Πώς να αποτρέψετε τους αλλοδαπούς να σας ακολουθήσουν στο Twitter

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και γιατί με ακολουθούν;

Μόλις ελέγξατε τον οπαδό σας που μετράει στο Twitter και λέει ότι έχετε 150 οπαδούς . Το περίεργο είναι ότι γνωρίζεις μόνο 10 από αυτούς, οι άλλοι 140 είναι άγνωστοι. Ενώ μπορεί να φαίνεται δροσερό ότι οι τυχαίοι άνθρωποι ακολουθούν τα tweets σας, μην αναρωτιέστε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και γιατί σας ακολουθούν; Ίσως να αγαπούν τα πνευματικά σας, τραγανισμένα tweets, ή ίσως υπάρχει κάτι άλλο που σας αρέσουν.

Ποιοι τύποι αλλοδαπών μπορεί να σας ακολουθήσουν στο Twitter;

Spam Followers

Οι spammers αναζητούν κάθε πιθανή λεωφόρο που μπορούν να σας πλημμυρίσουν με ανεπιθύμητα μηνύματα, αυτό περιλαμβάνει το Twitter feed σας. Ενδεχομένως να εκπλαγείτε να μάθετε πόσοι από τους οπαδούς σας ενδέχεται να είναι spammers ή spam bots. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Fake Follower Check του StatusPeople για να δείτε ποιο ποσοστό των οπαδών σας είναι ψεύτικο, πραγματικό ή ανενεργό. Αν είστε ανεπιθύμητοι από έναν ακόλουθο χρήστη, μπορείτε να αναφέρετε τους ως spammers κάνοντας τις παρακάτω ενέργειες:

1. Κάντε κλικ στους ακόλουθους από την αρχική σελίδα του Twitter.

2. Κάντε κλικ στο κουμπί στα αριστερά του κουμπιού " Ακολουθήστε " και επιλέξτε το όνομα Αναφορά @ ατόμου για SPAM.

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν αναφέρετε έναν ακόλουθο για το SPAM; Σύμφωνα με τη σελίδα υποστήριξης του Twitter: "Αφού κάνετε κλικ στη σύνδεση ως ανεπιθύμητη αλληλογραφία, θα εμποδίσουμε τον χρήστη να σας ακολουθήσει ή να σας απαντήσει. Η αναφορά ενός λογαριασμού για ανεπιθύμητα μηνύματα δεν οδηγεί αυτόματα σε αναστολή.

Twitter Μποτς

Εκτός από τους αποστολείς ανεπιθύμητων μηνυμάτων, οι χάκερ και οι εγκληματίες στο διαδίκτυο μπορούν να στείλουν κακόβουλα bots Twitter για να σας ακολουθήσουν. Τα κακόβουλα bots χρησιμοποιούνται για την εξάπλωση των συνδέσμων σε κακόβουλο λογισμικό, τα οποία συχνά μεταμφιέζονται ως συντομευμένες συνδέσεις, έτσι ώστε ο κακόβουλος σύνδεσμος να αποκρύπτεται από την άποψη του συντομευμένου συνδέσμου.

Νόμιμοι οπαδοί

Πολλοί από τους άγνωστους οπαδούς σας είναι πιθανώς απολύτως νόμιμοι. Ίσως ένα από τα tweets σας σχετικά με το Big Bird πήγε ιό, ή ίσως οι άνθρωποι απλά πιστεύουν ότι τα tweets σας είναι χρήσιμα και ενημερωτικά. Εάν έχετε πολλά retweets τότε οι άνθρωποι που το κάνουν είναι πιθανότατα legit, δεδομένου ότι πήραν το χρόνο να retweet κάτι που είπατε. Εάν προσπαθείτε να μάθετε εάν κάποιος είναι νόμιμος οπαδός, ελέγξτε εάν κάποιος τους παρακολουθεί, εάν έχουν μόνο έναν ή δύο οπαδούς, μπορεί να είναι ένας ακόλουθος SPAM ή πιθανώς ένα bot.

Πώς προστατεύετε τα tweets σας από το να τους βλέπουν οι ξένοι στο Twitter;

Για να ελέγξετε ποιος μπορεί να σας παρακολουθήσει και να δείτε τα tweets σας, ενεργοποιήστε την επιλογή Twitter του Προστατέψτε τα tweets μου. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία της σελίδας Twitter και επιλέξτε το στοιχείο μενού Ρυθμίσεις .

2. Στο τμήμα Λογαριασμός , μεταβείτε προς το ιδιωτικό απόρρητο του Tweet .

3. Επιλέξτε το πλαίσιο που διαβάζει Προστατέψτε τα tweets μου και κάντε κλικ στο κουμπί Save Changes ( Αποθήκευση αλλαγών ) στο κάτω μέρος της οθόνης.

Σύμφωνα με την υποστήριξη Twitter, αφού προστατεύσετε τα tweets σας, ισχύουν οι ακόλουθοι περιορισμοί:

Πώς αποκλείετε ένα ανεπιθύμητο follower Twitter;

Αν κάποιος σας παρενοχλεί στο Twitter, μπορείτε να τον αποκλείσετε κάνοντας τα εξής:

1. Κάντε κλικ στους ακόλουθους από την αρχική σελίδα του Twitter

2. Κάντε κλικ στο κουμπί που βρίσκεται στα αριστερά του κουμπιού "Ακολουθήστε" και επιλέξτε το όνομα "Αποκλεισμός @ ατόμου" .

Οι αποκλεισμένοι χρήστες δεν μπορούν να σας παρακολουθήσουν (τουλάχιστον από τον αποκλεισμένο λογαριασμό τους) και δεν μπορούν να σας προσθέσουν στις λίστες τους ή να εμφανιστούν οι @replies ή αναφορές τους στην καρτέλα αναφορές σας (παρόλο που ενδέχεται να εμφανίζονται στην αναζήτηση). Απλά μην ξεχνάτε ότι αν δεν προστατεύσετε τα tweets σας μέσω της επιλογής Προστατέψτε τα tweets μου, μπορούν ακόμα να δουν τα δημόσια σας tweets στη δημόσια σελίδα σας.

Αν το μπλοκαρισμένο άτομο επιστρέψει στις καλές σας χάρες, μπορείτε να τον ξεμπλοκάρετε αργότερα αν το επιθυμείτε.