Επεξεργασία έργων βίντεο iMovie

Ένα έργο iMovie είναι όπου συναρμολογείτε τα κλιπ και τις φωτογραφίες σας. και προσθέστε τίτλους, εφέ και μεταβάσεις για να δημιουργήσετε ένα βίντεο.

Εάν είστε ολοκαίνουργιοι στο iMovie, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο έργο και να εισαγάγετε κλιπ βίντεο προτού ξεκινήσετε.

01 από 07

Προετοιμασία κλιπ για επεξεργασία στο iMovie

Μόλις προσθέσετε κάποια αποσπάσματα στο iMovie, ανοίξτε τα στο πρόγραμμα περιήγησης συμβάντων . Μπορείτε να προσθέσετε τα κλιπ στο έργο iMovie όπως είναι, ή μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις ήχου και βίντεο των κλιπ πριν τις προσθέσετε στο έργο. Αν γνωρίζετε ότι θέλετε να κάνετε προσαρμογές σε ολόκληρο το μήκος του κλιπ, είναι ευκολότερο να το κάνετε γνωστό πριν προσθέσετε το βίντεο στο έργο σας. Αυτό το άρθρο, Επεξεργασία κλιπ στο iMovie , σας δείχνει πώς να κάνετε αυτές τις προσαρμογές κλιπ.

Αφού κάνετε τις απαραίτητες προσαρμογές, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τα τμήματα των κλιπ που θέλετε στο έργο σας. Κάνοντας κλικ σε ένα κλιπ με το βέλος επιλέγει αυτόματα ένα τμήμα του (πόσο εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του iMovie του υπολογιστή σας). Μπορείτε να επεκτείνετε το τμήμα που επιλέξατε μεταφέροντας τα ρυθμιστικά στα ακριβή πλαίσια, όπου θέλετε να αρχίσει και να τερματίσει το κλιπ σας.

Η επιλογή του footage είναι μια ακριβής διαδικασία, έτσι ώστε να διευρύνετε τα κλιπ σας έτσι ώστε να μπορείτε να τα δείτε καρέ-καρέ. Μπορείτε να το κάνετε αυτό μετακινώντας τη μπάρα ολίσθησης κάτω από τα βιντεοκλίπ σας. Στο παραπάνω παράδειγμα, μετέφερα τη μπάρα ολίσθησης σε δύο δευτερόλεπτα, οπότε κάθε πλαίσιο στη ταινία προβολής αντιπροσωπεύει δύο δευτερόλεπτα βίντεο. Αυτό μου διευκολύνει να κινηθώ με προσοχή και σιγά-σιγά το κλιπ, βρίσκοντας το ακριβές σημείο όπου θέλω να αρχίσει και να τελειώσει.

02 του 07

Προσθέστε κλιπ σε ένα έργο στο iMovie

Μόλις επιλέξετε το τμήμα του κλιπ που θέλετε στο έργο, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη επιλεγμένου βίντεο δίπλα στο βέλος. Αυτό θα προσθέσει αυτόματα τα επιλεγμένα λήμματα στο τέλος του έργου σας. Ή, μπορείτε να σύρετε το επιλεγμένο τμήμα στο παράθυρο Editor και να το προσθέσετε ανάμεσα σε δύο υπάρχοντα κλιπ.

Αν σύρετε το κλιπ πάνω από ένα υπάρχον κλιπ, θα αποκαλύψετε ένα μενού που προσφέρει διάφορες επιλογές για την εισαγωγή ή την αντικατάσταση του βίντεο, τη δημιουργία διαχωριστικών ή τη χρήση εικόνας σε εικόνα.

Μόλις προσθέσετε αποσπάσματα στο έργο iMovie, μπορείτε εύκολα να τα αναδιατάξετε με μεταφορά και απόθεση.

03 του 07

Fine Tune Clips στο iMovie Project

Ακόμα κι αν ήσαστε προσεκτικός όσον αφορά την επιλογή του βίντεο που θέλετε να προσθέσετε στο έργο σας, μπορεί να θέλετε να κάνετε κάποιες μικρές προσαρμογές μετά την προσθήκη του στο έργο σας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κόψετε και να επεκτείνετε τα footage μόλις είναι σε ένα έργο.

Υπάρχουν μικρά βέλη στις κάτω γωνίες κάθε κλιπ στο έργο iMovie. Κάντε κλικ σε αυτά για να τελειοποιήσετε το σημείο όπου ξεκινά ή τελειώνει το κλιπ σας. Όταν το κάνετε, η άκρη του κλιπ σας θα επισημανθεί με πορτοκαλί χρώμα και μπορείτε εύκολα να το επεκτείνετε ή να το συντομεύσετε μέχρι και 30 καρέ.

04 του 07

Επεξεργασία κλιπ με το Trimmer Clip του iMovie

Εάν θέλετε να κάνετε μια πιο εκτεταμένη αλλαγή στο μήκος του κλιπ, χρησιμοποιήστε το Trimmer. Κάνοντας κλικ στο Clip Trimmer ανοίγει ολόκληρο το κλιπ, με το χρησιμοποιούμενο τμήμα να επισημαίνεται. Μπορείτε να μετακινήσετε ολόκληρο το επισημασμένο τμήμα, το οποίο θα σας δώσει ένα κλιπ του ίδιου μήκους αλλά από ένα διαφορετικό μέρος του αρχικού κλιπ. Ή μπορείτε να σύρετε τα άκρα του επισημασμένου τμήματος για να επεκτείνετε ή να συντομεύσετε το τμήμα που περιλαμβάνεται στο έργο. Όταν τελειώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Τέλος για να κλείσετε το Trimmer.

05 του 07

iMovie Precision Editor

Εάν θέλετε να κάνετε κάποια λεπτομερή επεξεργασία καρέ ανά καρέ, χρησιμοποιήστε τον επεξεργαστή ακριβείας. Ο επεξεργαστής ακριβείας ανοίγει κάτω από τον επεξεργαστή έργου και σας δείχνει ακριβώς όπου επικαλύπτονται τα κλιπ σας, επιτρέποντάς σας να κάνετε μικρές προσαρμογές μεταξύ κλιπ.

06 του 07

Διαχωρίστε κλιπ στο έργο iMovie

Η διαίρεση είναι χρήσιμη αν έχετε προσθέσει ένα κλιπ σε ένα έργο, αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το κλιπ ταυτόχρονα. Μπορείτε να διαχωρίσετε ένα κλιπ επιλέγοντας ένα τμήμα του και κάνοντας κλικ στο Clip> Split Clip . Αυτό θα διαιρέσει τον αρχικό σας κλιπ σε τρία - το τμήμα επιλογής και τα μέρη πριν και μετά.

Ή, μπορείτε να διαχωρίσετε ένα κλιπ σε δύο, σύροντας το playhead στο σημείο που θέλετε να εμφανιστεί το split και στη συνέχεια κάνοντας κλικ στο Split Clip .

Μόλις διαχωρίσετε ένα κλιπ, μπορείτε να αναδιατάξετε τα κομμάτια και να τα μετακινήσετε χωριστά στο έργο iMovie.

07 του 07

Προσθέστε περισσότερα στο πρόγραμμα iMovie

Μόλις προσθέσετε και τακτοποιήσετε τα βιντεοκλίπ σας, μπορείτε να προσθέσετε μεταβάσεις, μουσική, φωτογραφίες και τίτλους στο έργο σας. Αυτά τα μαθήματα θα σας βοηθήσουν: