Γιατί μπορεί να είστε ήδη θύμα του Cramming κινητό τηλέφωνο

Το τιμολόγιο του τηλεφώνου σας φαίνεται να παρουσιάζει διακυμάνσεις από μήνα σε μήνα ακόμα κι αν βρίσκεστε σε απεριόριστο πρόγραμμα λεπτών και δεν έχετε προχωρήσει στη χρήση των δεδομένων σας; Παίρνετε περίεργα κείμενα που λένε ότι έχετε "εγγραφεί" σε υπηρεσίες στις οποίες γνωρίζετε ότι δεν έχετε εγγραφεί ποτέ; Εάν απαντήσατε ναι σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, ίσως να είστε ήδη θύμα μιας απάτης και να μην το γνωρίζετε.

Τι είναι το Cramming;

Για να μην συγχέεται με το είδος της στριφογυριστής όπου προσπαθείτε να προετοιμαστείτε για μια δοκιμή 5 λεπτά πριν ξεκινήσει, αυτό το είδος cramming είναι μια μορφή απάτης όπου προστίθενται μικρές χρεώσεις, συνήθως στο λογαριασμό κινητού τηλεφώνου σας από ένα τρίτο μέρος, χωρίς τη συγκατάθεσή σας και χωρίς προηγούμενη γνωστοποίηση.

Πώς μπορώ να μάθω αν είμαι θύμα του Cramming;

Μήπως ο λογαριασμός του τηλεφώνου σας κυμαίνεται;

Αν ο τηλεφωνικός σας λογαριασμός φαίνεται να ανεβαίνει, παρά το γεγονός ότι βρίσκεστε σε ένα "πάντα" σχέδιο και δεν υπερβαίνετε το επίδομα δεδομένων σας, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να συμβεί συσσώρευση. Μπορεί να είναι καιρός να κοιτάξετε σκληρά το λογαριασμό σας

Πηγαίνετε πέρα ​​από το νομοσχέδιο σας τηλεφώνου με ένα καλαμάρι:

Θα πρέπει να καθίσετε και να πάρετε πραγματικά μια σκληρή ματιά στον τηλεφωνικό λογαριασμό σας. Ψάξτε για οτιδήποτε φαίνεται ύποπτο, ειδικά οτιδήποτε φαίνεται ότι σχετίζεται με μια εταιρεία τρίτου που δεν είναι η τηλεφωνική εταιρεία σας. Το Cramming είναι συνήθως έργο τρίτων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της FCC στο Cramming: "Το Cramming έρχεται σε πολλές μορφές, οι χρεώσεις μπορεί να είναι νόμιμες εάν είναι εξουσιοδοτημένες, αλλά εάν δεν είναι εξουσιοδοτημένες, γεμίζουν"

Ορισμένες cramming μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσει, ειδικά αν αυτό μεταμφιέζεται ως κάτι νόμιμο. Αναζητήστε γενικούς όρους όπως "χρέωση υπηρεσιών", "χρέωση υπηρεσιών" "άλλες χρεώσεις", "τηλεφωνητή", διακομιστή αλληλογραφίας, "καλώντας" και "μέλος". τον περασμένο μήνα; Ήταν στο λογαριασμό από πέρυσι; Αν όχι, μάθετε πότε εμφανίστηκε και καλέστε τον πάροχο τηλεφώνου σας να αμφισβητήσει τη νομιμότητά του.

Θα πρέπει επίσης να είστε επιφυλακτικοί για τις χρεώσεις που έχουν προστεθεί στο μηνιαίο λογαριασμό σας που δεν έχουν σαφή εξήγηση όπως αυτές που λένε "μηνιαία αμοιβή" ή "ελάχιστη μηνιαία χρέωση χρήσης", η τοποθεσία FCC δηλώνει ότι αυτές μπορεί να είναι ενδείξεις χρέωσης δραστηριότητα.

Προσοχή στις υπηρεσίες Premium SMS:

Οι υπηρεσίες Premium SMS , εκτός και αν τις εξουσιοδοτήσετε, είναι ένας από τους κύριους τύπους κτυπήματος που πιθανόν να συναντήσετε. Αυτές οι "υπηρεσίες" συνήθως συνδέονται με κάποιο είδος περιεχομένου, όπως ωροσκόπια, αθλητικά αποτελέσματα, αστεία της ημέρας κλπ. Παρέχουν κάποιο είδος περιεχομένου μέσω SMS, αλλά η αξία του περιεχομένου συνήθως δεν αξίζει τα $ 10 ή περισσότερα που προσθέτουν στο λογαριασμό τηλεφώνου σας για το προνόμιο.

Δεν είναι ασυνήθιστο να έχετε εγγραφεί μυστηριωδώς για αυτές τις υπηρεσίες χωρίς τη συγκατάθεσή σας ή τις γνώσεις σας. Αν ξεκινήσετε να λαμβάνετε κείμενα που σχετίζονται με αυτά και δεν έχετε εγγραφεί για αυτά, καλέστε αμέσως την εταιρεία τηλεφωνίας σας και ενημερώστε ότι δεν έχετε εξουσιοδοτήσει τις χρεώσεις και ζητήσετε την κατάργησή τους.

Ορισμένες εταιρείες, όπως το Verizon Wireless, θα σας επιτρέψουν να ενεργοποιήσετε ένα μπλοκ για να αποκλείσετε όλα τα μηνύματα Premium SMS, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την εγγραφή σας ποτέ χωρίς την εξουσιοδότησή σας. Σας συνιστώ να ενεργοποιήσετε αυτό το χαρακτηριστικό για την προστασία σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ασχοληθείτε με αυτούς τους τύπους απάτης Premium SMS .

Τι μπορώ να κάνω εάν υποψιάζομαι τον Cramming;

Καλέστε την εταιρεία τηλεφώνου σας, ρωτήστε τις χρεώσεις, δώστε τους να εξηγήσουν τι είναι για. Αν δεν είναι νόμιμες, ζητήστε τους να τους απομακρύνουν. Ζητήστε τα χρήματά σας πίσω αν έχετε γεράσει. Πολλοί πάροχοι προσφέρουν να δώσουν χρήματα πίσω στα θύματα της μη εξουσιοδοτημένης στρίψιμο.