Τι είναι τα μηνύματα PIN του BlackBerry PIN;

Τι είναι τα μηνύματα BlackBerry PIN-to-PIN;

Οι συσκευές BlackBerry έχουν όλα ένα μοναδικό αναγνωριστικό, γνωστό και ως PIN (Personal Identification Number). Ένας κωδικός PIN μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή ασφαλών μηνυμάτων σε άλλους χρήστες του BlackBerry , που ονομάζονται επίσης μηνύματα "peer to peer".

Το BlackBerry "ανακατεύει" τα μηνύματα PIN, αλλά δεν τα κρυπτογραφεί, οπότε προσέχετε όταν μοιράζεστε το PIN με άλλους.

Ποιες συσκευές BlackBerry υποστηρίζουν μηνύματα PIN;

Το BlackBerry 7 OS και παλαιότερα, καθώς και συσκευές BlackBerry 10, υποστηρίζουν μηνύματα PIN. Μετά το BlackBerry 10, το λειτουργικό σύστημα BlackBerry εγκαταλείφθηκε και οι μεταγενέστερες συσκευές BlackBerry χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android.

Πώς λειτουργούν τα μηνύματα PIN;

Το PIN είναι μια σειρά 8 αλφαριθμητικών χαρακτήρων που είναι σκληρό κωδικοποιημένο στο BlackBerry και δεν μπορεί να αλλάξει. Η υπηρεσία BlackBerry Internet Service (BIS) αναγνωρίζει το BlackBerry από τον κωδικό PIN, οπότε γνωρίζει πού να παραδώσει τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Το BlackBerry Messenger (BBM) χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο PIN για την αποστολή μηνυμάτων σε άλλους χρήστες του BlackBerry.

Το PIN Messaging απλά στέλνει ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο BlackBerry PIN από ένα BlackBerry απευθείας σε ένα άλλο BlackBerry. Τα μηνύματα PIN είναι πιο ασφαλή από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή είναι κωδικοποιημένα και ταξιδεύουν από ένα BlackBerry σε άλλο μόνο μέσω των κυψελοειδών δικτύων. Δεν διασχίζουν το διαδίκτυο. Τα μηνύματα PIN εμφανίζονται στην εφαρμογή BlackBerry Messaging μαζί με μηνύματα email.

Αν έχετε φίλους στο BBM που θέλετε να στείλετε απευθείας μηνύματα PIN, μπορείτε να ανακτήσετε τον κωδικό PIN από την επαφή BBM. Αν έχετε την επαφή σας BBM στις επαφές του BlackBerry, μπορείτε να την συνδέσετε με την επαφή BBM, ώστε να μπορείτε να στέλνετε μηνύματα PIN απευθείας από τη λίστα επαφών BlackBerry.

Πώς είναι ασφαλές το μήνυμα PIN;

Εάν επιλέξετε να δώσετε το PIN του BlackBerry, θυμηθείτε ότι δεν μπορεί να αλλάξει, ώστε να έχετε υπόψη σας την ασφάλεια του BlackBerry και να δώσετε τον PIN σας μόνο σε άτομα που εμπιστεύεστε.

Επιπλέον, το BlackBerry δηλώνει συγκεκριμένα ότι ένα μήνυμα PIN πρέπει να θεωρείται "κωδικοποιημένο, αλλά όχι κρυπτογραφημένο". Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε συσκευή BlackBerry μπορεί να έχει πρόσβαση και να διαβάσει κάθε μήνυμα που λαμβάνει, ακόμα κι αν η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι ο προορισμένος παραλήπτης.

Το BlackBerry προσφέρει μια υπηρεσία κρυπτογράφησης επιχειρήσεων, BBM Protected, που μπορεί να κρυπτογραφήσει μηνύματα BBM μεταξύ συσκευών.

Μη μηνύματα BBM χωρίς PIN με χρήστες σε συσκευές που δεν είναι BlackBerry

Αν έχετε BlackBerry και θέλετε να επικοινωνήσετε με επαφές που διαθέτουν μη BlackBerry συσκευές, όπως συσκευές Android, iOS ή Windows, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηνύματα PIN - αλλά μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από τα μηνύματα BBM για να μεταφέρετε μηνύματα εμπρός και πίσω.

Πρώτον, η επαφή σας πρέπει να εγκαταστήσει την εφαρμογή BBM Messenger για την πλατφόρμα της. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στην εφαρμογή στο BlackBerry για να τα βρείτε και να τα προσθέσετε στις επαφές BBM.