Μεγάλες ιδέες δώρων για καλλιτέχνες 3D

Εργαλεία και παιχνίδια για μοντελιστές και εμψυχωτές 3D

Οι ψηφιακοί καλλιτέχνες ίσως να μην χρειάζονται μια ατέλειωτη προσφορά χρωμάτων και καμβάδων όπως ζωγράφους ή δεκάδες διαφορετικά εργαλεία γκανιότας, όπως γλύπτες, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά πράγματα που απαιτούνται (ή επιθυμούν) για να διατηρούν δημιουργικούς χυμούς. Σκεφτείτε 3D μοντελοποίηση & κινούμενα σχέδια, οπτικά εφέ και ανάπτυξη παιχνιδιών. Είτε ψωνίζετε για τις διακοπές, τα γενέθλια, το δώρο αποφοίτησης, ή απλά για το καλό του, εδώ είναι ιδέες ιδανικών δώρων για τον τρισδιάστατο καλλιτέχνη στη ζωή σας.

01 από 10

Μια 3D εκτύπωση

DusanManic / Getty Images

Αναφέρω σε άλλο άρθρο ότι μια τρισδιάστατη εκτύπωση από ένα από τα μοντέλα μου ήταν ένα από τα καλύτερα δώρα που έλαβα ποτέ. Η τρισδιάστατη εκτύπωση γίνεται γρήγορα προσιτή και αν είστε αρκετά κατανοητοί για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία 3D του παραλήπτη, υπάρχουν πολλές υπηρεσίες κατά παραγγελία που μπορούν να κάνουν εκτυπώσεις για εσάς.

Οι Shapeways και Sculpteo είναι ίσως οι δύο πιο δημοφιλείς υπηρεσίες εκτύπωσης εκεί έξω, και και οι δύο καθιστούν πολύ εύκολη την παραγωγή υψηλής ποιότητας 3D εκτυπώσεων σε μια σειρά υλικών που περιλαμβάνουν πλαστικά, κεραμικά, ακόμα και μέταλλο.

02 από 10

Μια συνδρομή κατάρτισης

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έχουν όλοι οι τρισδιάστατοι καλλιτέχνες, είναι ότι πάντα αναζητούμε τρόπους βελτίωσης της τέχνης μας (και για τους περισσότερους από εμάς, υπάρχουν πολλά που πρέπει ακόμα να μάθουμε). Ειδικά αν γνωρίζετε κάποιον που μόλις μπαίνει σε 3D, μια συνδρομή κατάρτισης σε έναν ιστότοπο όπως οι Digital Tutors ή το 3DMotive μπορεί να είναι ένα πολύ πολύτιμο δώρο που δεν θα ξεπεραστεί.

Οι διαφορετικοί ιστότοποι είναι καλύτεροι για διαφορετικούς κλάδους. Προτείνω:

03 από 10

Ένα Tablet Wacom

Εάν ο παραλήπτης δώρων έχει κάνει ψηφιακή τέχνη / CG για λίγο αυτό είναι κάτι που πιθανώς ήδη έχουν, αλλά αν όχι χρειάζονται ένα ASAP!

Υπάρχουν μόνο δύο εργαλεία πιο σημαντικά για έναν καλλιτέχνη 3D από ένα tablet - τον υπολογιστή τους και το πακέτο λογισμικού τους. Αν και είναι τεχνικά εφικτό να ζωγραφίζετε αξιοπρεπή υφή και να γλυπτάτε στο ZBrush χωρίς δισκίο, θα πρέπει να είστε τρελοί για να το κάνετε.

Τα δισκία Wacom ξεκινούν γύρω στα $ 50 και τρέχουν σε χιλιάδες, αλλά ακόμη και το χαμηλότερο υλικό τους στο τέλος είναι σκληρό. Η σειρά Intuos είναι ένα από τα αγαπημένα μεταξύ των επίδοξων επαγγελματιών, αλλά ένα φθηνότερο μπαμπού θα κάνει σίγουρα τη δουλειά.

04 από 10

Σύνολο τρισδιάστατων υφασμάτων

Είναι πραγματικά ωραίο να έχετε τη δική σας βιβλιοθήκη υφής - οι καλλιτέχνες 3D πρέπει πάντα να φέρουν κάμερα και χρησιμοποιώντας προσωπικές φωτογραφίες σημαίνει ότι ο καλλιτέχνης σας θα έχει μοναδικές υφές.

Αλλά θα υπάρχει αναπόφευκτα μια εποχή που δεν υπάρχει τίποτα στο προσωπικό αρχείο που να ικανοποιεί τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου έργου. Το πακέτο 3D Total Textures είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες βιβλιοθήκες υφής που έχω συναντήσει και περιλαμβάνει πραγματικά όλες τις απαραίτητες για την παραγωγή εξαιρετικών επιδόσεων.

Το πακέτο χωρίζεται σε 19 διαφορετικούς τόμους το καθένα με διαφορετικό θέμα, συμπεριλαμβανομένων (αρχιτεκτονικών υλικών), χειροποίητων υφασμάτων κινούμενων σχεδίων, δέντρων & φυτών και ακόμη και μια "κατεστραμμένη & κατεστραμμένη" συσκευασία που περιέχει χαλκομανίες grunge μοντέλο σκληρής επιφάνειας. Πολλές από τις υφές των πλακιδίων περιλαμβάνουν κανονικούς και κατοπτρισμούς χάρτες, που είναι ένα τεράστιο προϊόν για όσους ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη παιχνιδιών.

Οι τόμοι μπορούν να αγοραστούν μεμονωμένα ή σε μεγαλύτερες μειωμένες δεσμίδες

05 από 10

Βιβλία: Καλλιτέχνες Ψηφιακής Τέχνης, Εκθέματα, Εκπαιδευτικά Βιβλία κ.α.

Το Expose και το Digital Art Masters είναι το απόλυτο βιβλίο τραπεζιών για καθένα που ενδιαφέρεται για 3D τέχνη. Οι σελίδες είναι γεμάτες με εκατοντάδες πανέμορφες εικόνες 3d, πολλοί συνοδεύονται από αναλυτικές αναγνώσεις από τους ταλαντούχους καλλιτέχνες που τους δημιούργησαν. Το Expose βρίσκεται επί του παρόντος στην ένατη επανάληψή του και οι Digital Art Masters κυκλοφόρησαν το Vol. 6 νωρίτερα φέτος. Και τα δύο δημοσιεύονται ετησίως.

Φυσικά, οι καλλιτέχνες προσπαθούν πάντα να βελτιωθούν, οπότε αν ψάχνετε να αγοράσετε κάτι λίγο πιο εκπαιδευτικό, ελέγξτε τις δύο αυτές λίστες "βασικής ανάγνωσης" που δημοσιεύσαμε πρόσφατα:

7 σπουδαία βιβλία για 3D Modelers

10 βιβλία στον υπολογιστή

06 από 10

Μια εγγραφή περιοδικών: 3D καλλιτέχνης, 3D κόσμο, 3D δημιουργικό

Με την πρόσφατη έκρηξη της αγοράς tablet & e-reader, θα σας συγχωρούσαμε ότι σκέφτεστε ότι τα περιοδικά εκτύπωσης μπαίνουν στο δρόμο του dodo, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν χούφτα τρισδιάστατα περιοδικά που επιβιώνουν και ευδοκιμούν.

Ο τρισδιάστατος καλλιτέχνης και το 3DWorld είναι το καλύτερο της δέσμης, και οι δύο περιέχουν ένα ωραίο μείγμα από μαθήματα, συνεντεύξεις, χαρακτηριστικά παραγωγής και προβολείς καλλιτεχνών που δεν μπορείτε πραγματικά να βρείτε οπουδήποτε αλλού. Προσωπικά προτιμώ το 3DArtist, αλλά και οι δύο δημοσιεύσεις που αξίζει να διαβάσετε.

Αν προτιμάτε να κρατάτε τα πράγματα ψηφιακά, το 3D Creative είναι ένα φανταστικό e-zine που διανέμεται από το 3DTotal Publishing, που απελευθερώνουν συνεχώς υλικό υψηλής ποιότητας εδώ και χρόνια.

07 από 10

Μια μακέτα ανατομίας

Δεν έχω μακέτα ανατομίας, αλλά θέλω πραγματικά να το κάνω.

Έχοντας ένα βιβλίο που βρίσκεται γύρω από το Drawing From Life του George Bridgeman είναι ωραίο, αλλά έχοντας ένα μοντέλο ecorche που αναφέρει όλες τις μεγάλες ανατομικές μορφές του σώματος θα είναι ο ουρανός.

Υψηλής ποιότητας μακέτες από μια πηγή όπως το Anatomy Tools είναι ακριβό, αλλά σίγουρα αξίζουν την επένδυση αν ο καλλιτέχνης κάνει πολύ λεπτομερές έργο χαρακτήρα. Κάπως φθηνότερα, αλλά όχι λιγότερο πολύτιμα, είναι τα αεροπλάνα της κεφαλής μανεκέν, τα οποία μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην απομυθοποίηση της ανατομίας προσώπου για αρχάριους.

08 από 10

Γλυπτική

Εάν ο φίλος σας 3D καλλιτέχνης είναι μοντελιστής, ζευγάρι πλάκες του Sculpey (πολυμερής πηλός) μπορεί να είναι ένα πραγματικά μεγάλο δώρο.

Ως ψηφιακός καλλιτέχνης, μπορεί να είναι πολύ αναζωογονητικός για να βουτήξει στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης από καιρό σε καιρό, και από τις ευρέως διαθέσιμες αργίλλες, το Sculpey είναι το καταλληλότερο για την οικοδόμηση maquette και τη γλυπτική της ιδέας γιατί χρειάζεται μήνες για να στεγνώσει και να κρατά τις λεπτομέρειες απίστευτα καλά.

Το παραδοσιακό γλυπτό μπορεί να είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο διδασκαλίας για τους τρισδιάστατους καλλιτέχνες που προσπαθούν να μάθουν την ανατομία επειδή αναγκάζουν μια πιο υπολογισμένη και αναλυτική προσέγγιση από την ZBrush, όπου η αυξητική εξοικονόμηση και η λειτουργία αναίρεσης παρέχουν ένα δίχτυ ασφαλείας.

Το Sculpey είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε κατάστημα χειροτεχνίας - πολλοί γλύπτες βρίσκουν λόγο 2: 1 μεταξύ της Super Sculpey και της Sculpey Premo, δημιουργώντας μια ιδανική σταθερότητα και χρώμα.

09 από 10

Αναβάθμιση μνήμης RAM

Δεν το σκεφτόσαστε αυτό; Ναι, είναι δυνατόν να κάνετε CG σε έναν υπολογιστή με σχετικά χαμηλές προδιαγραφές, αλλά αν θέλετε η εφαρμογή 3D σας να λειτουργεί ομαλά και αποτελεσματικά, θα θέλετε να έχετε μια ολόκληρη μάζα μνήμης RAM.

Αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο να τραβήξετε σαν ένα δώρο έκπληξη, αλλά αν δεν είστε σε εκπλήξεις, ρωτήστε τον φίλο / συγγενή σας 3D, εάν η μνήμη RAM είναι μέγιστη στο σταθμό εργασίας. Εάν είναι επαγγελματίες, πιθανότατα ήδη εκτελούν προδιαγραφές high-end (αναγκαιότητα), αλλά οι φοιτητές και οι ερασιτέχνες του προϋπολογισμού μπορούν σχεδόν πάντοτε να χρησιμοποιούν μερικά ακόμα gigabytes μνήμης.

Ανάλογα με την κατάσταση, μια αναβάθμιση RAM μπορεί να κυμανθεί αρκετά δραστικά σε τιμή από $ 50 και σε εκατοντάδες. Όπως είπα, θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε τον καλλιτέχνη εάν σκέφτεστε να πάτε αυτή τη διαδρομή.

10 από 10

Λογισμικό

Οι high-end σουίτες λογισμικού 3D τρέχουν στις χιλιάδες, οπότε αν δεν είστε ένας πολύ γενναιόδωρος δωρητής δώρων, πιθανότατα δεν θα κάνετε δολάρια από τις άδειες Maya.

Αλλά έχοντας πει αυτό, υπάρχουν πολλά μικρότερα (φθηνότερα) κομμάτια λογισμικού και plug-ins που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα σε έναν τρισδιάστατο καλλιτέχνη. Δεν μπορεί να βλάψει να ρωτήσετε τον παραλήπτη εάν υπάρχει κάποιο λογισμικό που χρειάζονται, αλλά εδώ είναι μερικά να εξετάσετε στο μεταξύ: