Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Κλιπ της Apple

Η εφαρμογή "Κλιπ", από την Apple, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο σύντομο βίντεο από υπάρχουσες φωτογραφίες και βίντεο καθώς και να έχετε τη δυνατότητα να εγγράφετε νέο βίντεο μέσα από την ίδια την εφαρμογή. Τα κλιπ σας επιτρέπουν να επικαλύψετε γραφικά και να προσθέσετε εφέ για να κάνετε το βίντεο διασκεδαστικό και πραγματικά γυαλισμένο.

Κλιπ καλεί κάθε συλλογή βίντεο και φωτογραφιών ένα έργο και μπορείτε να έχετε μόνο ένα έργο ανοιχτό τη φορά. Καθώς προσθέτετε περισσότερο περιεχόμενο στο έργο σας, θα δείτε τη λίστα των στοιχείων να αναπτύσσονται σχεδόν στη μέση αριστερή πλευρά της οθόνης. Εάν αποφασίσετε να σταματήσετε να εργάζεστε σε ένα έργο και να επιστρέψετε σε αυτό αργότερα, μπορείτε να αποθηκεύσετε το έργο σας και στη συνέχεια να το ανοίξετε πάλι όταν είστε έτοιμοι.

Τα κλιπ είναι ήδη εγκατεστημένα αν το iPhone ή το iPad σας εκτελεί το iOS 11. Εάν η εφαρμογή δεν είναι εγκατεστημένη, κάντε κλικ εδώ:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή App Store.
  2. Πατήστε Αναζήτηση στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης.
  3. Πληκτρολογήστε Κλιπ στο πλαίσιο αναζήτησης.
  4. Σύρετε προς τα επάνω και προς τα κάτω στην οθόνη αποτελεσμάτων, εάν είναι απαραίτητο.
  5. Όταν δείτε την εφαρμογή Κλιπς, πατήστε Δεξιά δεξιά από το όνομα της εφαρμογής.
  6. Αφού εγκαταστήσετε τα Κλιπ, πατήστε Άνοιγμα .

Αφού ανοίξετε τα "Κλιπ", θα δείτε τι βλέπει η κάμερα μπροστά στην οθόνη και μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη ενός βίντεο.

01 από 07

Εγγραφή βίντεο

Το αναδυόμενο μπαλόνι σας λέει να κρατάτε το κόκκινο κουμπί για να εγγράψετε βίντεο.

Ξεκινήστε την εγγραφή ενός βίντεο πιέζοντας και κρατώντας πατημένο το κόκκινο κουμπί Εγγραφή . Αν θέλετε να τραβήξετε βίντεο χρησιμοποιώντας την πίσω κάμερα, πατήστε το κουμπί διακόπτη της κάμερας πάνω από το κουμπί Εγγραφή .

Καθώς καταγράφετε το βίντεο, βλέπετε τα πλαίσια βίντεο που μετακινούνται από τα δεξιά προς τα αριστερά στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Πρέπει να καταγράψετε ένα πλήρες καρέ πριν μπορέσετε να απελευθερώσετε το κουμπί Εγγραφή . Εάν δεν το κάνετε, βλέπετε ένα μήνυμα πάνω από το κουμπί Εγγραφή ζητώντας σας να κρατήσετε ξανά το κουμπί.

Αφού αφήσετε το δάκτυλό σας, το κλιπ βίντεο εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Προσθέστε ένα άλλο βίντεο πατώντας και κρατώντας πατημένο το κουμπί Εγγραφή ξανά.

02 του 07

Βγάζω φωτογραφίες

Κάντε μια φωτογραφία πιέζοντας το λευκό κουμπί του κλείστρου.

Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία και να την προσθέσετε στο έργο σας πατώντας το μεγάλο λευκό κουμπί του κλείστρου πάνω από το κουμπί Εγγραφή . Στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί Εγγραφή μέχρι να δείτε τουλάχιστον ένα πλήρες πλαίσιο στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

Προσθέστε μια άλλη φωτογραφία πατώντας το κουμπί Επαναφορά και ακολουθώντας τις παραπάνω οδηγίες.

03 του 07

Προσθήκη φωτογραφιών από τη Βιβλιοθήκη

Κάθε φωτογραφία και βίντεο εμφανίζονται σε ένα μικρογραφικό μέγεθος.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε φωτογραφίες ή / και βίντεο από το Camera Roll σε ένα έργο. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε Βιβλιοθήκη κάτω από τον θεατή. Στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής εμφανίζονται εικονίδια μεγέθους μικρογραφίας. Τα κεραμίδια που περιέχουν βίντεο έχουν το χρόνο εκτέλεσης στην κάτω δεξιά γωνία του κεραμιδιού.
  2. Σύρετε προς τα πάνω και προς τα κάτω στο πρόγραμμα προβολής για να δείτε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.
  3. Όταν βρείτε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο που θέλετε να προσθέσετε, πατήστε το κεραμίδι.
  4. Εάν πατήσετε ένα βίντεο, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Εγγραφή . Κρατήστε το κουμπί μέχρι το τμήμα (ή όλα) του βίντεο να περιέχεται στο κλιπ. (Πρέπει να κρατήσετε το κουμπί για τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο.)
  5. Εάν πατήσετε μια φωτογραφία, πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Εγγραφή μέχρι το πρώτο πλαίσιο να εμφανιστεί στο σύνολό της στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης.

04 του 07

Επεξεργαστείτε τα κλιπ σας

Οι επιλογές για την επιλεγμένη κατηγορία επεξεργασίας εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης.

Κάθε φωτογραφία ή βίντεο που έχετε τραβήξει ή οποιαδήποτε φωτογραφία ή βίντεο που προσθέτετε από το Roll Camera, προστίθεται στο έργο σας. Ένα έργο μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά κλιπ από διαφορετικές πηγές. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μια φωτογραφία ως το πρώτο κλιπ, δύο βίντεο ως δεύτερο και τρίτο κλιπ και μια φωτογραφία από το Roll Camera σας ως το τέταρτο κλιπ σας.

Το πιο πρόσφατο κλιπ που προσθέσατε ή εγγράψατε εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά της σειράς κλιπ στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης. Αναπαραγωγή των κλιπ διαδοχικά πατώντας το εικονίδιο Αναπαραγωγής στα αριστερά της σειράς κλιπ. Εάν υπάρχουν πάρα πολλά κλιπ για να χωρέσουν στην οθόνη, σύρετε προς τα αριστερά και προς τα δεξιά για να δείτε όλα τα κλιπ.

Όταν έχετε τα κλιπ έτοιμα, πατήστε το εικονίδιο Εφέ που βρίσκεται στα δεξιά του κουμπιού Εγγραφή. (Το εικονίδιο μοιάζει με ένα πολύχρωμο αστέρι.) Τώρα μπορείτε να επεξεργαστείτε κλιπ στο έργο σας προτού τα στείλετε. Κάτω από το πρόγραμμα προβολής, πατήστε μία από τις τέσσερις επιλογές από αριστερά προς τα δεξιά:

Όταν ολοκληρώσετε την προσθήκη εφέ, πατήστε το εικονίδιο X στα δεξιά της επιλογής Emoji.

Αν θέλετε να αλλάξετε ή να αφαιρέσετε ένα εφέ από ένα κλιπ, πατήστε το πλακίδιο κλιπ στο κάτω μέρος της οθόνης. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Εφέ , επιλέξτε την επιλογή εφέ και επιλέξτε ένα νέο εφέ.

Αφαιρέστε ένα φίλτρο πατώντας στην επιλογή Φίλτρα , αν χρειαστεί, και στη συνέχεια πατήστε το κεραμικό φίλτρο Original .

Αν θέλετε να αφαιρέσετε μια ετικέτα, αυτοκόλλητο ή emoji, μπορείτε να δείτε πώς:

  1. Αγγίξτε την επιλογή Ετικέτες , Αυτοκόλλητα ή Emoji .
  2. Αγγίξτε την ετικέτα, το αυτοκόλλητο ή το emoji στο κέντρο της φωτογραφίας ή του βίντεο.
  3. Αγγίξτε το εικονίδιο X επάνω και αριστερά από την ετικέτα, το αυτοκόλλητο ή το emoji.
  4. Πατήστε Τέλος στο κάτω μέρος της οθόνης για να κλείσετε την οθόνη Εφέ.

05 του 07

Επαναδιάταξη και διαγραφή κλιπ

Το κλιπ που κινείτε στα Apple Clips εμφανίζεται μεγαλύτερο στη σειρά κλιπ.

Μέσα στη σειρά κλιπ που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης, μπορείτε να τα αναδιατάξετε πατώντας και κρατώντας πατημένο το κλιπ και στη συνέχεια μετακινώντας το κλιπ προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά. Το επιλεγμένο κλιπ σας εμφανίζεται μεγαλύτερο στη σειρά καθώς το κρατάτε και το μετακινείτε.

Καθώς μετακινείτε το κλιπ, άλλα κλιπ μετακινούνται στην άκρη για να μπορείτε να τοποθετήσετε το κλιπ σας στην επιθυμητή θέση. Όταν μετακινείτε το κλιπ προς τα αριστερά, το κλιπ θα εμφανιστεί νωρίτερα στο βίντεο του έργου και ένα κλιπ που θα μετακινηθεί στα δεξιά θα εμφανιστεί αργότερα στο βίντεο.

Μπορείτε να διαγράψετε ένα κλιπ αγγίζοντας το κλιπ. Στην περιοχή επεξεργασίας κλιπ κάτω από τον θεατή, πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων και, στη συνέχεια, πατήστε Διαγραφή κλιπ στο μενού. Εάν αποφασίσετε να μην διαγράψετε το κλιπ, κλείστε την περιοχή επεξεργασίας κλιπ πιέζοντας το Τέλος στο κάτω μέρος της οθόνης.

06 του 07

Αποθήκευση και κοινή χρήση του βίντεό σας

Το παράθυρο "Κοινή χρήση" εμφανίζεται στα κάτω δύο τρίτα της οθόνης "Κλιπ της Apple".

Όταν είστε ικανοποιημένοι με το έργο, βεβαιωθείτε ότι το αποθηκεύσατε ως βίντεο πατώντας το εικονίδιο "Κοινή χρήση" στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Αποθηκεύστε το έργο στο iPhone ή iPad πατώντας την επιλογή Αποθήκευση βίντεο . Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, εμφανίζεται στην οθόνη το αναδυόμενο παράθυρο Αποθηκευμένη σε Βιβλιοθήκη. κλείστε το πατώντας OK στο παράθυρο.

Όταν είστε έτοιμοι να μοιραστείτε το βίντεό σας με άλλους, πατήστε το εικονίδιο Κοινή χρήση. Υπάρχουν τέσσερις σειρές στο παράθυρο "Κοινή χρήση":

07 του 07

Ανοίξτε ένα αποθηκευμένο έργο

Το τρέχον ανοιχτό έργο επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα στο επάνω μέρος της οθόνης.

Από προεπιλογή, το τελευταίο έργο στο οποίο εργαστήκατε εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης την επόμενη φορά που ξεκινάτε Κλιπ. Μπορείτε επίσης να δείτε τα αποθηκευμένα έργα αγγίζοντας το εικονίδιο Έργα στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης.

Κάθε πλακίδιο έργου παρουσιάζει πολλές φωτογραφίες ή βίντεο μέσα σε κάθε κεραμίδι. Κάτω από κάθε κεραμίδι, βλέπετε την ημερομηνία αποθήκευσης του τελευταίου έργου και τη διάρκεια του βίντεο του έργου. Σύρετε προς τα εμπρός και πίσω μέσα στη γραμμή κεραμιδιών του έργου για να δείτε όλα τα έργα σας και πατήστε ένα κεραμίδι για να το ανοίξετε.

Το πρώτο κλιπ εντός του έργου εμφανίζεται στο κέντρο της οθόνης και όλα τα κλιπ εντός του έργου εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης, ώστε να μπορείτε να τα δείτε και να τα επεξεργαστείτε.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο έργο αγγίζοντας το εικονίδιο Δημιουργία νέας στην αριστερή πλευρά της σειράς κεραμιδιών του έργου.