Απλοί τρόποι για τη μείωση της χρήσης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας

Αποθηκεύστε το επίδομα δεδομένων σας και εξοικονομήστε χρήματα

Ένα συνεχώς αυξανόμενο ποσό εφαρμογών και υπηρεσιών χρειάζεται πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αν δεν βρίσκεστε σε τοποθεσία όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi , αυτό σημαίνει σύνδεση σε δίκτυο δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας , είτε ως μέρος ενός κυψελοειδούς σχεδίου είτε ως υπηρεσία πληρωμής, κοστίζουν χρήματα, οπότε είναι λογικό να προσπαθήσετε να μειώσετε την ποσότητα των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιείτε όποτε είναι δυνατόν. Ακόμη και αν περιλαμβάνεται ένα συγκεκριμένο ποσό δεδομένων στο σχέδιό σας, υπάρχει συνήθως ένα όριο (τα απεριόριστα σχέδια δεδομένων είναι όλο και πιο σπάνια) και αν υπερβείτε αυτό, τα τέλη αρχίζουν να αυξάνονται. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βεβαιωθείτε ότι η χρήση των δεδομένων σας είναι ελαχιστοποιημένη.

Περιορισμός δεδομένων φόντου

Αρκετά από τα κύρια λειτουργικά συστήματα smartphone, συμπεριλαμβανομένου του Android , σας επιτρέπουν να περιορίζετε τα δεδομένα του παρασκηνίου με το πάτημα ενός διακόπτη στις Ρυθμίσεις δικτύου. Όταν περιορίζετε τα δεδομένα παρασκηνίου, ορισμένες εφαρμογές και υπηρεσίες τηλεφώνου δεν θα λειτουργούν, εκτός εάν έχετε πρόσβαση σε δίκτυο Wi-Fi . Ωστόσο, το τηλέφωνό σας θα συνεχίσει να λειτουργεί και θα μειώσετε την ποσότητα των δεδομένων που χρησιμοποιήσατε. Μια χρήσιμη επιλογή εάν πλησιάζετε το όριο του επιδόματος δεδομένων σας στο τέλος ενός μήνα.

Προβολή της έκδοσης για κινητά των ιστότοπων

Όταν προβάλλετε έναν ιστότοπο στο smartphone σας, πρέπει να ληφθεί κάθε στοιχείο από το κείμενο στις εικόνες πριν εμφανιστεί. Αυτό δεν αποτελεί πραγματικό πρόβλημα κατά την προβολή του ιστότοπου στον οικιακό σας υπολογιστή χρησιμοποιώντας τη ευρυζωνική σύνδεσή σας, αλλά στο τηλέφωνό σας κάθε στοιχείο που μεταφορτώνεται καταναλώνει ένα κομμάτι των δεδομένων σας.

Όλο και περισσότερο, οι ιστότοποι παρέχουν τώρα μια επιφάνεια εργασίας και μια έκδοση για κινητά. Η έκδοση για κινητά θα περιλαμβάνει σχεδόν πάντα πολύ λιγότερες εικόνες και θα είναι πολύ πιο ανοιχτή και πιο γρήγορη. Πολλοί ιστότοποι έχουν ρυθμιστεί για να ανιχνεύουν αν προβάλλετε σε μια κινητή συσκευή και θα προβάλλουν αυτόματα την έκδοση για κινητά. Εάν πιστεύετε ότι βλέπετε μια έκδοση για υπολογιστές στο τηλέφωνό σας, αξίζει να ελέγξετε αν υπάρχει σύνδεσμος για να μεταβείτε σε μια έκδοση για κινητά (συνήθως στο κάτω μέρος της κύριας σελίδας).

Εκτός από τη διαφορά στη διάταξη και το περιεχόμενο, μπορείτε κανονικά να διαπιστώσετε αν ένας ιστότοπος εκτελεί την έκδοση για κινητά από το "m" στη διεύθυνση URL (μερικοί ιστότοποι θα εμφανίζουν αντί για κινητό ή "mobileweb"). Οι ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης για όλα τα βασικά λειτουργικά συστήματα του smartphone θα σας επιτρέψουν να ορίσετε την προτίμησή σας στην έκδοση για κινητά. Προσέχετε την έκδοση για κινητά όποτε είναι δυνατόν και μειώστε τη χρήση των δεδομένων .

Μην ξεκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη

Υπάρχει ένα επιχείρημα για την εκκένωση της προσωρινής μνήμης του προγράμματος περιήγησης (και της προσωρινής μνήμης άλλων εφαρμογών ) για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του τηλεφώνου σας Android. Η μνήμη cache είναι ένα στοιχείο που αποθηκεύει τα δεδομένα έτοιμα για χρήση. Όταν αυτά τα δεδομένα ζητηθούν ξανά, για παράδειγμα από το πρόγραμμα περιήγησης, η κατοχή του στη μνήμη cache σημαίνει ότι μπορεί να παρέχεται γρηγορότερα και χωρίς να απαιτείται η φόρτωσή του από τον διακομιστή ιστού στον οποίο κρατήθηκε αρχικά. Η αφαίρεση της προσωρινής μνήμης θα απελευθερώσει χώρο εσωτερικής μνήμης στη συσκευή και θα βοηθήσει ολόκληρο το σύστημα να λειτουργήσει ελαφρώς καλύτερα.

Ωστόσο, αν προσπαθείτε να μειώσετε τη χρήση των δεδομένων, αφήνοντας ανέπαφη την προσωρινή μνήμη του προγράμματος περιήγησης έχει προφανή οφέλη. Εάν το πρόγραμμα περιήγησης δεν χρειάζεται να μεταφέρει εικόνες και άλλα στοιχεία των ιστότοπων που χρησιμοποιούνται τακτικά, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει τόσο μεγάλο μέρος των δεδομένων σας. Οι διαχειριστές εργασιών και τα βοηθητικά προγράμματα καθαρισμού συχνά καθαρίζουν την προσωρινή μνήμη, οπότε αν έχετε εγκατεστημένο, προσθέστε το πρόγραμμα περιήγησής σας στη λίστα εξαιρέσεων.

Χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα περιήγησης μόνο για κείμενο

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα περιήγησης τρίτων κατασκευαστών, όπως το TexyOnly, που διατίθενται για smartphones, τα οποία θα αφαιρούν τις εικόνες από έναν ιστότοπο και θα εμφανίζουν μόνο το κείμενο. Με τη μη λήψη των εικόνων, που είναι τα μεγαλύτερα πράγματα σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, χρησιμοποιούνται λιγότερα δεδομένα.