Μια λίστα δημοφιλών λύσεων stand-alone rendering

Τα ισχυρά και τα αδύναμα σημεία τους

Σχεδόν κάθε πακέτο 3D δημιουργίας περιεχομένου συνοδεύεται από ενσωματωμένο κινητήρα προβολής. Οι ενσωματωμένοι επεξεργαστές δεν είναι τίποτα αν δεν είναι βολικό, αλλά είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για το σχέδιό σας;

Αυτή η απόφαση, βέβαια, έρχεται κάτω από τον καλλιτέχνη και τις ιδιαίτερες ανάγκες του σε μια παραγωγή. Οι περισσότερες από τις τυποποιημένες λύσεις απόδοσης είναι εντελώς ικανές να παράγουν απόλυτα αστρικά αποτελέσματα. Ωστόσο, είναι επίσης γεγονός ότι παρόμοια ή καλύτερα αποτελέσματα μπορούν μερικές φορές να επιτευχθούν σε έναν διαφορετικό κινητήρα με λιγότερα έξοδα και χρόνο επενδύσεων.

Δεν προτείνουμε να περάσετε από αυτό το άρθρο και να προσπαθήσετε να μάθετε κάθε κομμάτι λογισμικού που παρατίθεται, αλλά είναι συνετό να γνωρίζετε τουλάχιστον ποιες είναι οι επιλογές και πού βρίσκονται τα πλεονεκτήματα και οι αδυναμίες τους. Με αυτόν τον τρόπο, εάν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου αγωνίζεστε να επιτύχετε κάτι στην απόδοσή σας, θα ξέρετε πού να αναζητήσετε πιθανές λύσεις.

Ας πάμε στη λίστα:

01 από 09

Vray

Από το Nickrumenovpz (δική του δουλειά) [CC BY-SA 4.0], μέσω του Wikimedia Commons


Το Vray είναι σχεδόν το grandaddy των αυτόνομων πακέτων αποδόσεων αυτές τις μέρες. Χρησιμοποιείται σε όλα, από το βιομηχανικό σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική με την κίνηση και τα εφέ. Η επιτυχία της Vray είναι η ευελιξία της - είναι αρκετά ισχυρή ώστε ένα στούντιο να μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε σχετικά μεγάλης κλίμακας παραγωγή, αλλά και αρκετά εύκολο να χρησιμοποιήσει ότι ένας μεμονωμένος χρήστης μπορεί να την εκμεταλλευτεί. Το Vray είναι ένας προκατειλημμένος raytracer όπως το Mental Ray, αλλά (κατά τη γνώμη μου) είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να το χρησιμοποιήσεις. Περισσότερο "

02 του 09

Άρνολντ


Άρνολντ. Τι να πεις για τον Άρνολντ; Αυτό μπορεί πολύ καλά να είναι το πιο ισχυρό κομμάτι του λογισμικού αποδόσεων στην αγορά - εκτός από το γεγονός ότι δεν είναι πραγματικά στην αγορά. Ο Arnold ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του 2000 και έχει χρησιμοποιηθεί σε oodles μεγάλων παραγωγών, αλλά λόγω της στρατηγικής μάρκετινγκ από την κορυφή προς τα κάτω της Solid Angle, δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό. Είναι απίστευτα ευπροσάρμοστο και εξαιρετικά κατάλληλο για δουλειά σε κινούμενα σχέδια και οπτικά εφέ , αλλά αν δεν βρίσκεστε σε στούντιο που το χρησιμοποιεί εσωτερικά, καλή τύχη παίρνει τα χέρια σας σε ένα αντίγραφο. Ακόμα, θα πρέπει να παρακολουθήσετε το τελευταίο τους πηνίο - είναι πολύ, πολύ εντυπωσιακό. Περισσότερο "

03 του 09

Maxwell


Το Maxwell είναι ίσως το πιο δημοφιλές από τις αμερόληπτες λύσεις rendering (για μια εξήγηση της προκατειλημμένης έναντι αμερόληπτης απόδοση , διαβάστε εδώ). Είναι καλά προσαρμοσμένο για την αρχιτεκτονική απεικόνιση και το βιομηχανικό σχεδιασμό και υπόσχεται μια γρήγορη, διαισθητική ροή εργασιών με προβλέψιμα αποτελέσματα. Το Maxwell είναι αρκετά αργό σε σύγκριση με τους προκατειλημμένους raytracers όπως ο Vray, αλλά είναι ακριβές και σχετικά εύκολο να δουλέψουμε. Περισσότερο "

04 του 09

Οκτάνιο


Το Octane ονομάζεται η πρώτη αμερόληπτη, με βάση την GPU, φυσικά ακριβή renderer. Αυτό που ουσιαστικά σημαίνει είναι ότι υπόσχονται φωτορεαλιστικές αποδόσεις σε εξαιρετικά γρήγορες ταχύτητες (15 - 50 φορές ταχύτερες από μια αμερόληπτη, βασισμένη στην CPU λύση όπως η Maxwell). Το Octane είναι αναμφισβήτητα ο πιο σημαντικός κινητήρας που αναδύεται από το πρόσφατο κύμα λύσεων rendering με επιταχυνόμενη GPU. Περισσότερο "

05 του 09

Redshift


Το Redshift είναι σαν το κακό δίδυμο του Octane, με την έννοια ότι θεωρείται η πρώτη πλήρως ενσωματωμένη λύση GPU-επιτάχυνσης. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει ταχύτητα εξολοθρευτή (όπως το Octane), αλλά δεν θέτει τους χρήστες κάτω από τους περιορισμούς μιας αμερόληπτης λύσης. Το πρωταρχικό πλεονέκτημα του Redshift έναντι των παραδοσιακών λύσεων σε πραγματικό χρόνο είναι ότι χρησιμοποιεί αρχιτεκτονική "εκτός πυρήνα" για τη γεωμετρία και την υφή , γεγονός που σημαίνει ότι οι καλλιτέχνες αποκομίζουν τα πλεονεκτήματα της επιτάχυνσης της GPU χωρίς να ανησυχούν για την τοποθέτηση σκηνών στο σύστημα VRAM του συστήματός τους. Είναι πολύ αξιοσημείωτο, πραγματικά. Περισσότερο "

06 του 09

Ινδικό


Το Indigo είναι μια άλλη αμερόληπτη λύση που στοχεύει στην αρχιτεκτονική απεικόνιση. Παρόμοια με τον Maxwell από πολλές απόψεις, αλλά αρκετά φθηνότερη. Οι δύο βασίζονται σε παρόμοια αρχιτεκτονική και από αυτό που έχω ακούσει, η ποιότητα είναι αρκετά παρόμοια, όμως η προσθήκη της επιτάχυνσης της GPU στο Indigo σημαίνει ότι πιθανότατα θα είναι η ταχύτερη από τις δύο. Στο τέλος, καλά αποτελέσματα μπορούν να επιτευχθούν είτε σε ένα - είναι αρκετά παρόμοια ώστε είναι πραγματικά θέμα προσωπικής προτίμησης. Περισσότερο "

07 του 09

Keyshot


Το Keyshot είναι ένα αυτόνομο επεξεργαστή βασισμένο σε επεξεργαστή, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να λαμβάνει την πολυπλοκότητα από τη ροή εργασίας rendering. Παρόλο που ορισμένες πλατφόρμες προβολής διακρίνονται (όπως για παράδειγμα ο Arnold και ο Vray) με το ότι είναι σχεδόν απεριόριστες στο πεδίο εφαρμογής τους, το Keyshot κατανοεί ότι το απλούστερο μπορεί να είναι καλύτερο σε πολλές περιπτώσεις. Με μια ενσωματωμένη (επιστημονικά ακριβή) βιβλιοθήκη υλικών, αυτή είναι μια φανταστική επιλογή για το βιομηχανικό σχεδιασμό, το προϊόν και την πρωτότυπη ιδέα. Ο Vitaly Bulgarov το χαρακτήρισε ως το πιο φιλικό προς το χρήστη λογισμικό αποδόσεων στην αγορά, το οποίο αναφέρει ότι θεωρεί έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες του κλάδου. Περισσότερο "

08 από 09

Εργαλειοθήκη Marmoset


Το Marmoset είναι ένας νεκρός απλός μηχανισμός σε πραγματικό χρόνο, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για το σκοπό της προεπισκόπησης / προβολής των περιουσιακών στοιχείων παιχνιδιού low-poly χωρίς να περάσει η κουραστική διαδικασία εισαγωγής τους σε μια πλήρως λειτουργική μηχανή παιχνιδιών όπως η UDK ή η Cryengine. Το Marmoset έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές μεταξύ των παιχνιδιών-devs για την ευκολία χρήσης, την οικονομική προσιτότητα και τα αστρικά αποτελέσματα. Όπως το Keyshot, η έκκληση του Marmoset περιορίζεται σε μια αρκετά στενή θέση, αλλά αυτό που κάνει κάνει πολύ καλά. Εξετάσαμε το Marmoset σε μεγαλύτερο βάθος εδώ. Περισσότερο "

09 του 09

Κύκλοι


Εντάξει, ο Cycles δεν είναι τεχνικά αυτόνομος renderer, αλλά επειδή ο Blender είναι σχεδόν ο grandaddy των έργων ανοιχτού κώδικα, η Cycles αναφέρει. Κύκλοι είναι ένας βασικός επεξεργαστής raytracing (think Mental Ray / Vray) με σκίαση βασισμένη σε κόμβους και ενσωματωμένη επιτάχυνση GPU. Σε αυτό το σημείο, ο κύκλος είναι ακόμα ένα έργο σε εξέλιξη, αλλά χτίστηκε από το έδαφος για να επωφεληθεί από τις υβριδικές τεχνικές επεξεργασίας CPU / GPU και δείχνει έναν τόνο υπόσχεσης. Και φυσικά, είναι δωρεάν! Περισσότερο "