Βιβλία 3D Animation Computer - Θεωρία και Πρακτική

10 εκπληκτικά βιβλία σε 3D Animation Computer

Ένα πράγμα για την κίνηση είναι ότι πολλές από τις ίδιες αρχές εφαρμόζονται είτε εργάζεστε παραδοσιακά είτε σε 3D. Εκτός από την εκμάθηση των τεχνικών πτυχών του λογισμικού σας, σχεδόν κάθε "χρυσός κανόνας" στην παραδοσιακή κινούμενη εικόνα μεταφέρει στη σφαίρα της CG.

Ως αποτέλεσμα, μόνο τα μισά από τα βιβλία που αναφέραμε εδώ είναι ειδικά για την κίνηση του υπολογιστή, ενώ το άλλο μισό παρουσιάζει έννοιες και γνώσεις που μπορούν να εφαρμοστούν είτε εργάζεστε σε χαρτί είτε σε εικονοστοιχεία.

Είτε θέλετε να εξειδικευθείτε ως εμψυχωτής χαρακτήρων, είτε θέλετε να γίνετε ένας γενικός γενικός γραμματέας της CG, να γράψετε, να σκηνοθετήσετε, να μοντελοποιήσετε και να δημιουργήσετε κινούμενες δικές σας ταινίες μικρού μήκους, θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε στα βιβλία αυτής της λίστας :

01 από 10

Το Κιτ Επιβίωσης του Animator

Faber & Faber

Richard Williams

Το Κιτ Επιβίωσης του Κινηματογράφου είναι το βασικό κείμενο κινούμενης εικόνας. Θα το δείτε σε κάθε βιβλίο με τις καλύτερες κινήσεις στο διαδίκτυο και με βάσιμους λόγους - ο Williams είναι πλήρης και ξεκάθαρος και το βιβλίο κάνει περισσότερα για να απομυθοποιήσει την τέχνη της κινούμενης εικόνας από κάθε τόμο πριν ή από τότε.

Δεν είναι ένας τεχνικός οδηγός που διαβάζει αυτό το βιβλίο δεν θα σας δείξει πώς να ορίσετε keyframes ή να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή γραφημάτων στη Maya, αλλά θα σας δώσει τα θεμέλια της γνώσης που είναι απαραίτητα για να δημιουργήσετε πειστική και διασκεδαστική κίνηση χαρακτήρων. Περισσότερο "

02 από 10

Πώς να εξαπατήσει στη Maya 2012: Εργαλεία και τεχνικές για την κίνηση χαρακτήρων

Eric Luhta & Kenny Roy

Πώς να εξαπατήσει είναι ένα από τα go-to κείμενα αν θέλετε μια σειρά μαθημάτων συντριβής στην τεχνική πλευρά της κίνησης χαρακτήρων 3D. Υπάρχουν παρόμοια βιβλία εκεί έξω για το 3ds Max, αλλά από τη Maya είναι η διαφυγής επιλογή για animators χαρακτήρων που συμπεριλάβαμε αυτό.

Σε αντίθεση με το κιτ Survival του Animator, αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται στα εργαλεία περισσότερο από το ίδρυμα και προορίζεται για κάποιον που έχει ήδη βασικές γνώσεις της διεπαφής Maya.

Η προηγούμενη (2010) έκδοση του How to Cheat in Maya εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο Amazon, αλλά μόνο να αγοράσετε τον παλιό τόμο εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε μια επανάληψη του λογισμικού πριν από το 2010 - διαφορετικά είστε καλύτερα με την αναθεώρηση. Περισσότερο "

03 από 10

Mastering Maya 2012

Todd Palamar & Eric Keller

Ναι, το Mastering Maya συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο τρισδιάστατων μοντέλων μας, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή σε σχεδόν χίλιες σελίδες το βιβλίο αυτό καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το φάσμα της παραγωγής CG.

Μαζί με το πώς να εξαπατήσει σε Maya , αυτό το κείμενο θα σας πει ακριβώς ποια εργαλεία που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και ποια κουμπιά πρέπει να πιέσετε σε οποιαδήποτε δεδομένη κατάσταση. Εάν γνωρίζετε ήδη Maya, και απλά πρέπει να γίνετε πιο αποτελεσματικός εμψυχωτής, πάρτε πώς να εξαπατήσει . Αλλά αν ψάχνετε για ένα αστάρι σε όλο τον αγωγό παραγωγής και τυχαίνει να χρησιμοποιείτε τη Maya, δεν υπάρχει λόγος να μην έχετε αυτό το βιβλίο στη βιβλιοθήκη σας. Περισσότερο "

04 από 10

Η ψευδαίσθηση της ζωής: Animation Disney

Ollie Johnston & Frank Thomas

Έχω δει αυτό το βιβλίο σε σύγκριση με το ιερό γρανίτη σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, ίσως επειδή είναι γραμμένο από δύο άνδρες που δεν είναι τίποτα λιγότερο από θρυλικό στον τομέα του animation, αλλά και επειδή η διορατικότητα και το πάθος που έχουν μεταδώσει στις σελίδες είναι πολύτιμο.

Ο Frank & Ollie γλιστράει σε πολλά πρακτικά tidbits, αλλά αυτό δεν είναι τόσο το βιβλίο που σας διδάσκει κινούμενα σχέδια, καθώς είναι αυτό που σας εμπνέει να το δοκιμάσετε. Είναι ένα εκπαιδευτικό κείμενο, αλλά και ένα ιστορικό, και οι συγγραφείς λένε με ενθουσιασμό την ιστορία της Disney Animation και τι σήμαινε να δουλεύει εκεί, ενώ το στούντιο ήταν στη δημιουργική του κορύφωση.

Υπάρχουν καλύτεροι πόροι για την εκμάθηση της σύνθεσης, του χρονοδιαγράμματος ή του squash και του τέντωμα, αλλά ως μια ολιστική συζήτηση για την τέχνη της δυτικής κίνησης, η Illusion of Life δεν είναι ίση. Περισσότερο "

05 από 10

Ενεργώντας για τους δράστες

Ed Hooks

Στον πυρήνα τους, οι εμψυχωτές έχουν ένα πάρα πολύ κοινό με τους ηθοποιούς, οπότε δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια διεξοδική μελέτη της δράσης μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατανόηση της κίνησης, της αλληλεπίδρασης και της έκφρασης του εμψυχωτή.

Αυτό το πρόσφατα αναβαθμισμένο στολίδι συνδυάζει την πρακτική διδασκαλία με σκηνές με σκηνές από δημοφιλείς ταινίες CG όπως Coraline , Up και Kung Fu Panda . Αυτό είναι ένα μεγάλο, σπουδαίο βιβλίο, και κατά τη γνώμη μου, ένα που δεν θέλετε να χάσετε. Περισσότερο "

06 από 10

Χρονισμός για κινούμενα σχέδια

John Halas & Harold Whitaker

Ακόμα κι αν αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο με παραδοσιακούς animators στο μυαλό, είναι ένα χρυσωρυχείο αν είστε στο cels ή στο CG. Ο χρόνος μπορεί να είναι η πιο σημαντική πτυχή της επιτυχημένης κινούμενης εικόνας και αυτό το βιβλίο σας δίνει πρακτικούς οδηγούς για σωστό συγχρονισμό σε κοινές κινούμενες καταστάσεις (κύκλοι περιπάτου, βαριά ανύψωση, σφαίρα αναπήδησης κ.λπ.)

Η δεύτερη έκδοση (που δημοσιεύτηκε το 2009) ενημερώθηκε ώστε να περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τις ροές εργασίας 3D, καθιστώντας ακόμα καλύτερο έναν εξαιρετικό πόρο. Περισσότερο "

07 από 10

Εισαγωγή της κίνησης χαρακτήρων με το Blender

Τόνι Μούλεν

Στη λίστα των βιβλίων για τους μοντελιστές , σχολιάσαμε το πόσο βελτιώθηκε το Blender τα τελευταία χρόνια και η αλήθεια είναι ότι το Blender είναι το πακέτο λογισμικού που συμπεριλαμβάνει όλα αυτά, δεν υπάρχει απολύτως λόγος να σας κρατήσει η οικονομική κατάσταση από τη δημιουργία εξαιρετικών έργων 3D τέχνης.

Παρουσιάζοντας το Animation Character θα σας ενημερώσουμε στο Blender 2.5 UI και θα περάσετε μέσα από βασικά μοντέλα, καμπύλες λειτουργιών, καμπύλες λειτουργιών, ξάρτια και συγχρονισμό των χειλιών στο καλύτερο πακέτο ανοιχτού κώδικα CG στο σύμπαν. Περισσότερο "

08 από 10

Σταματήστε Staring: Μοντελοποίηση προσώπου & Animation Done Done

Τζέισον Όσιπα

Η τέχνη της μοντελοποίησης προσώπου και του κινούμενου σχεδίου είναι αρκετά ξεχωριστή από τον υπόλοιπο αγωγό που απαιτεί πραγματικά ένα αυτόνομο εγχειρίδιο και για πολλά χρόνια αυτό είναι η οριστική θεραπεία του θέματος.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις βιβλιοθήκες έκφρασης, το κινούμενο σχέδιο προσώπου, το συγχρονισμό των χειλιών και το scripting Python είναι εξαιρετικές. Αυτό είναι επίσης ένα ωραίο οδικό χάρτη για τη βασική ανατομία προσώπου, γι 'αυτά τα πράγματα το βιβλίο αξίζει σίγουρα την τιμή εισόδου.

Μόνο το παράπονό μου είναι ότι η ροή εργασίας για μοντελοποίηση του Jason γερνούν γρήγορα. Χρησιμοποιεί μοντελοποίηση κορυφών για όλα στο βιβλίο. Αυτό είναι καλό (ακόμα και προτιμητέο) για την τοποθέτηση ενός πλέγματος βάσης-είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλιστεί καλή τοπολογία και ροή ακμής.

Αλλά ο χρόνος είναι χρήμα σε αυτόν τον κλάδο, και το ZBrush / Mudbox μπορεί να κάνει με ειλικρίνεια τη διαδικασία μοντελοποίησης προσώπου / σχήματος μίξης περίπου χίλιες φορές πιο γρήγορα. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το βιβλίο θα λάβει μια ενημέρωση στο εγγύς μέλλον που αντιπροσωπεύει ψηφιακή γλυπτική στη ροή εργασίας του animation του προσώπου. Περισσότερο "

09 από 10

Σκηνοθεσία της ιστορίας: Τεχνικές επαγγελματικής ιστορίας και ιστορίας

Francis Glebas

Οι ερασιτέχνες - ειδικά ανεξάρτητοι εμψυχωτές - πρέπει επίσης να είναι αφηγητές. Είτε αναπτύσσετε τη δική σας ταινία μικρού μήκους, είτε απλά πρέπει να ξέρετε πώς να δημιουργήσετε ένα πλάνο για να δημιουργήσετε ένταση, δράμα ή χιούμορ, αυτό το βιβλίο θα έχει κάτι να σας προσφέρει.

Ακόμα κι αν είστε εμψυχωτής χαρακτήρων που ποτέ δεν σχεδιάζει να σκηνοθετήσει ένα κοντό, είναι καλό να ξέρετε πώς και γιατί οι δημιουργικές αποφάσεις του σκηνοθέτη έγιναν. Και αν τυχαίνει να είστε κάποιος με διευθυντικές φιλοδοξίες, καλά, αυτό είναι απλά ένας από τους καλύτερους εκπαιδευτικούς πόρους εκεί έξω στην οπτική αφήγηση. Περισσότερο "

10 από 10

Γλώσσα σώματος: Σύνθετη προσαρμογή 3D χαρακτήρων

Ο Eric Allen, ο Kelly L. Murdock, ο Jared Fong, ο Adam G. Sidwell

Μην αφήνετε την απατηλή κάλυψη τέχνης να σας ξεγελάσει - παρόλο που το βιβλίο αυτό αρχίζει να πηγαίνει για χρόνια, εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο εις βάθος και χρήσιμους πόρους που διατίθενται για τη διοργάνωση 3d χαρακτήρων.

Ως εμψυχωτής, δεν χρειάζεται να μάθετε απαραίτητα μαθήματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει. Οι animators πρέπει να συνεργάζονται στενά με τους τεχνικούς διευθυντές χαρακτήρων για να εξασφαλίσουν ότι οι χαρακτήρες αποκρίνονται και παραμορφώνονται όπως πρέπει, και ένας εμψυχωτής που μιλάει τη γλωσσομάθεια μπορεί να επικοινωνήσει με τον TD με μεγαλύτερη επιτυχία.

Φυσικά, αυτή η είσοδος μετράει διπλά εάν είστε γενικός γενικός γραμματέας, ή αν εργάζεστε σε έναν μαθητή, όπου θα είστε ο ίδιος ο χειριστής των μοντέλων σας. Περισσότερο "