Πώς να δημοσιεύσετε ένα GIF στο Instagram (ως βίντεο μίνι)

Εντυπωσιάστε τους ακόλουθους του Instagram με βίντεο που μοιάζουν με GIF

Τα GIFs είναι παντού. Είναι στο Facebook, στο Twitter, στο Tumblr και στο Reddit - αλλά τι γίνεται με το Instagram; Είναι ακόμη δυνατή η δημοσίευση ενός GIF στο Instagram ;

Η απάντηση σε αυτή την αναζήτηση είναι ... ναι και όχι. ΑΣΕ με να εξηγήσω:

Όχι, επειδή το Instagram δεν υποστηρίζει προς το παρόν τη μορφή εικόνας .gif που απαιτείται για τη μεταφόρτωση και αναπαραγωγή μιας εικόνας GIF που είναι κινούμενη. Αλλά και ναι, επειδή το Instagram διαθέτει μια ξεχωριστή εφαρμογή που μπορείτε να κάνετε λήψη, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σύντομων βίντεο που μοιάζουν και μοιάζουν με τα GIF.

Έτσι, εάν έχετε μια συλλογή από εικόνες .gif σε ένα φάκελο στη συσκευή σας, θα πρέπει να επιμείνετε να τις μοιράζεστε στο Twitter, στο Tumblr και σε όλα τα άλλα κοινωνικά δίκτυα με πλήρη υποστήριξη GIF. Ωστόσο, εάν θέλετε να κινηματογραφήσετε το δικό σας βίντεο GIF χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή της συσκευής σας, τότε θα θέλετε να μάθετε για την εφαρμογή Instagram που ονομάζεται Boomerang (δωρεάν για iOS και Android).

Πώς Boomerang σας βοηθά να δημιουργήσετε GIF-Like βίντεο για το Instagram

Το Boomerang είναι μια εξαιρετικά απλή εφαρμογή που αυτή τη στιγμή δεν έχει πολλές επιλογές, αλλά η απλότητα της καθιστά εύκολη τη χρήση της. Μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί η άδεια πρόσβασης στην κάμερα, για να μπορέσετε να ξεκινήσετε τη λήψη του πρώτου βίντεο μίνι GIF.

Απλά επιλέξτε την κάμερα μπροστά ή προς τα πίσω, τοποθετήστε τη φωτογραφική μηχανή σε αυτό που θέλετε να τραβήξετε και αγγίξτε το λευκό κουμπί. Το Boomerang λειτουργεί γρήγορα με 10 φωτογραφίες και στη συνέχεια τα ράβει μαζί, επιταχύνει την ακολουθία και εξομαλύνει όλα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μίνι βίντεο (χωρίς ήχο φυσικά) που μοιάζει ακριβώς με ένα GIF και βγαίνει πίσω στην αρχή όταν τελειώσει.

Πώς να τοποθετήσετε το βίντεο που σας ταιριάζει στο μίνι GIF στο Instagram

Θα εμφανιστεί μια προεπισκόπηση του μίνι βίντεο και στη συνέχεια θα σας δοθεί η δυνατότητα να το μοιραστείτε με το Instagram, το Facebook ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή σας. Όταν επιλέξετε να το μοιραστείτε με το Instagram, θα ενεργοποιήσει την επίσημη εφαρμογή Instagram για να ανοίξει με το μίνι βίντεο που μόλις δημιουργήσατε ήδη φορτωμένο και έτοιμο για επεξεργασία.

Από εκεί, μπορείτε να επεξεργαστείτε το μίνι βίντεο με τον ίδιο τρόπο που θα μπορούσατε να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε άλλο βίντεο Instagram, εφαρμόζοντας φίλτρα, περικοπή του κλιπ και ρύθμιση μιας μικρογραφίας πριν προσθέσετε μια λεζάντα. Όταν δημοσιεύετε το μίνι σας βίντεο, θα αναπαράγεται αυτόματα στις ροές των οπαδών σας και πιθανότατα θα παρατηρήσετε μια μικρή ετικέτα κάτω από το βίντεο που λέει "γίνεται με το Boomerang". Αν κάποιος πατήσει σε αυτήν την ετικέτα, θα εμφανιστεί ένα κουτί για να τα εισαγάγει στην εφαρμογή και να τους δώσει άμεση σύνδεση για να το κατεβάσει.

Αυτό που ενδιαφέρει τις δημοσιεύσεις σας στο Boomerang είναι ότι ακόμα και αν έχουν αναρτηθεί ως βίντεο, δεν έχουν αυτό το μικρό εικονοσκόπιο βιντεοκάμερας στην επάνω δεξιά γωνία των μικρογραφιών ή στη φόρτωση όπως όλα τα βίντεο που δημοσιεύονται τακτικά. Αυτό είναι μόνο ένα μικρό επιπλέον πράγμα που πραγματικά το κάνει να αισθάνεται σαν μια αληθινή εικόνα GIF - όχι μόνο ένα άλλο σύντομο βίντεο που πρέπει να ξεχάσετε να παρακολουθήσετε πλήρως!

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε και άλλες εφαρμογές του Instagram

Το Boomerang είναι μόνο μία από τις άλλες αυτόνομες εφαρμογές του Instagram που κάνουν τη φωτογραφία και το βίντεο πιο διασκεδαστικές και δημιουργικές. Θα θελήσετε επίσης να ελέγξετε τη διάταξη (δωρεάν για iOS και Android), η οποία είναι μια εφαρμογή που σας βοηθά να δημιουργήσετε εύκολα εκπληκτικές φωτογραφίες κολάζ που μπορούν να περιλαμβάνουν έως και εννέα διαφορετικές εικόνες.

Υπάρχει επίσης Hyperlapse (δωρεάν μόνο για iOS χωρίς έκδοση Android που είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή), την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βιντεοσκοπήσετε βίντεο που μπορούν να επισπευσθούν ως βίντεο με χρονική καθυστέρηση. Το Hyperlapse χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία σταθεροποίησης για να εξομαλύνει τις προσκρούσεις στα βίντεο που χρονοτριβούν, ώστε να φαίνονται σαν να δημιουργήθηκαν από έναν επαγγελματία.

Έτσι τώρα έχετε μια ολόκληρη δέσμη νέων εργαλείων για να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε με τη λήψη των θέσεών σας Instagram στο επόμενο επίπεδο. Και παρόλο που οι καταχωρίσεις βίντεο που δημιουργείτε με το Boomerang μπορεί να μην είναι αληθινά GIF, εξακολουθούν να φαίνονται και να αισθάνονται ακριβώς όπως τους. Και αυτό είναι όλο που έχει σημασία!