Πώς να προετοιμάσετε το Mac σας για τη χρήση του macOS Public Beta

Μην μεταβείτε στη δημόσια έκδοση του macOS χωρίς να κοιτάξετε

Για το μεγαλύτερο μέρος του ιστορικού του OS X , οι βήτα εκδόσεις του OS X προορίζονταν για προγραμματιστές της Apple, οι οποίοι, επειδή οι προγραμματιστές ήταν αρκετά εξοικειωμένοι με το λογισμικό που έτεινε να παγώσει, έπαψαν ξαφνικά να λειτουργούν ή ακόμα χειρότερα να προκαλέσουν αλλοίωση των αρχείων. Αυτή ήταν μια ακόμη μέρα σε έναν προγραμματιστή λογισμικού. Με την εισαγωγή του macOS , η διαδικασία beta δεν έχει αλλάξει.

Οι προγραμματιστές γνωρίζουν μερικά κόλπα για τη διατήρηση του επικίνδυνου λογισμικού beta που εμφιαλώνεται και απομακρύνεται από το καθημερινό περιβάλλον των Mac. μετά από όλα, κανείς δεν θέλει να δει το σύμπαν τους συντριβή και να πάρει το περιβάλλον εργασίας τους κάτω με αυτό. Γι 'αυτό είναι συνηθισμένη η πρακτική να τρέχετε betas σε εικονικά περιβάλλοντα, σε ειδικούς τόμους δίσκων ή ακόμα και σε ολόκληρους Mac που αφιερώνεται μόνο σε δοκιμές.

Με την Apple να προσφέρει τώρα μια δημόσια beta του OS X ή macOS κάθε φορά που κυκλοφορεί μια νέα έκδοση, εμείς, όπως οι καθημερινοί χρήστες Mac, μπορούμε επίσης να δοκιμάζουμε beta λογισμικό, ακριβώς όπως και οι προγραμματιστές. Και ακριβώς όπως οι προγραμματιστές, θα πρέπει να λάβουμε μερικές προφυλάξεις για να διασφαλίσουμε ότι οι Mac δεν μπορούν να επηρεαστούν από την έκδοση beta του OS X ή του macOS που σκοπεύουμε να εγκαταστήσουμε και να δοκιμάσουμε.

Γενικοί κανόνες συμμετοχής OS X και MacOS Beta

Οι κανόνες για τον τρόπο που εργάζεστε με το λογισμικό beta βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στον βαθμό κινδύνου που είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε. Έχω δει τους ανθρώπους να εγκαθιστούν πρόωρο λογισμικό βήτα απευθείας στους Mac τους χωρίς καμία πρόνοια καθόλου, και να ζήσουν για να πει την ιστορία, να το πω έτσι. Αλλά έχω δει πολλά άλλα που έχουν κάνει αυτό, και έχουν μόνο ιστορίες αλίμου να το πω.

Οι περισσότεροι από εμάς είναι αντίθετοι στον κίνδυνο, τουλάχιστον όταν πρόκειται για τους Mac μας, και αυτή είναι η ομάδα για την οποία γράφτηκαν αυτές οι οδηγίες. Θα σας δείξω πώς να τρέχετε τις εκδόσεις beta του OS X ή του macOS με όσο το δυνατόν μικρότερο κίνδυνο στην κύρια έκδοση workaday του λειτουργικού σας συστήματος και των δεδομένων χρήστη, επιτρέποντάς σας, ωστόσο, να συμμετέχετε στο δημόσιο πρόγραμμα beta.

Ο Τομ Εργάζεται με τους Κανονισμούς Βήτα

Μην σκεφτείτε ακόμη και τη χρήση της μονάδας εκκίνησης που περιέχει την τρέχουσα έκδοση του OS X και τα δεδομένα χρήστη ως στόχο για την εγκατάσταση λογισμικού macOS beta. Είναι μια κακή ιδέα και μια που κάποια μέρα θα μετανιώσετε. Ποτέ μην συμβιβαστείτε ποτέ με το Mac που εξαρτάται καθημερινά.

Αντ 'αυτού, δημιουργήστε ένα ειδικό περιβάλλον για την beta έκδοση του macOS. Αυτό μπορεί να λάβει μία από τις δύο συνήθεις μορφές: ένα εικονικό περιβάλλον ή έναν ειδικό τόμο για τη φιλοξενία της beta έκδοσης του macOS και των δεδομένων χρήστη που θέλετε να συμπεριλάβετε.

Χρησιμοποιώντας ένα εικονικό περιβάλλον

Η εκτέλεση του beta σε μια εικονική μηχανή που χρησιμοποιεί το Parallels , το VMWare Fusion ή το VirtualBox έχει πολλά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της απομόνωσης του λογισμικού beta από την λειτουργική έκδοση του OS X, προστατεύοντας έτσι τόσο το λειτουργικό σύστημα όσο και τα δεδομένα χρήστη από τυχόν βήτα σφάλματα.

Το μειονέκτημα είναι ότι οι προγραμματιστές εικονικών περιβαλλόντων συνήθως δεν υποστηρίζουν τις εκδόσεις beta του macOS και μπορεί να μην είναι έτοιμοι να σας παράσχουν βοήθεια όταν αποτύχει η εγκατάσταση της beta έκδοσης του macOS ή το beta προκαλεί την κατάψυξη του εικονικού περιβάλλοντος .

Ακόμα, με ένα μικρό σκάψιμο ή τον έλεγχο φόρουμ σε απευθείας σύνδεση, μπορείτε συνήθως να βρείτε έναν τρόπο να κάνετε τις εκδόσεις beta να λειτουργούν σε ένα ή περισσότερα από τα εικονικά περιβάλλοντα.

Χρησιμοποιώντας ένα Partition to House η Βήτα Έκδοση του macOS

Η μακράν πιο εύκολη μέθοδος είναι να δημιουργήσετε ένα ειδικό διαμέρισμα beta χρησιμοποιώντας το Disk Utility για να αφήσετε ένα τμήμα του χώρου δίσκου μόνο για το λογισμικό beta. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ολόκληρη τη μονάδα δίσκου εάν διαθέτετε επιπλέον. Μόλις δημιουργηθεί το διαμέρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ενσωματωμένο διαχειριστή εκκίνησης της Mac για να επιλέξετε τον όγκο από τον οποίο θα εκκινήσετε.

Το πλεονέκτημα είναι ότι το beta τρέχει σε ένα πραγματικό περιβάλλον Mac, όχι ένα τεχνητό που παρέχεται από μια εικονική μηχανή. Το beta είναι πιθανό να είναι λίγο πιο σταθερό και λιγότερο πιθανό να προκαλέσει προβλήματα.

Το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να εκτελέσετε ταυτόχρονα το κανονικό περιβάλλον Mac και το λογισμικό beta. Υπάρχει επίσης μια τόσο μικρή πιθανότητα ότι ένα καταστροφικό πρόβλημα βήματος θα μπορούσε να προκαλέσει ζητήματα έξω από τον τόμο beta που δημιουργήσατε. Αυτό το απίθανο σενάριο θα μπορούσε να συμβεί αν τα βήτα και τα κανονικά περιβάλλοντα στεγάζονται σε διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια φυσική μονάδα δίσκου. Εάν ένα ζήτημα βήτα προκαλεί προβλήματα με τον πίνακα κατάτμησης της μονάδας δίσκου, τότε θα επηρεαστούν τόσο οι κανονικοί όγκοι όσο και οι όγκοι beta. Για να αποφύγετε αυτήν την πολύ απομακρυσμένη δυνατότητα, μπορείτε να βάλετε τη beta σε ξεχωριστή μονάδα δίσκου.

Πρόσθετα θέματα βήτα προς εξέταση

Ένα από τα προβλήματα που πιθανώς θα αντιμετωπίσετε όταν εργάζεστε με μια beta έκδοση του macOS είναι ότι οι εφαρμογές δεν λειτουργούν πλέον σωστά. Για παράδειγμα, όταν η Apple κυκλοφόρησε τη δημόσια beta του OS X El Capitan , σημάδεψε το τέλος της υποστήριξης για το Java SE 6, μια παλαιότερη έκδοση της Java που χρησιμοποιείται συνήθως από κάποιες εφαρμογές. Η Apple θεωρεί το Java SE 6 τόσο ελλιπές και γεμάτο από ζητήματα ασφάλειας που το λειτουργικό σύστημα δεν επιτρέπει ακόμη και το περιβάλλον Java να εγκατασταθεί.

Ως αποτέλεσμα, οποιαδήποτε εφαρμογή που βασίζεται σε αυτή τη συγκεκριμένη έκδοση της Java δεν θα εκτελείται πλέον υπό τη beta του OS X.

Το ζήτημα του Java SE 6 είναι ένα παράδειγμα μόνιμης αλλαγής στο λειτουργικό σύστημα που επηρεάζει οποιαδήποτε εφαρμογή που προχωράει, ωστόσο, το πιο πιθανό είδος προβλημάτων που θα συναντήσετε είναι εφαρμογές που απλά δεν λειτουργούν πλέον με την beta έκδοση του macOS, αλλά ότι το πρόβλημα πιθανόν να επιλυθεί αργότερα από τους προγραμματιστές εφαρμογών.

Η τελευταία σημαντική σκέψη όταν εργάζεστε με ένα macOS beta αφορά σε μεμονωμένες εφαρμογές που παρέχονται από την Apple. Η Apple συχνά αλλάζει τον τρόπο αποθήκευσης των δεδομένων των εφαρμογών της. Η beta έκδοση μιας εφαρμογής μπορεί να μετατρέπει την παλιά μορφή δεδομένων σας στη νέα μορφή δεδομένων, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα που έχουν μετατραπεί στην τρέχουσα έκδοση του OS X και τη σχετική εφαρμογή ή ακόμη και ότι εσείς μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα αυτά με την έκδοση του macOS στο εγγύς μέλλον. Είναι δυνατό για την Apple να εγκαταλείψει μια αλλαγή κατά τη διάρκεια της περιόδου beta, και να χρησιμοποιήσει ένα διαφορετικό σύστημα ή να επανέλθει στο παλαιότερο. Όλα τα δεδομένα που έχουν ήδη μετατραπεί είναι κολλημένα στο κενό. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ενός από τους πολλούς κινδύνους συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα beta.

Ακόμη επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε ένα Beta; Στη συνέχεια, δημιουργήστε Back Up, Back Up, Back Up

Προτού κατεβάσετε ακόμη και το πρόγραμμα εγκατάστασης MacOS beta, δημιουργήστε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. Θυμηθείτε ότι αυτό το αντίγραφο ασφαλείας μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος που πρέπει να επιστρέψετε στο περιβάλλον σας προ-βήτα αν κάτι πάει στραβά.

Αυτό το αντίγραφο ασφαλείας θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα που έχετε αποθηκεύσει στο iCloud, επειδή το beta πιθανότατα θα έχει πρόσβαση και θα λειτουργεί με δεδομένα iCloud.

Οι κανόνες Beta του Tom στην κριτική