Ρυθμίστε την κάμερα οικιακής ασφάλειας που βασίζεται στο iPhone για λιγότερο από $ 75

Χαμηλό κόστος, υψηλής τεχνολογίας παρακολούθηση σπίτι με μια παύλα της δροσιάς iPhone

Λόγω του εξανθήματος των εισβολών στη γειτονιά μας τις τελευταίες εβδομάδες, αποφάσισα να πάρω τη βουτιά και να αγοράσω και να στήσω δύο κάμερες ασφαλείας ελεγχόμενες από το iPhone με την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να παρακολουθούμε το σπίτι μας και να είμαστε ειδοποιημένοι ο καθένας προσπαθεί να εισέλθει.

Υπήρχαν δεκάδες επιλογές για να διαλέξετε. Είχα τρεις στόχους στο μυαλό που με βοήθησαν να περιορίσω τις επιλογές μου.

1. Ασύρματη κάμερα - Η κάμερα έπρεπε να είναι ασύρματη επειδή δεν ήθελα να τρέξω καλώδια.

2. Προσιτό iPhone - Ήθελα να μπορώ να χρησιμοποιήσω το iPhone μου για να δω την κάμερα όποτε και όπου θέλω.

3. Αίσθηση κίνησης με στιγμιότυπο ή βίντεο με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο - Αν δεν ήμουν πρόθυμος να παρακολουθήσω την τροφοδοσία κάμερας 24/7, θα χρειαζόταν κάποιο είδος ικανότητας ανίχνευσης κίνησης για να με ειδοποιήσω μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν κάποιος προσπαθούσε να σπάσει σε.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, τελικά εγκαταστάθηκα σε δύο κάμερες από το Foscam (το εσωτερικό Foscam FI8918W (Buy on Amazon) και το εξωτερικό Foscam FI8905W (Αγοράστε στο Amazon). Πολλοί λαοί εντυπωσιάστηκαν από το χαμηλό κόστος, την ποιότητα κατασκευής και τα χαρακτηριστικά που αυτές οι κάμερες Το εσωτερικό μοντέλο προσέφερε δυνατότητα πανοραμικής και κλίσης (έτσι θα μπορούσα να ελέγξω από απόσταση αυτό που έβλεπα) και το μοντέλο της εξωτερικής σταθερής θέσης που επέτρεπε την προστασία από τις καιρικές συνθήκες και βελτιωμένες δυνατότητες νυχτερινής όρασης.

Η εγκατάσταση δεν ήταν τόσο απλή όσο θα περίμενα. Οι οδηγίες ήταν επαρκείς, αλλά περιείχαν κάποια πολύ τραχεία μετάφραση από την κινεζική προς την αγγλική γλώσσα.

Παρόλο που οι κάμερες είναι ασύρματες, πρέπει να τις συνδέσετε στο δρομολογητή σας μέσω καλωδίου Ethernet για να εκτελέσετε τις αρχικές διαδικασίες ρύθμισης. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ασύρματο καλώδιο δικτύου και να χρησιμοποιήσετε ασύρματη σύνδεση για να συνδεθείτε στην κάμερα. Και οι δύο κάμερες διαθέτουν κρυπτογράφηση WEP και WPA, καθώς και πρόσβαση με κωδικό πρόσβασης.

Για να περιπλέξω τα πράγματα, χρησιμοποιούσα ένα iMac με έναν σταθμό βάσης Apple AirPort Extreme ως τον δρομολογητή μου. Έπρεπε να κάνω κάποια σκάψιμο στο βοηθητικό πρόγραμμα AirPort για να μάθω ποια διεύθυνση IP ο δρομολογητής μου ανέθεσε τη φωτογραφική μηχανή όταν την έχω συνδέσει. Πρέπει να ξέρετε τι διεύθυνση IP έχει εκχωρηθεί από το δρομολογητή σας στην κάμερα επειδή όλες οι ρυθμίσεις είναι το πρόγραμμα περιήγησης -με βάση.

Αφού οι κάμερες ήταν όλες εγκατεστημένες και βλέποντες στο εσωτερικό του δικτύου μου, έπρεπε να τις καταστήσω προσβάσιμες μέσω του Διαδικτύου ώστε να μπορώ να παρακολουθώ τις κάμερες εξ αποστάσεως με το iPhone μου. Αυτό καλύφθηκε στο εγχειρίδιο ως επί το πλείστον, αλλά έπρεπε να εντοπίσω στην Google οδηγίες για την ενεργοποίηση της προώθησης θύρας για τον συγκεκριμένο δρομολογητή μου.

Η προώθηση των θυρών σάς επιτρέπει να δρομολογείτε την εισερχόμενη κίνηση (όπως όταν χρησιμοποιείτε το iPhone σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάμερά σας) σε μια συγκεκριμένη εσωτερική (μη δημόσια) διεύθυνση IP. Αν θέλετε η κάμερα να έχει ένα πλήρως επιλύσιμο όνομα κεντρικού υπολογιστή (δηλ. Yourcam.yourisp.com) αντί να αποκαλύψει τη δημόσια διεύθυνση IP σας (η οποία μπορεί να αλλάξει συχνά ανάλογα με τον ISP σας), τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία Dynamic DNS όπως dyndns .com.

Παρόλο που οι οδηγίες της φωτογραφικής μηχανής κάλυψαν τον τρόπο ενεργοποίησης του δυναμικού DNS, δεν θέλησα να γίνουν πολύ περίπλοκα αρχικά, οπότε δεν έχω ρυθμίσει το Dynamic DNS.

Έχω ρυθμίσει όλες τις δυνατότητες της κάμερας, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης κίνησης, του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στιγμιότυπου και του κωδικού πρόσβασης διαχειριστή της φωτογραφικής μηχανής. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης διαχειριστή επειδή δεν θέλετε ο κόσμος να έχει πρόσβαση στις κάμερές σας. (Εκτός αν είσαι σε τέτοια πράγματα.)

Από την πλευρά του iPhone, έψαξα και αγόρασα μια εφαρμογή που ονομάζεται FOSCAM Surveillance Pro (Αγοράστε στο iTunes). Αυτή η εφαρμογή είχε καλές αξιολογήσεις και είχε τη δυνατότητα απευθείας ελέγχου των περισσότερων χαρακτηριστικών της φωτογραφικής μηχανής, όπως η ρύθμιση pan / tilt, η ρύθμιση του αισθητήρα κίνησης και η φωτεινότητα.

Η εγκατάσταση ήταν εξαιρετικά απλή και η εφαρμογή έχει πολύ γυαλισμένη αίσθηση. Μπορείτε να δείτε έως και έξι κάμερες ταυτόχρονα σε παράθυρο ψηφιδωτού. Η περιστροφή του iPhone σας δίνει μια προβολή πλήρους οθόνης της τροφοδοσίας της κάμερας και αγγίζοντας μια περιοχή της οθόνης θα προκαλέσει κάμερες ικανές να προσανατολίσουν την κατεύθυνση που δείχνετε.

Δεν υπάρχει ενσωματωμένη λειτουργία DVR στην εφαρμογή, αλλά μπορείτε να ρυθμίσετε τις δυνατότητες ανίχνευσης κίνησης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ώστε να μπορείτε να ειδοποιείτε όταν κάποιος μπαίνει μέσα στο οπτικό πεδίο της κάμερας.

Δημιούργησα έναν δωρεάν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Yahoo στον οποίο θα στέλνουν τα στιγμιότυπα συναγερμού. Πρέπει να εισαγάγετε τις πληροφορίες διακομιστή του Simple Mail Transport Protocol (SMTP) του παρόχου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ώστε η κάμερα να μπορεί να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε εσάς.

Το μόνο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν ότι δεν μπόρεσα να βάλω την κάμερα να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, παρά το γεγονός ότι διέθετε τις σωστές πληροφορίες διακομιστή SMTP και θύρας. Δοκίμασα τόσο το Google όσο και το Yahoo mail χωρίς τύχη. Μια αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκάλυψε ότι πολλοί χρήστες μοιράστηκαν το πρόβλημά μου.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει δυνατότητα πλοήγησης βίντεο, κατεβάσαμε δοκιμή πακέτου λογισμικού παρακολούθησης κάμερας Mac που ονομάζεται EvoCam. Κοστίζει περίπου $ 30 και είναι γεμάτη από δυνατότητες όπως η δυνατότητα αρχειοθέτησης φωτογραφικών μηχανών κάμερας από πολλαπλές κάμερες, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συναγερμού κίνησης και λήψης βίντεο, καθώς και πολλών άλλων δυνατοτήτων.

Δεδομένου ότι η ενσωματωμένη ρύθμιση της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου SMTP της φωτογραφικής μηχανής δεν λειτούργησε, χρησιμοποίησα τη λειτουργία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στιγμιότυπου συναγερμού του EvoCam, η οποία εξελίχθηκε εξαιρετικά. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι ανοιχτός με την εφαρμογή EvoCam ανοικτή για να πραγματοποιήσει συναγερμούς και λειτουργίες εγγραφής.

Αφού επεξεργαστήκαμε μερικές συσπάσεις, όπως ο καθορισμός των επιπέδων ευαισθησίας του αισθητήρα κίνησης, έτσι ώστε ο φιλικός πληθυσμός των σκίουρων της γειτονιάς μας να μην τους απενεργοποιήσει, το σύστημα φαίνεται να κάνει σπουδαία δουλειά να μου προειδοποιεί για οποιαδήποτε αυτοκίνητα ή άτομα που εισέρχονται στο δρόμο μας.

Το συνολικό κόστος ήταν περίπου $ 200. Εάν επιλέγετε μια ρύθμιση μιας κάμερας, τότε μπορείτε να την φτιάξετε για λιγότερο από $ 100. Η ομορφιά αυτής της λύσης είναι ότι μπορείτε εύκολα να προσθέσετε επιπλέον κάμερες αργότερα, όπως μπορείτε να αντέξετε οικονομικά, χωρίς πολλή αναμόρφωση.

Για να συνοψίσουμε, τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για αυτό το DIY που συνδέεται με το iPhone-κάμερα ασφαλείας περιλαμβάνουν:

Στο μειονέκτημα:

Εάν είστε έτοιμοι να αυξήσετε τον προϋπολογισμό σας και να επενδύσετε σε μια κάμερα υψηλότερης ποιότητας, δείτε τη λίστα με τα 4 καλύτερα smart home security συστήματα που θα αγοράσετε .