Φωτογραφία συγγένειας: Επιλογή Λογισμικού Mac του Tom

Επεξεργασία φωτογραφιών υψηλής απόδοσης χωρίς την τιμή υψηλής απόδοσης

Η Affinity Photo είναι μια ολοκαίνουργια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών από την Serif, κατασκευαστή της δημοφιλούς εφαρμογής σχεδίασης Affinity Designer για Mac. Η Affinity Photo μπορεί να είναι καινούργια, αλλά ήταν σε εξέλιξη για πέντε χρόνια και είχε εκτεταμένη δημόσια beta πριν από την επίσημη κυκλοφορία της στις αρχές Ιουλίου του 2015.

Η φωτογραφία συγγένειας ονομάστηκε δολοφόνος του Photoshop. Παρέχει πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που οι φωτογράφοι και άλλοι που επεξεργάζονται τις εικόνες κανονικά θα στραφούν στο Photoshop. Αυτά τα καθήκοντα μπορούν πλέον να πραγματοποιηθούν στη φωτογραφία συγγένειας, τόσο ταχύτερα όσο και με πολύ χαμηλότερο κόστος.

Pro

Ενάντιος

Έχω χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία συγγένειας για μερικές εβδομάδες τώρα. στην πραγματικότητα ένα μήνα ή δύο, αν συμπεριλάβετε την ώρα που η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη ως beta. Το έχω χρησιμοποιήσει για να δουλέψω με τις εικόνες RAW από την κάμερά μου και έχω εντυπωσιαστεί από τις δυνατότητες επεξεργασίας RAW.

Αναπτύξτε το Persona

Το Person developa, ένα από τα τρία πρόσωπα που δείχνουν συγκεκριμένους τρόπους λειτουργίας του Photo Affinity Photo, χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση προσαρμογών στις εικόνες. Το Develop persona χρησιμοποιείται για οποιονδήποτε τύπο εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των RAW φωτογραφικών μηχανών, καθώς και κοινών μορφών εικόνας , όπως JPEG, PNG, PSD, GIF, TIFF, EPS και SVG. Θα βρείτε όλα τα συνηθισμένα εργαλεία εδώ, όπως έκθεση, λευκό σημείο , μαύρο σημείο, φωτεινότητα, ισορροπία λευκού, σκιές, έχετε την ιδέα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε διορθώσεις φακού, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης για χρωματική εκτροπή, εκτροπή και σφραγίδα φακού. Ο Serif σχεδιάζει να επιτρέψει τη συγκέντρωση προφίλ διορθώσεως φακών που θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες Affinity Photo, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος προτού μπορέσετε να εφαρμόσετε αυτόματα όλες τις παραμέτρους διόρθωσης φακού.

Όταν δεν εργάζεστε με εικόνες RAW, το Photo Affinity παρέχει ένα πολύ πλήρες σύνολο εργαλείων χειρισμού εικόνων που σας επιτρέπουν να εργαστείτε με την εφαρμογή με ένα πάτημα των προεπιλογών ή με σύνολα ρυθμιστικών για να κάνετε τις προσαρμοσμένες προσαρμογές σας. Για παράδειγμα, όταν εργάζομαι με επίπεδα, μπορώ να εφαρμόσω προεπιλογές που εμφανίζονται ως τρεις μικρογραφίες που αντιπροσωπεύουν μια προεπιλεγμένη, σκουρότερη ή ελαφρύτερη ρύθμιση. Ή, αν αυτά δεν μου αρέσουν, μπορώ να χρησιμοποιήσω το γράφημα των επιπέδων και να ρυθμίσω απευθείας τη στάθμη του μαύρου, το λευκό επίπεδο και το γάμμα, χρησιμοποιώντας τρία ρυθμιστικά.

Η ίδια βασική μέθοδος λειτουργεί με όλες τις επιλογές ρύθμισης, επιτρέποντάς σας να κάνετε μια γρήγορη και εύκολη αλλαγή χρησιμοποιώντας τις μικρογραφίες και μια ακριβέστερη ρύθμιση, αν χρειαστεί.

Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισα με αυτή τη μέθοδο ρύθμισης των ρυθμίσεων ήταν ότι η απλή πράξη ανοίγματος μιας επιλογής ρύθμισης εφάρμοσε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις για αυτή τη ρύθμιση στην εικόνα, αναγκάζοντάς μου να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία αναίρεσης για να επαναφέρω. Εάν, για παράδειγμα, δεν σκοπεύετε να μετατρέψετε μια εικόνα σε ασπρόμαυρη, μην ανοίξετε την επιλογή προσαρμογής Black & White.

Εκκαθαρίστε το Persona

Αν έχετε χρησιμοποιήσει τα εργαλεία υγροποίησης στο Photoshop, θα νιώσετε σαν στο σπίτι με το Liquify persona. Χρησιμοποιώντας διαφορετικά εργαλεία και βούρτσες, μπορείτε να παγώσετε, να ξεπαγώσετε, να στρέψετε και να σπρώξετε στοιχεία μιας εικόνας, όπως θεωρείτε κατάλληλα. Μπορείτε επίσης να εμποδίσετε τα εργαλεία Liquify να επηρεάσουν τις βασικές περιοχές της φωτογραφίας σας, ουσιαστικά τους απομακρύνοντας από τα αποτελέσματα των εργαλείων, δίνοντάς σας λίγο περισσότερη ελευθερία να εξερευνήσετε.

Εξαγωγή Persona

Η φωτογραφία συγγένειας χρησιμοποιεί τη δική της μορφή αρχείου για αποθήκευση εικόνων, οπότε όταν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε μια εικόνα που έχετε εργαστεί με άλλους, πιθανότατα θα χρησιμοποιήσετε το εξατομικευμένο στοιχείο.

Το Persona εξαγωγής σάς επιτρέπει να δημιουργείτε προκαθορισμένες ρυθμίσεις για τους πολλούς τύπους αρχείων εικόνων που υποστηρίζονται από τη φωτογραφία συγγένειας. Στη συνέχεια, μπορείτε να εφαρμόσετε μία από τις προεπιλογές και να μοιραστείτε γρήγορα μια φωτογραφία ως PNG, JPEG, TIFF ή άλλη κοινή μορφή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Export persona για να διαχωρίσετε τις εικόνες σε φέτες, με βάση τις περιοχές ή τα επίπεδα που ορίζετε. Οι φέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλές απαιτήσεις εικόνας, από τις απλές ανάγκες σχεδιασμού ιστοσελίδων μέχρι τις προσαρμοσμένες λειτουργίες επεξεργασίας χρωμάτων.

Εναλλαγή μεταξύ Personas

Τα μικρά εικονίδια που αντιπροσωπεύουν κάθε άτομο βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του επάνω παραθύρου. Η εναλλαγή μεταξύ personas είναι συνήθως τόσο απλή όσο κάνοντας κλικ στο σχετικό εικονίδιο, αλλά όχι πάντα. Η φωτογραφία συγγένειας έχει κάποιες προϋποθέσεις ρύθμισης για να αφήσει ένα άτομο ή να εισέλθει σε άλλο. Για παράδειγμα, αν βρίσκεστε στο Develop persona και έχετε κάνει αλλαγές, πρέπει να δεσμευθείτε για τις αλλαγές ή να τις ακυρώσετε πριν να αφήσετε το persona. Ομοίως, για να μπείτε στο Persona ανάπτυξης, μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε ένα επεξεργάσιμο επίπεδο για να αποκτήσετε πρόσβαση. Το πρόβλημα είναι ότι τα προειδοποιητικά μηνύματα δεν είναι χρήσιμα. Για παράδειγμα, όταν βγαίνω από το Develop persona, βλέπω συχνά το ακόλουθο μήνυμα:

Αναπτύξτε το Persona

Παρακαλούμε είτε να δεσμεύσετε είτε να ακυρώσετε τη λειτουργία ανάπτυξης πριν μεταβείτε σε άλλο πρόσωπο.

OK Ανάπτυξη

Το κουμπί OK εμφανίζεται να σας δεσμεύει σε τυχόν αλλαγές που έγιναν κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης, ενώ το κουμπί Ανάπτυξης εμφανίζεται απλά να σας αφήσει πίσω στο persona που προσπαθείτε να φύγετε. Νομίζω ότι μια πιο απλή προσέγγιση θα ήταν να έχουμε κουμπιά για τη δέσμευση, την ακύρωση ή την επιστροφή στο πρόσωπο. Το κουμπί OK δεν έχει σαφή λειτουργία.

Ομοίως, μου είπαν ότι για να μπορέσει να εισέλθει στο περιβάλλον ανάπτυξης, πρέπει να επιλέξω ένα στρώμα εικονοστοιχείων RGB. Αυτό είναι εντάξει, αλλά γιατί δεν είναι το app που μου δείχνει το στρώμα στρώματος και μου επιτρέπουν να κάνω μια τέτοια επιλογή; Αντ 'αυτού, πρέπει να σκάψω μέσα από διάφορα παράθυρα για να βρω το παράθυρο στρώσεων.

Τελικές σκέψεις

Νομίζω ότι η Affinity Photo έχει πολλά να κάνει για αυτό, και θα μπορούσε πραγματικά να είναι μια υπέροχη αντικατάσταση για το Photoshop, ειδικά για εκείνους από εμάς που δεν τους αρέσει συνδρομητικό λογισμικό.

Η Affinity Photo έχει μια μοναδική, χαμηλή τιμή, χωρίς μηνιαίες χρεώσεις που πρέπει να ανησυχείτε. Έχω ήδη σταματήσει να χρησιμοποιώ το Photoshop για πολλά από τα καθημερινά μου καθήκοντα απεικόνισης και καθώς μαθαίνω περισσότερα για τη χρήση της Φωτογραφίας Συνάφειας, το Photoshop μπορεί να γίνει περιττό.

Ωστόσο, προτού συμβεί αυτό, ο Serif πρέπει να δημιουργήσει μερικές ενημερώσεις για να διορθώσει μερικά μικρά ζητήματα, που κυμαίνονται από τις ιδιαιτερότητες της διασύνδεσης σε χαρακτηριστικά που δεν φαίνονται να λειτουργούν, τουλάχιστον όχι όπως νομίζω ότι πρέπει.

Η Affinity Photo είναι μια πολύ εντυπωσιακή εφαρμογή επεξεργασίας εικόνων, η οποία θα μπορούσε να αποδιοργανώσει την αγορά επεξεργασίας φωτογραφιών Mac. Μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Η φωτογραφία συγγένειας είναι $ 49,99. Μια δοκιμή 10 ημερών είναι διαθέσιμη.