Παιχνίδι με χρήματα: Στοιχεία παιχνιδιού για συναλλαγές

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και απροσδόκητα πράγματα που προκύπτουν από το online gaming είναι η γέννηση των πραγματικών οικονομιών που βασίζονται στην αξία των επίμονων χαρακτήρων και αντικειμένων του κόσμου. Όταν οι χαρακτήρες Ultima Online και EverQuest άρχισαν να εμφανίζονται στο eBay, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύτηκαν να πιστέψουν ότι ο καθένας ήταν πρόθυμος να ανταλλάξει πραγματικά χρήματα για τα είδη παιχνιδιών που είναι τελικά φανταστικά. Παρ 'όλα αυτά, το εμπόριο αυτών των ψηφιακών προϊόντων συνεχίζει να αυξάνεται και έχει πάει ήδη από το να είναι ένα χόμπι που επιδιώκεται μόνο από μια χούφτα σκληρού πυρήνα gamers να είναι μια ξεχωριστή βιομηχανία.

Ο χρόνος είναι χρήμα

Όλοι μας ακούσαμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Αυτό δεν είναι λιγότερο αληθινό όταν πρόκειται για επίμονα παγκόσμια online παιχνίδια. Κάτω από κανονικές συνθήκες, μπορεί να χρειαστούν μήνες ή και χρόνια για να δουλέψετε έναν χαρακτήρα στις ανώτερες τάξεις ενός παιχνιδιού όπως το EverQuest ή να αποκτήσετε κάποιο σπάνιο στοιχείο που πέφτει μόνο στο Επίπεδα της Πλήρους Εξόντωσης. Υποθέτω ότι δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι πολλοί άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν λίγο επιπλέον για να φτάσουν πιο γρήγορα εκεί. Στην πραγματικότητα, δεδομένου ότι πληρώνετε μέχρι το μήνα για να παίξετε στις περισσότερες περιπτώσεις ούτως ή άλλως, αγοράζοντας ό, τι χρειάζεστε για να φτάσετε στο τέλος του παιχνιδιού μπορεί ακόμη και να είναι οικονομικά αποδοτικό για μερικούς ανθρώπους.

Πληκτρολογήστε το eBay

Για όσους είναι σοβαροί για την εμπορία των οικονομιών παιχνιδιών, το επίκεντρο της δραστηριότητας είναι η κατηγορία 1654, Παιχνίδια στο Internet, στο eBay. Ενώ δεν είναι κάθε στοιχείο της κατηγορίας ένα στοιχείο παιχνιδιού (πρόσφατα έχω παρατηρήσει αρκετά εγχειρίδια για το πώς να κάνετε τα μεγάλα χρηματικά αντικείμενα παιχνιδιού), παραμένει η πιο δημοφιλής δημοπρασία για τους εικονικούς μάρκετινγκ. Ο κ. Edward Castronova, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, καταρτίζει στατιστικές σχετικά με την κατηγορία και το 2004 έφτασε πάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια στις συνολικές πωλήσεις. Αρκετοί επιχειρηματίες έχουν λάβει γνώση αυτού και έχουν ξεκινήσει άλλες δημοπρασίες και ανταλλαγές νομισμάτων που ειδικεύονται στην ιδιοκτησία εικονικού παιχνιδιού.

Οι παίκτες και οι εκδότες αντιδρούν

Βεβαίως, δεν είναι όλοι οι εκδότες παιχνιδιών σε απευθείας σύνδεση ή οι παίκτες για αυτό το θέμα, είναι ευχαριστημένοι με το πραγματικό εμπόριο των περιουσιακών στοιχείων του παιχνιδιού. Η Sony ήταν αρκετά σθεναρή σε αυτό το ζήτημα και κατάφεραν να απομακρύνουν με επιτυχία τα στοιχεία παιχνιδιού SOE από το eBay. Ο Blizzard έχει υπενθυμίσει αυστηρά στους παίκτες του World of Warcraft ότι είναι και εναντίον της πολιτικής τους και ότι οποιοσδήποτε αλιεύονται να το κάνουν θα απαγορευτεί. Φυσικά, το εμπόριο εργαλείων για αυτά τα παιχνίδια συνεχίζεται μέσω άλλων πλειστηριασμών και φαίνεται απίθανο ότι οποιαδήποτε εταιρεία έχει την εξουσία να την εξαλείψει εντελώς. Άλλες εταιρείες παιχνιδιών έχουν υιοθετήσει μια πιο χερσαία προσέγγιση, επιδοκιμάζοντας και μερικές φορές ακόμη διευκολύνοντας την ανταλλαγή κυβερνοχώρων.

Κάποιος μπορεί εύκολα να φανταστεί την ποικιλία πιθανών προβλημάτων που δημιουργεί αυτή η τάση για τους προγραμματιστές παιχνιδιών και τους gamers. Πολλοί άνθρωποι το εξισώνουν με την εξαπάτηση και θεωρούν άδικο ότι ένας παίκτης μπορεί να αγοράσει το δρόμο τους σε κατάσταση παιχνιδιού που διαφορετικά θα χρειαζόταν πολλές ώρες παιχνιδιού για να επιτευχθεί. Για τον προγραμματιστή, μπορεί να κλιμακωθεί σε έναν εφιάλτη εξυπηρέτησης πελατών. Το προσωπικό υποστήριξης θα βρεθεί στο τέλος λήψης των καταγγελιών για τις κακές συναλλαγές και τις αποκλίσεις, ενώ οι cheaters θα έχουν οικονομικό κίνητρο για να χάσουν και να εκμεταλλευτούν το παιχνίδι.

Επόμενη σελίδα > Κάστρα στον αέρα

Υπάρχουν χρήματα σε αυτά τα ξίφη

Ωστόσο, είναι σαφές ότι αυτό το είδος εμπορίου είναι εδώ για να παραμείνει, ανεξάρτητα από το πώς οι εταιρείες παιχνιδιών ή οι παίκτες αισθάνονται γι 'αυτό, και πολλοί θα υποστήριζαν ότι είναι καλό. Η καλύτερη λύση είναι πιθανότατα να ενσωματωθούν ασφαλείς υπηρεσίες ανταλλαγής στο παιχνίδι, έτσι ώστε οι παίκτες να μην χρειάζεται να πάνε σε εξωτερικούς πλειστηριασμούς όπως το eBay για τη διεξαγωγή συναλλαγών. Διάφοροι σε απευθείας σύνδεση κόσμοι πειραματίζονται ήδη με αυτήν την προσέγγιση. Οι κάτοικοι του There, για παράδειγμα, είναι σε θέση να αγοράσουν το ThereBucks με πιστωτική κάρτα και να ψωνίσουν ή να πουλήσουν είδη παιχνιδιού σε δημοπρασία που είναι μέρος του παιχνιδιού. Είναι ενδιαφέρον, παρόλο που την τελευταία φορά που ελέγξαμε, δεν υπάρχει κανένας "επίσημος" τρόπος μετατροπής του ThereBucks σε πραγματικό χρηματικό έπαθλο, είναι πρότυπη διαδικασία σε τράπεζες που λειτουργούν από παίκτες. Σε μια συνέντευξη με την ACM Que στις αρχές του 2004, ο διευθύνων σύμβουλος Will Harvey επεσήμανε ότι ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές ρούχων στο There κερδίζει το ποσό των 3.000 δολαρίων το μήνα.

Δεν σκοπεύω να ενθαρρύνω οποιονδήποτε να ξεφορτωθεί την καθημερινή δουλειά και να ακολουθήσει μια καριέρα ως έμπορος εικονικής ιδιοκτησίας, αλλά δεν μπορεί να αρνηθεί κανείς ότι κάποιοι άνθρωποι κάνουν μια σημαντική ποσότητα χρημάτων σε αυτήν την επιχείρηση. Ένας από τους υψηλότερους προφίλ και οι πιό άμεσοι έμποροι που έχω συναντήσει είναι ο Julian Dibbell, ο οποίος έχει τεκμηριώσει τις εμπειρίες του που εμπορεύονται Ultima Online gear για το τελευταίο έτος με λεπτομέρειες. Εάν θέλετε κάποια ιδέα τι θα χρειαστεί για να μετατραπεί σε μια καριέρα, σας ενθαρρύνω να διαβάσετε ξανά μέσω του ιστολογίου του, καθώς είναι τόσο ενημερωτικό όσο και διορατικό. Σημειώστε ότι, τον τελευταίο μήνα του πείραματός του, ο Julian ήταν ο αριθμός 2 πωλητής περιουσιακών στοιχείων UO στο eBay και έκανε ένα όμορφο κέρδος $ 3.917. Είναι σίγουρο ότι η μηνιαία συνδρομή του παιχνιδιού μοιάζει σαν μια κόλαση μιας συμφωνίας.

Μια μαύρη αγορά γεννιέται

Φυσικά, τα περιουσιακά στοιχεία του World of Warcraft και του EverQuest είναι ίσως εκεί όπου η μεγαλύτερη ζήτηση είναι τουλάχιστον στη Βόρεια Αμερική. Υπηρεσίες όπως οι Δημοπρασίες Παίκτων έχουν προχωρήσει ώστε να καλύψουν το κενό που δημιουργείται από την κατάργηση των στοιχείων EQ από το eBay. Η Ανοιχτή Αγορά τυχερού παιχνιδιού προσφέρει μια ανταλλαγή χρημάτων για διαφορετικούς τύπους νομισμάτων παιχνιδιών, επιτρέποντας στους χρήστες να μεταφέρουν ευκολότερα χρήματα από έναν εικονικό κόσμο ή από έναν διακομιστή παιχνιδιών σε έναν άλλο. Μετά από μια κακή συναλλαγή που κόστισε τον χειριστή της GOM ένα σωστό ποσό πραγματικών μετρητών, αποφασίστηκε να περιοριστούν οι υπηρεσίες στη Second Life. (Το ΔΣΜ έχει διακόψει τις δραστηριότητές του επειδή η Second Life αποφάσισε να προσφέρει δικό της σύστημα ανταλλαγής.)

Δεδομένου του δυναμικού κέρδους, υποθέτω ότι ήταν αναπόφευκτο να δούμε τη γέννηση εταιρειών που είναι αφιερωμένες στην απόκτηση και πώληση περιουσιακών στοιχείων παιχνιδιών σε μεγαλύτερη κλίμακα. Το Internet Gaming Entertainment (IGE) είναι μια τέτοια εταιρεία. Με γραφεία στο Χονγκ Κονγκ και τις ΗΠΑ, έχουν πλέον πάνω από 100 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και μια μικρή ομάδα «προμηθευτών» που τους πωλούν εικονικά αγαθά από διάφορα online παιχνίδια. Το όλο θέμα δημιουργεί οράματα των sweatshops στην Κίνα, όπου οι εργάτες παιδιών αναγκάζονται να απομακρύνουν τους τερματικούς σταθμούς υπολογιστών 16 ώρες την ημέρα που ισοπεδίζουν τους Dark Age των Camelot χαρακτήρων. Δεν νομίζω ότι είμαστε ακόμα εκεί, αλλά λαμβάνοντας υπόψη το ποσό των χρημάτων που αλλάζουν χέρια, μπορεί να είναι μόνο θέμα χρόνου.

Κοιτάω μπροστά

Κατά τα προσεχή έτη μπορούμε να περιμένουμε να ακούσουμε πολλά περισσότερα για τις εικονικές οικονομίες και τον αντίκτυπό τους στις πραγματικές οικονομίες και υπόσχεται να είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς ή αν οι κυβερνήσεις θα προσπαθήσουν να ρυθμίσουν αυτή την αναπτυσσόμενη αγορά. Ανυπομονώ, επίσης, να δούμε πώς οι προγραμματιστές παιχνιδιών θα ανταποκριθούν σε αυτό το φαινόμενο, καθώς επί του παρόντος φαίνονται διαχωρισμένες μεταξύ της αγκαλιάζοντάς την ως πιθανή ενίσχυση στο παιχνίδι και την αποθάρρυναν ως εμπόδιο στο δίκαιο παιχνίδι.

Περισσότερα για το Παιχνίδι για Χρήματα
Online παιχνίδια δεξιοτήτων
Προγράμματα Pro Gaming