Πώς να αποτρέψετε το σφάλμα του Windows Media Player

Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για την επίλυση του WMP παγώνει και καταρρέει

Προβλήματα κατά την εναλλαγή του Windows Media Player σε λειτουργία πλήρους οθόνης;

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Windows Media Player (WMP) είναι ότι μπορεί να προβάλει βίντεο σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Εάν είστε εξοικειωμένοι με το WMP, τότε πιθανότατα το έχετε ήδη χρησιμοποιήσει για να παρακολουθήσετε μουσικά βίντεο για παράδειγμα, σαν να τα βλέπατε στην τηλεόρασή σας. Η λειτουργία πλήρους οθόνης είναι επίσης χρήσιμη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τις απεικονίσεις του WMP ενώ ακούτε τη μουσική βιβλιοθήκη σας.

Ωστόσο, όπως και τα περισσότερα προγράμματα λογισμικού, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με το WMP κατά τη μετάβαση σε αυτήν την ειδική λειτουργία βίντεο. Το πρόγραμμα λογισμικού Jukebox της Microsoft μπορεί να παγώσει ή να καταρρεύσει εντελώς. Ο λόγος για αυτό μπορεί να ποικίλει, αλλά είναι συχνά το σφάλμα της κάρτας γραφικών του υπολογιστή σας να είναι ασύμβατη με αυτή τη λειτουργία.

Δοκιμάστε να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης της κάρτας γραφικών σας

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η πιο πιθανή αιτία για αυτό το πρόβλημα είναι ένα πρόβλημα με το πρόγραμμα οδήγησης για την κάρτα γραφικών σας. Το τρέχον πρόγραμμα οδήγησης που είναι εγκατεστημένο στο σύστημά σας μπορεί να είναι παρωχημένο ή να περιέχει π.χ. σφάλματα. Ίσως έχετε εγκαταστήσει ένα γενικό πρόγραμμα οδήγησης κάρτας οθόνης αντί για ένα από τον κατασκευαστή της κάρτας. Αν συμβαίνει αυτό, τότε το πρόγραμμα οδήγησης που είναι εγκατεστημένο στο σύστημα των Windows μπορεί να μην είναι συμβατό με όλες τις λειτουργίες βίντεο.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για τον έλεγχο του προγράμματος οδήγησης οθόνης που είναι εγκατεστημένο στα Windows, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows στο πληκτρολόγιό σας και πατήστε R.
  2. Πληκτρολογήστε devmgmt.msc στο πλαίσιο κειμένου και πατήστε το πλήκτρο εισαγωγής / επιστροφής .
  3. Στη Διαχείριση Συσκευών (Device Manager), αναπτύξτε την ενότητα προσαρμογέων οθόνης κάνοντας κλικ στο + δίπλα της.
  4. Κάντε διπλό κλικ στο όνομα του προγράμματος οδήγησης.
  5. Κάντε κλικ στην καρτέλα οδηγού . Θα δείτε τώρα πληροφορίες σχετικά με αυτό, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού έκδοσης.

Μπορείτε να δοκιμάσετε και να ενημερώσετε το πρόγραμμα οδήγησης χρησιμοποιώντας τα Windows, αλλά ο καλύτερος τρόπος είναι συνήθως μέσω της ιστοσελίδας του κατασκευαστή. Εάν υπάρχει διαθέσιμη μια πιο πρόσφατη έκδοση, κάντε λήψη και εγκαταστήστε την για να δείτε εάν αυτή είναι η βασική αιτία της κατάψυξης ή της συντριβής του WMP.

Τροποποιήστε το μητρώο των Windows

Εάν η παραπάνω μέθοδος δεν λειτουργεί τότε μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε ένα hack μητρώου. Αυτή η τροποποίηση ισχύει για τα Windows Vista που εκτελούν το Windows Media Player 11. Ωστόσο, αξίζει επίσης να δοκιμάσετε εάν έχετε επίσης Aero Glass απενεργοποιημένη σε διαφορετική ρύθμιση Windows / WMP.

Για να εφαρμόσετε τον hack, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Windows και πατήστε R.
  2. Στο πλαίσιο κειμένου που εμφανίζεται, πληκτρολογήστε regedit και πατήστε το πλήκτρο enter / return .
  3. Μεταβείτε στην ακόλουθη διαδρομή μητρώου: HKEY_CURRENT_USER \ SOFTWARE \ Microsoft \ MediaPlayer \ Preferences
  4. Στον Επεξεργαστή Μητρώου, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Επεξεργασία .
  5. Επιλέξτε Νέα > τιμή DWORD (32-bit) .
  6. Πληκτρολογήστε DXEM_UpdateFrequency στο πλαίσιο κειμένου για να ονομάσετε τη νέα τιμή μητρώου και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο enter / return .
  7. Κάντε διπλό κλικ στη νέα καταχώρηση μητρώου που μόλις δημιουργήσατε και πληκτρολογήστε μια τιμή 2 στο πεδίο δεδομένων.
  8. Κάντε κλικ στο OK για αποθήκευση.
  9. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τον Επεξεργαστή Μητρώου κλείνοντας το Παράθυρο του ή κάνοντας κλικ στο Αρχείο > Έξοδος .

Τώρα εκτελέστε ξανά το Windows Media Player και μεταβείτε στην πλήρη οθόνη για να δείτε εάν αυτό λύνει το πρόβλημα.

Η κατεστραμμένη εγκατάσταση του Windows Media Player 12;

Εάν χρησιμοποιείτε το WMP 12, τότε μπορεί να οφείλεται σε κάποιο κατεστραμμένο αρχείο προγράμματος κάπου. Τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να ανανεώσετε την εγκατάσταση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αυτό, ακολουθήστε τον οδηγό μας σχετικά με την κατάργηση της εγκατάστασης και την επανεγκατάσταση του Windows Media Player 12 .