εκτελέσετε την αναζήτηση, θα εμφανιστεί μια μπάρα στο κάτω μέρος του προγράμματος περιήγησης Safari. Αυτή η γραμμή θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε στις αντιστοιχίσεις αναζήτησης κειμένου ή να αναζητήσετε κάποιο άλλο κείμενο. Αυτό μπορεί να είναι ένα lifesaver εάν ψάχνετε μέσα από μακρές οδηγίες και γνωρίζετε ακριβώς τι ψάχνετε να κάνετε.