Πώς να υποβαθμίσετε από το iTunes 12 στο iTunes 11

Με κάθε νέα έκδοση του iTunes , η Apple προσθέτει νέες λειτουργίες και κάνει αλλαγές στο περιβάλλον του προγράμματος. Μερικές φορές αυτές οι αλλαγές είναι ήσσονος σημασίας, άλλες φορές μπορεί να είναι δραματικές. Ενώ αυτά τα νέα χαρακτηριστικά γενικά αγκαλιάζονται από τους χρήστες, οι αλλαγές της διεπαφής μπορεί να είναι πιο αμφιλεγόμενες.

Η αναβάθμιση στο iTunes 12 ήταν αυτή η αλλαγή: οι χρήστες άρχισαν να διαμαρτύρονται σχεδόν αμέσως για τις αλλαγές που εισήγαγαν. Εάν είστε ένας από τους δυσαρεστημένους χρήστες - και πληρείτε ορισμένες απαιτήσεις που θα εξηγήσουμε σε μια στιγμή - τότε καλά νέα για σας: μπορείτε να υποβαθμίσετε από το iTunes 12 στο iTunes 11.

Η υποβάθμιση δεν είναι δυνατή σε όλα τα σενάρια ενημέρωσης λογισμικού: για παράδειγμα, μόλις η Apple κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του iOS, γενικά δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε προηγούμενες εκδόσεις . Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το iOS πρέπει να είναι "υπογεγραμμένο" ή εξουσιοδοτημένο από την Apple για να εγκατασταθεί. Το iTunes δεν έχει αυτόν τον περιορισμό, οπότε αν θέλετε να επιστρέψετε, μπορείτε να το κάνετε, αλλά ...

Γιατί δεν πρέπει να υποβαθμίσετε

Παρόλο που μπορείτε να υποβαθμίσετε το iTunes 11, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει . Υπάρχουν μερικοί σημαντικοί λόγοι για να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κολλήσετε με το iTunes 12:

  1. Η επιστροφή σε μια παλαιότερη έκδοση του iTunes θα επαναφέρει την παλιά διεπαφή που προτιμάτε, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα. Για παράδειγμα, οι αναβαθμίσεις του iTunes κυκλοφορούν συνήθως σε συνδυασμό με τις νέες συσκευές iOS και τα iPod και οι δύο πρέπει να συνεργαστούν. Ως αποτέλεσμα, μια παλαιότερη έκδοση του iTunes μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συγχρονισμού με νεότερα iPhones .
  2. Είναι πολύ περίπλοκο και μπορεί να μην έχετε όλα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Για παράδειγμα, το αρχείο iTunes Library.xml, το οποίο περιέχει όλες τις βασικές πληροφορίες σχετικά με τη βιβλιοθήκη σας, όπως λίστες αναπαραγωγής , μετρήσεις παιχνιδιών, αξιολογήσεις αστεριών , ονόματα τραγουδιών και καλλιτεχνών κλπ., Συνδέεται με την έκδοση του iTunes που το δημιούργησε. Έτσι, αν έχετε ένα αρχείο iTunes Library.xml που δημιουργήθηκε από το iTunes 12, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο iTunes 11. Θα χρειαστεί είτε να αναδημιουργήσετε τη βιβλιοθήκη σας από το μηδέν είτε να έχετε μια έκδοση του αρχείου που δημιουργήθηκε από iTunes 11 που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντ 'αυτού.
  3. Επειδή χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του αρχείου σας στο iTunes Library.xml, τυχόν αλλαγές που κάνατε στη βιβλιοθήκη σας ανάμεσα στην πραγματοποίηση αυτής της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και την έναρξη της διαδικασίας υποβάθμισης θα χαθούν. Θα χρειαστεί να προσθέσετε ξανά μουσική και άλλα μέσα και θα χάσετε τα μεταδεδομένα που σχετίζονται με αυτά τα αρχεία , όπως μετρήσεις παιχνιδιών ή νέες λίστες αναπαραγωγής.
  1. Η υποβάθμιση του iTunes στα Windows είναι μια κάπως πιο πολύπλοκη και διαφορετική διαδικασία. Αυτό το άρθρο καλύπτει μόνο υποβαθμίσεις σε Mac OS X.

Επειδή αυτό είναι τόσο περίπλοκο και έχει τόσες εξαρτήσεις, αυτό το άρθρο δεν μπορεί να υπολογίσει για κάθε σενάριο στον υπολογιστή κάθε χρήστη. Αυτές οι οδηγίες παρέχουν ένα καλό γενικό περίγραμμα για τον τρόπο εκτέλεσης της υποβάθμισης, αλλά προχωράτε με δική σας ευθύνη .

Τι χρειάζεστε

Εάν εξακολουθείτε να είστε πεπεισμένοι ότι θέλετε να υποβαθμίσετε, μπορείτε να βρείτε αυτό που θα χρειαστείτε:

Πώς να υποβαθμίσετε το iTunes 11

  1. Αρχίστε με το κλείσιμο του iTunes, εάν εκτελείται στον υπολογιστή σας.
  2. Εγκαταστήστε το Cleaner για εφαρμογές αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
  3. Στη συνέχεια, δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας της βιβλιοθήκης του iTunes . Η υποβάθμιση δεν πρέπει να προκαλέσει προβλήματα - δεν πρέπει να αγγίζετε τη μουσική, τις ταινίες, τις εφαρμογές κλπ., Αλλά πάντοτε πληρώνει για να είναι ασφαλής, ειδικά με κάτι τόσο μεγάλο και περίπλοκο όσο η βιβλιοθήκη του iTunes. Ωστόσο, προτιμάτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας (τοπικά, εξωτερικός σκληρός δίσκος, υπηρεσία cloud ) το κάνετε τώρα.
  4. Με αυτό που κάνετε, κατεβάστε το iTunes 11 (ή οποιαδήποτε προηγούμενη έκδοση του iTunes που θέλετε να χρησιμοποιήσετε) από την ιστοσελίδα της Apple.
  5. Στη συνέχεια, σύρετε το φάκελο μουσικής του iTunes στην επιφάνεια εργασίας σας. Θα το βρείτε στο ~ / Music / iTunes. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε πού βρίσκεται αυτός ο φάκελος: περιέχει όλες τις μουσικές σας, τις εφαρμογές, τα βιβλία, τα podcast κ.λπ. και θα πρέπει να μετακινηθείτε στην αρχική του θέση.
  6. Εκκινήστε το πρόγραμμα καθαρισμού εφαρμογών. Στο μενού Cleaner App , κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις . Στο παράθυρο "Προτιμήσεις", καταργήστε την επιλογή " Προστασία προεπιλεγμένων εφαρμογών" . Κλείστε το παράθυρο.
  7. Στο App Cleaner, κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογές και, στη συνέχεια, αναζητήστε το iTunes. Επιλέξτε το πλαίσιο δίπλα σε αυτό και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση . Εμφανίζεται μια λίστα με όλα τα αρχεία που σχετίζονται με το πρόγραμμα iTunes στον υπολογιστή σας. Όλα τα αρχεία έχουν επισημανθεί για διαγραφή από προεπιλογή. Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να διαγράψετε το iTunes 12, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή .
  1. Κάντε διπλό κλικ στο πρόγραμμα εγκατάστασης του iTunes 11 και ακολουθήστε τις οδηγίες. Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, μην ανοίξετε το iTunes ακόμα.
  2. Σύρετε το φάκελο μουσικής του iTunes (αυτό που μετακινήσατε στην επιφάνεια εργασίας σας στο βήμα 5) πίσω στην αρχική του θέση: ~ / Music / iTunes.
  3. Το αρχείο iTunes Library.xml συμβατό με iTunes 12 που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στο / / Music / iTunes θα έπρεπε να έχει διαγραφεί από το App Cleaner στο βήμα 7, αλλά εάν δεν ήταν, μεταφέρετέ το στον κάδο τώρα.
  4. Βρείτε το αρχείο iTunes Library.xml συμβατό με iTunes 11 και μεταφέρετέ το στο φάκελο iTunes στο φάκελο "Μουσική" (~ / Music / iTunes).
  5. Κρατήστε πατημένο το Option και κάντε κλικ στο εικονίδιο iTunes 11 για να ξεκινήσει το πρόγραμμα.
  6. Εμφανίζεται ένα παράθυρο που σας ζητά να δημιουργήσετε μια νέα βιβλιοθήκη iTunes ή να επιλέξετε μία. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή .
  7. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέξτε Μουσική στην αριστερή πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, στο φάκελο iTunes . Κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  8. Το iTunes 11 θα πρέπει τώρα να ανοίξει και να φορτώσει τη βιβλιοθήκη iTunes συμβατή με το iTunes 11. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να λειτουργείτε με το iTunes 11 και την προηγούμενη βιβλιοθήκη του iTunes.

Αν σε κάποιο σημείο αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον το iTunes 11 και θέλετε να κάνετε αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση , μπορείτε ακόμα να το κάνετε αυτό.