Δημιουργήστε ένα Photomontage με το iMovie

01 από 10

Ψηφιοποιήστε τις φωτογραφίες σας

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση της φωτομοντάζ σας, θα χρειαστείτε ψηφιακά αντίγραφα όλων των εικόνων που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε. Αν οι εικόνες προέρχονται από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή αν έχετε ήδη σαρωθεί και αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας, είστε έτοιμοι.

Εάν ασχολείστε με τυπικές εκτυπώσεις φωτογραφιών, μπορείτε να τις ψηφιοποιήσετε στο σπίτι με σαρωτή. Εάν δεν διαθέτετε σαρωτή ή αν έχετε πολλές φωτογραφίες, οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα φωτογραφίας πρέπει να είναι σε θέση να τα ψηφιοποιήσει για λογικές τιμές.

Μόλις έχετε ψηφιακά αντίγραφα των φωτογραφιών σας, αποθηκεύστε τα στο iPhoto. Τώρα μπορείτε να ανοίξετε το iMovie και να ξεκινήσετε την φωτομοντάζ σας.

02 από 10

Αποκτήστε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας μέσω του iMovie

Στο iMovie, επιλέξτε το κουμπί Media . Στη συνέχεια, επιλέξτε Φωτογραφίες στο επάνω μέρος της σελίδας. Αυτό ανοίγει τη βιβλιοθήκη σας iPhoto, έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τις εικόνες που θέλετε να συμπεριλάβετε στο μοντάζ.

03 από 10

Συγκεντρώστε τις φωτογραφίες στη χρονολογική σειρά

Μεταφέρετε τις επιλεγμένες φωτογραφίες στη χρονολογική σειρά. Η κόκκινη γραμμή που βλέπετε στο κάτω μέρος των φωτογραφιών υποδεικνύει την πρόοδο του υπολογιστή κατά τη μεταφορά των αρχείων από το iPhoto στο iMovie. Μόλις τελειώσει η μεταφορά και εξαφανιστούν οι κόκκινες γραμμές, μπορείτε να αναδιατάξετε τις φωτογραφίες σας επιλέγοντας και σύροντας στην επιθυμητή θέση.

04 από 10

Ρυθμίστε τα εφέ εικόνας

Χρησιμοποιήστε το μενού Ρυθμίσεις φωτογραφίας για να ελέγξετε τον τρόπο εμφάνισης κάθε εικόνας στο βίντεο. Ο έλεγχος του κουμπιού Ken Burns ενεργοποιεί το εφέ κίνησης, επιτρέποντάς σας να κάνετε μεγέθυνση στις εικόνες (κάντε κλικ στην επιλογή Αντίστροφη για να σμικρύνετε). Ορίστε τη διάρκεια που θέλετε να εμφανίζεται η εικόνα στην οθόνη και πόσο μακριά θέλετε να κάνετε ζουμ.

05 από 10

Χρόνος μετάβασης

Τα εφέ μετάβασης εξομαλύνουν τα διαλείμματα μεταξύ των φωτογραφιών. Ενώ το iMovie σάς προσφέρει μια ευρεία επιλογή μεταβάσεων για να διαλέξετε, προτιμώ το απλό Cross Dissolve για τον τρόπο που συνδυάζει άψογα τις εικόνες χωρίς να δίνει μεγάλη προσοχή στον εαυτό του.

Ανοίξτε το μενού Μεταβάσεις επιλέγοντας Επεξεργασία και μετά Μετάβαση .

06 από 10

Προσθέστε μεταβάσεις μεταξύ φωτογραφιών

Μόλις επιλέξετε τη μετάβαση που θα χρησιμοποιήσετε, σύρετέ την στο χρονοδιάγραμμα. Τοποθετήστε τις μεταβάσεις μεταξύ όλων των φωτογραφιών.

07 από 10

Δώστε στο έργο σας έναν τίτλο

Το μενού Τίτλων (που βρίσκεται στην Επεξεργασία ) προσφέρει πολλά διαφορετικά στυλ για να διαλέξετε. Οι περισσότεροι σας δίνουν δύο γραμμές κειμένου για να συνεργαστείτε, ένα για τον τίτλο του βίντεό σας και ένα μικρότερο για το όνομα του δημιουργού ή την ημερομηνία.

Μπορείτε να δείτε τον τίτλο σας στο παράθυρο οθόνης και να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τίτλους και ταχύτητες .

08 από 10

Βάλτε τον τίτλο στη θέση του

Αφού δημιουργήσετε έναν τίτλο που σας αρέσει, σύρετε το εικονίδιο στην αρχή του χρονοδιαγράμματος.

09 από 10

Εξαλείψτε στο μαύρο

Η προσθήκη μιας εξάτμισης Fade Out (που βρίσκεται με τις μεταβάσεις ) τελειώνει το βίντεο κομψά. Έτσι, όταν οι φωτογραφίες τελειώσουν, έχετε με μια ωραία μαύρη οθόνη, αντί για ένα κατεψυγμένο τελικό πλαίσιο βίντεο.

Εφαρμόστε αυτό το εφέ μετά την τελευταία εικόνα στο βίντεο με τον ίδιο τρόπο που κάνατε τον τίτλο και η εικόνα διαλύεται.

10 από 10

Τελικά βήματα

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω βήματα, ήρθε η ώρα να δώσετε στο φωτομοντάζ σας μια δοκιμαστική διαδρομή. Παρακολουθήστε το από την αρχή μέχρι το τέλος για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα εφέ εικόνας, οι μεταβάσεις και οι τίτλοι φαίνονται καλά.

Μόλις είστε ευχαριστημένοι με την φωτομοντάζ σας, θα πρέπει να αποφασίσετε πώς θέλετε να το αποθηκεύσετε. Το μενού Κοινή χρήση στο iMovie προσφέρει πολλές επιλογές για την αποθήκευση βίντεο σε μια φωτογραφική μηχανή, υπολογιστή ή δίσκο.