Πώς να μάθετε ψηφιακό σχήμα γλυπτό σε Zbrush ή Mudbox

Ανατομική για τρισδιάστατους καλλιτέχνες - Μέρος 1

Είδα πρόσφατα ένα νήμα σε ένα δημοφιλές φόρουμ γραφικών ηλεκτρονικών υπολογιστών που έθεσε την ερώτηση:

"Ενδιαφέρομαι για 3D και θα ήθελα να γίνω καλλιτέχνης χαρακτήρων σε ένα κορυφαίο στούντιο! Απλά άνοιξα το Zbrush για πρώτη φορά και προσπάθησα να σκαλίσω ένα χαρακτήρα, αλλά δεν πήγαινε τόσο καλά. Πώς μπορώ να μάθω την ανατομία; "

Επειδή ο καθένας και η μητέρα του έχουν μια άποψη για τον καλύτερο τρόπο να μάθουν την ανατομία, το νήμα παρήγαγε πολλές απαντήσεις για τις διάφορες διαδρομές που μπορεί να κάνει ένας καλλιτέχνης για να βελτιώσει την κατανόηση της ανθρώπινης μορφής.

Λίγες μέρες αργότερα, η αρχική αφίσα απάντησε με κάτι παρόμοιο: "Προσπάθησα να κάνω όλα όσα πρότεινα, αλλά κανένα από αυτά δεν λειτούργησε. Ίσως η ψηφιακή γλυπτική να μην είναι για μένα τελικά. "

01 από 03

Η κυριαρχία της ανατομίας παίρνει το χρόνο, τα έτη, στην πραγματικότητα

Ήρωες εικόνες / GettyImages

Μετά από ένα συλλογικό ύφος και ένα στεναγμό, έγινε φανερό ότι η αρχική αφίσα είχε ξεχάσει ξεκάθαρα έναν από τους βασικούς κανόνες όλων των καλλιτεχνικών αναζητήσεων - χρειάζεται χρόνος. Δεν μπορείτε να μάθετε ανατομία σε 3 ημέρες. Δεν μπορείτε να χαράξετε ακόμη και την επιφάνεια σε 3 ημέρες.

Γιατί σας λέω αυτό; Επειδή το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να αποθαρρύνεστε αν η εργασία σας δεν έχει βελτιωθεί νωρίς. Αυτά τα πράγματα κάνουν κλικ στη θέση τους πολύ σταδιακά. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας είναι να περιμένετε ότι θα σας χρειαστούν χρόνια για να γίνετε ένας πραγματικά καλός ανατόμος - τότε εάν φτάσετε πιο γρήγορα μπορείτε να το θεωρήσετε ευχάριστη έκπληξη.

Το σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπετε τη δουλειά σας όταν η δουλειά σας δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο περιμένατε ή όταν έχετε πρόβλημα να πιάσετε μια συγκεκριμένη μορφή του σώματος. Μαθαίνουμε εξίσου πολύ από τις αποτυχίες μας, όπως κάνουμε τις επιτυχίες μας, και για να πετύχετε πρέπει πρώτα να αποτύχετε λίγες φορές.

02 του 03

Διαφορετικές προσεγγίσεις για διαφορετικά θέματα:


Ορισμένα πράγματα, όπως η εκμάθηση των αεροπλάνων και των αναλογιών του σώματος ή τα ονόματα και οι θέσεις των διαφόρων μυϊκών ομάδων, θα σας βοηθήσουν αν σπουδάζετε ως γλύπτης, συντάκτης ή ζωγράφος.

Ωστόσο, υπάρχουν και κομμάτια γνώσης που δεν μεταφράζονται απαραιτήτως μεταξύ των κλάδων. Ακριβώς επειδή μπορείτε να γλυπτική το ανθρώπινο σώμα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είστε σε θέση να το κάνει σε γραφίτη.

Κάθε συγκεκριμένη πειθαρχία έρχεται με τις δικές της ιδιοτροπίες και σκέψεις. Ο γλύπτης δεν χρειάζεται απαραίτητα να γνωρίζει πώς να κάνει το φως, επειδή του δίνεται φως στον πραγματικό κόσμο (ή υπολογίζεται μαθηματικά σε μια εφαρμογή CG ), ακριβώς όπως ένας ζωγράφος χρειάζεται μόνο να συνθέσει από μια γωνία σε αντίθεση με 360 καμβά ενός γλύπτη.

Η άποψή μου είναι ότι, αν και είναι ωφέλιμο για έναν γλύπτη να ξέρει πώς να σχεδιάζει ή ένας ζωγράφος για να ξέρει πώς να γλυπτική, το να είσαι κύριος σε κάποιον δεν σε κάνει μάστορα στο άλλο. Θα πρέπει να έχετε μια ιδέα τι είναι οι απώτεροι στόχοι σας από νωρίς ώστε να μπορείτε να εστιάσετε τις προσπάθειές σας αναλόγως.

Για το υπόλοιπο άρθρο, θα προσεγγίσουμε την ανατομία από την οπτική γωνία κάποιου που θέλει να είναι ψηφιακός γλύπτης ή καλλιτέχνης χαρακτήρων που εργάζεται σε ταινίες ή παιχνίδια.

Εδώ είναι μια χούφτα συμβουλές για να πάρει τη μελέτη σας ψηφιακή γλυπτική σχήμα στο σωστό δρόμο:

03 του 03

Μάθετε πρώτα το λογισμικό

Στο ανέκδοτο στην αρχή αυτού του άρθρου, ανέφερα έναν καλλιτέχνη που εγκατέλειψε την προσπάθεια να μάθει την ανατομία μετά από περίπου 3 ημέρες. Εκτός από την έλλειψη υπομονής, το μεγαλύτερο λάθος του ήταν ότι προσπάθησε να μάθει να γλυπτική ανατομία πριν μάθει πώς να γλυπτική.

Οι μηχανισμοί της γλυπτικής και των λεπτότερων σημείων της ανατομίας είναι βαθιά συνυφασμένοι με τη γλυπτική της μορφής, αλλά ταυτόχρονα η μάθηση και των δύο ταυτόχρονα είναι μια ψηλή τάξη. Εάν ανοίγετε το Zbrush ή το Mudbox για πρώτη φορά, κάντε τον εαυτό σας μια τεράστια χάρη και μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το λογισμικό πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε σοβαρή μελέτη ανατομίας.

Η μελέτη της ανατομίας είναι αρκετά δύσκολη χωρίς να χρειαστεί να παλέψετε ενάντια σε οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιείτε. Noodle γύρω στη γλυπτική app σας μέχρι να έχετε μια σταθερή κατανόηση των διαφορετικών επιλογών βούρτσα και να καταλάβω τι λειτουργεί για σας. Η ροή εργασίας μου ZBrush εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις βούρτσες πηλού / πηλό, αλλά πολλοί γλύπτες κάνουν εκπληκτικά πράγματα με ένα τροποποιημένο πρότυπο πινέλο.

Σκεφτείτε να πάρετε ένα σε βάθος εισαγωγικό φροντιστήριο για το λογισμικό σας που σας μεταφέρει μέσα από τη μηχανική της γλυπτικής, τότε όταν είστε άνετοι μπορείτε να προχωρήσετε σε μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα.