Κατάργηση εγκατάστασης του iTunes χωρίς να χάσετε τα τραγούδια σας

Διορθώστε τα επίμονα προβλήματα του iTunes επανεγκαθιστώντας ξανά από την αρχή

Εάν έχετε εξαντλήσει σχεδόν κάθε συμβουλή αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορείτε να βρείτε στο Internet για να θεραπεύσετε το πρόβλημα του iTunes, τότε πιθανότατα δεν θα έχετε άλλη επιλογή παρά να καταργήσετε εντελώς το πρόγραμμα και στη συνέχεια να το εγκαταστήσετε ξανά.

Αλλά, τι γίνεται με όλη την ψηφιακή μουσική στη βιβλιοθήκη του iTunes;

Αυτό κανονικά δεν καταργείται όταν απεγκαταστήσετε το iTunes, αλλά είναι ακόμα καλύτερο να το υποστηρίξετε όλα σε περίπτωση. Αν δεν έχετε ενημερωμένο αντίγραφο ασφαλείας της βιβλιοθήκης πολυμέσων του iTunes, καλό θα ήταν να δημιουργήσετε αντίγραφο αυτού σε μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης - όπως ένα φορητό σκληρό δίσκο .

Εάν είστε αρκετά τυχεροί και το iTunes εξακολουθεί να λειτουργεί, τότε είναι καλύτερο να ενοποιήσετε πρώτα τη βιβλιοθήκη σας πριν κάνετε backup. Αυτή η διαδικασία ενοποίησης διασφαλίζει ότι όλα τα αρχεία πολυμέσων που συνθέτουν τη βιβλιοθήκη του iTunes αντιγράφονται στον φάκελο iTunes - αυτό λύνει το πρόβλημα της ανάγκης να θυμάστε πού βρίσκονται τα αρχεία πολυμέσων σας, αν είναι απλωμένα σε διαφορετικούς φακέλους στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Εάν το iTunes δεν λειτουργεί πλέον, τότε πιθανότατα θα χρειαστεί να χάσετε αυτή τη διαδικασία ενοποίησης και απλά να εκτελέσετε ένα μη αυτόματο αντίγραφο ασφαλείας.

Για να δείτε ολόκληρη τη διαδικασία ενοποίησης και δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας της βιβλιοθήκης του iTunes, διαβάστε τον οδηγό μας σχετικά με την αντιγραφή αρχείων τραγουδιού iTunes σε τοπική αποθήκευση .

Πλήρης κατάργηση της εγκατάστασης του iTunes στα Windows

Για να καταργήσετε πλήρως το iTunes από το περιβάλλον των Windows, υπάρχουν πολλά εξαρτήματα που πρέπει να απεγκατασταθούν - και στη σωστή σειρά! Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Μεταβείτε στην επιλογή Προγράμματα και δυνατότητες στον Πίνακα Ελέγχου. Εάν δεν γνωρίζετε πώς να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη των Windows και έπειτα στον Πίνακα Ελέγχου .
  2. Κάντε κλικ στο σύνδεσμο Προγράμματα και λειτουργίες για να δείτε τις εφαρμογές λογισμικού που είναι εγκατεστημένες στο μηχάνημά σας.
  3. Ανατρέξτε στη λίστα με τα εγκατεστημένα προγράμματα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κύριο πρόγραμμα iTunes. Τώρα που το έχετε επισημάνει, κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση εγκατάστασης - βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη στήλη ονόματος.
  4. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα με το ερώτημα εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να καταργήσετε το iTunes από τον υπολογιστή σας - κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes) για να ξεκινήσετε την απεγκατάσταση.
  5. Μόλις αφαιρεθεί το iTunes θα πρέπει επίσης να απεγκαταστήσετε την εφαρμογή QuickTime . Καταργήστε την εγκατάσταση όπως ακριβώς κάνατε για το κύριο πρόγραμμα iTunes (βήματα 3 και 4).
  6. Το επόμενο στοιχείο λογισμικού που θα καταργηθεί ονομάζεται Ενημέρωση λογισμικού Apple. Και πάλι, απεγκαταστήστε το με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι δύο προηγούμενες εφαρμογές.
  7. Ακόμα ένα μέρος του iTunes που θα χρειαστεί να καταργήσετε μόνο σε περίπτωση που το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι η Apple Mobile Device Support . Και το μαντέψατε - επαναλάβετε την ίδια διαδικασία όπως στα προηγούμενα βήματα.
  1. Η υπηρεσία Bonjour εκτελείται στο παρασκήνιο και μπορεί να προκαλεί το σφάλμα που αντιμετωπίζετε με το iTunes. Έτσι, αφαιρέστε αυτό για να είναι στο χρηματοκιβώτιο επίσης.
  2. Είναι πιθανό να έχετε μια έκδοση του iTunes που είναι υψηλότερη από 9. Έτσι, εντοπίστε την Apple Application Support και απεγκαταστήστε το επίσης. Θα χαρούμε να μάθετε ότι αυτό είναι το τελευταίο που καταργείτε.
  3. Τέλος, κλείστε το παράθυρο Προγράμματα και λειτουργίες και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μετά την επανεκκίνηση των Windows, εγκαταστήστε το λογισμικό iTunes από την αρχή διασφαλίζοντας ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση. Αυτό μπορείτε να το κατεβάσετε από τον ιστότοπο του iTunes.