Πρόγραμμα κουπονιών ψηφιακού προς αναλογικό μετατροπέα κουτιού

Όλα για αυτή την Πρωτοβουλία NTIA του 2009

Το πρόγραμμα κουπονιών ψηφιακού προς αναλογικό μετατροπέα είναι αποτέλεσμα της ψηφιακής μετάβασης, η οποία έλαβε χώρα στις 12 Ιουνίου 2009. Το πρόγραμμα επιχορήγησης τέθηκε σε ισχύ για να παρέχει στους θεατές τηλεθέασης με έναν προσιτό τρόπο να συνεχίσουν να λαμβάνουν δωρεάν ψηφιακό τηλεοπτικών υπηρεσιών μετά την μετάβαση της τηλεοπτικής υπηρεσίας του έθνους σε ψηφιακή μετάδοση και οι αναλογικές μεταδόσεις έπαψαν να υφίστανται.

Επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάζονταν να αγοράσουν ένα κιβώτιο μετατροπής DTV , η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε πρόγραμμα κουπονιών αξίας 40 δολαρίων για να διευκολύνει το οικονομικό βάρος που μπορεί να αισθάνονται οι καταναλωτές ως αποτέλεσμα της εντολής ψηφιακής τηλεόρασης. Τα κουπόνια προσφέρθηκαν από την κυβέρνηση λόγω της αλλαγής των νόμων σχετικά με τις εκπομπές μέσω του αέρα, οι οποίες απαιτούσαν όλες οι εκπομπές να μεταβούν σε ψηφιακή μορφή.

Τα κιβώτια μετατροπέα ψηφιακού-αναλογικού σήματος έκαναν σήματα DTV ορατά σε αναλογικές τηλεοπτικές σειρές. Αυτά τα κιβώτια μετατροπής ήταν διαθέσιμα σε καταστήματα λιανικής κατά τη διάρκεια της μετάβασης

Πρόγραμμα κουπονιών ψηφιακού προς αναλογικό μετατροπέα κουτιού

Σε μια προσπάθεια περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεων στα αναλογικά τηλεοπτικά νοικοκυριά, η Εθνική Υπηρεσία Τηλεπικοινωνιών και Πληροφοριών (NTIA) του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου ανέπτυξε ένα πρόγραμμα κουπονιών μετατροπέα που επέτρεψε σε αναλογικά τηλεοπτικά νοικοκυριά να ζητήσουν δύο κουπόνια αξίας 40 δολάρια για την αγορά ενός ψηφιακού -αναλογικό μετατροπέα. Το πρόγραμμα απολάμβανε τη συμβολή των βιομηχανιών ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης καθώς και ομάδων δημόσιου ενδιαφέροντος.

Το πρόγραμμα έτρεξε από την 1η Ιανουαρίου 2008 και τις 31 Μαρτίου 2009. Από τις 31 Ιουλίου 2009, οι καταναλωτές δεν μπορούν πλέον να λάβουν δωρεάν κουπόνια από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να αγοράσουν ένα ψηφιακό κουτί μετατροπέα.

Βασικά στοιχεία του προγράμματος κουπονιού

Το πρόγραμμα κουπονιών ανερχόταν σε 990 εκατομμύρια δολάρια με ένα ταμείο συνέχισης ύψους 510 εκατομμυρίων δολαρίων μόνο για τους χρήστες ΟΤΑ. Το 2009 κέρδισε πρόσθετη χρηματοδότηση λόγω της δημοτικότητάς του. Εδώ είναι τα βασικά του προγράμματος:

Το πρόγραμμα επέτρεψε σε όσους είχαν λήξει κουπόνια να υποβάλουν εκ νέου αίτηση μέχρι την προθεσμία του προγράμματος τον Ιούλιο του 2009.

Τα αποτελέσματα

Τα μεσάνυχτα στις 31 Ιουλίου 2009, το πρόγραμμα έληξε χωρίς παράταση. Προς τα τέλη Ιουλίου, οι καταναλωτές πραγματοποιούσαν 35.000 αιτήσεις για κουπόνια την ημέρα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν λίγο περισσότερο από το ήμισυ των εκδοθέντων. Ωστόσο, στις 30 Ιουλίου, ο αριθμός των αιτημάτων ανήλθε σε 78.000 και την τελευταία ημέρα λήφθηκαν 169.000. Οι αιτήσεις που αποστέλλονται μέσω ταχυδρομείου με σφραγίδα του ταχυδρομείου της 31ης Ιουλίου ή νωρίτερα υποβλήθηκαν σε επεξεργασία. περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση παρέμεινε. Μέχρι τις 5 Αυγούστου 2009, οι καταναλωτές είχαν χρησιμοποιήσει 33.962.696 κουπόνια.

Η NTIA είπε ότι είχαν ζητηθεί 4.287.379 κουπόνια, αλλά δεν εξαγοράστηκαν.