Μια επεξήγηση του τριγωνισμού του Wi-Fi

Μάθετε πώς λειτουργεί το GPS Wi-Fi για να παρακολουθείτε την τοποθεσία σας

Το σύστημα εντοπισμού Wi-Fi (WPS) είναι ένας όρος που πρωτοστατεί από το Skyhook Wireless για να περιγράψει το σύστημα εντοπισμού του βάσει Wi-Fi . Ωστόσο, άλλες εταιρείες όπως η Google, η Apple και η Microsoft χρησιμοποιούν το GPS για να καθορίσουν επίσης τα δίκτυα Wi-Fi, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση κάποιας τοποθεσίας που βασίζεται αποκλειστικά στο Wi-Fi.

Ενδέχεται μερικές φορές να δείτε μια εφαρμογή GPS που σας ζητάει να ενεργοποιήσετε το Wi-Fi για να βρείτε πιο ακριβή τοποθεσία. Πιθανότατα φαίνεται περίεργο να υποθέσουμε ότι το Wi-Fi σας είναι κάτι που πρέπει να κάνετε με την παρακολούθηση GPS, αλλά οι δύο μπορούν πραγματικά να συνεργαστούν για μια πιο ακριβή τοποθεσία.

Το Wi-Fi GPS , αν το θέλετε να το αποκαλεί, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αστικές περιοχές όπου υπάρχουν δίκτυα Wi-Fi τα οποία εκπέμπουν παντού. Ωστόσο, τα οφέλη είναι ακόμα μεγαλύτερα όταν θεωρείτε ότι υπάρχουν κάποιες περιστάσεις όπου είναι απλά πάρα πολύ δύσκολο για το GPS να λειτουργεί όπως το υπόγειο σε κτίρια ή εμπορικά κέντρα όπου το GPS είναι πολύ αδύναμο ή διαλείπον.

Κάτι που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το WPS δεν λειτουργεί όταν είναι εκτός εμβέλειας σήματα Wi-Fi, οπότε αν δεν υπάρχουν δίκτυα Wi-Fi, αυτή η δυνατότητα WPS δεν θα λειτουργήσει.

Σημείωση: Το WPS σημαίνει επίσης Wi-Fi Protected Setup αλλά δεν είναι το ίδιο με το Wi-Fi Positioning System. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, δεδομένου ότι και οι δύο αφορούν το Wi-Fi, αλλά το πρώτο είναι ένα ασύρματο σύστημα δικτύωσης που αποσκοπεί στο να καταστήσει ταχύτερη τη σύνδεση των συσκευών σε ένα δίκτυο.

Πώς λειτουργούν οι Υπηρεσίες τοποθεσίας Wi-Fi

Συσκευές που διαθέτουν GPS και Wi-Fi μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή πληροφοριών σχετικά με ένα δίκτυο πίσω σε μια εταιρεία GPS, ώστε να μπορούν να προσδιορίσουν πού βρίσκεται το δίκτυο. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί αυτό είναι η αποστολή της συσκευής BSSID ( διεύθυνση MAC ) του σημείου πρόσβασης μαζί με τη θέση που καθορίζει το GPS.

Όταν χρησιμοποιείται το GPS για τον προσδιορισμό της θέσης μιας συσκευής, ανιχνεύει επίσης τα κοντινά δίκτυα για πληροφορίες προσιτές στο κοινό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του δικτύου. Μόλις εντοπιστεί η τοποθεσία και τα κοντινά δίκτυα, οι πληροφορίες καταγράφονται ηλεκτρονικά.

Την επόμενη φορά που κάποιος βρίσκεται κοντά σε ένα από αυτά τα δίκτυα αλλά δεν έχει καλό σήμα GPS, η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον προσδιορισμό μιας κατά προσέγγιση τοποθεσίας από τότε που είναι γνωστή η τοποθεσία του δικτύου.

Ας χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα για να γίνει αυτό κατανοητό.

Έχετε πλήρη πρόσβαση στο GPS και το Wi-Fi σας είναι ενεργοποιημένο σε ένα παντοπωλείο. Η τοποθεσία του καταστήματος εντοπίζεται εύκολα επειδή το GPS σας λειτουργεί, οπότε η τοποθεσία σας και ορισμένες πληροφορίες σχετικά με τα κοντινά δίκτυα Wi-Fi αποστέλλονται στον προμηθευτή (όπως η Google ή η Apple).

Αργότερα, κάποιος άλλος μπαίνει στο μπακάλικο με Wi-Fi, αλλά δεν υπάρχει σήμα GPS, καθώς υπάρχει μια καταιγίδα έξω, ή ίσως το GPS του τηλεφώνου απλά δεν λειτουργεί καλά. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το σήμα GPS είναι πολύ αδύναμο για να καθορίσει τη θέση. Ωστόσο, δεδομένου ότι η τοποθεσία των κοντινών δικτύων είναι γνωστή (δεδομένου ότι το τηλέφωνό σας έστειλε αυτές τις πληροφορίες), η τοποθεσία μπορεί να συγκεντρωθεί ακόμη και αν το GPS δεν λειτουργεί.

Αυτές οι πληροφορίες ανανεώνονται συνεχώς από πωλητές όπως η Microsoft, η Apple και η Google και όλα αυτά χρησιμοποιούνται για την παροχή ακριβέστερων υπηρεσιών εντοπισμού στους χρήστες τους. Κάτι που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι οι πληροφορίες που συγκεντρώνουν είναι δημόσια γνώση. δεν χρειάζονται κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi για να λειτουργήσουν.

Η ανώνυμη επιλογή των τοποθεσιών χρηστών με αυτόν τον τρόπο αποτελεί μέρος σχεδόν της συμφωνίας όρων παροχής υπηρεσιών κάθε φορέα κινητής τηλεφωνίας, αν και τα περισσότερα τηλέφωνα επιτρέπουν στο χρήστη να απενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας. Ομοίως, εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιείτε αυτό το ασύρματο δίκτυό σας με αυτόν τον τρόπο, ίσως μπορείτε να εξαιρεθείτε.

Αποκλείστε την παρακολούθηση Wi-Fi

Η Google περιλαμβάνει έναν τρόπο για τους διαχειριστές σημείων πρόσβασης Wi-Fi (που περιλαμβάνει εσάς εάν έχετε οικιακό Wi-Fi ή ελέγχετε το γραφείο σας Wi-Fi) για να εξαιρεθείτε από τη βάση δεδομένων του WPS. Απλά προσθέστε το _nomap στο τέλος του ονόματος δικτύου (π.χ. mynetwork_nomap ) και το Google δεν θα το χαρτογραφήσει πλέον.

Δείτε τη σελίδα εξαιρέσεων του Skyhook αν θέλετε το Skyhook να σταματήσει να χρησιμοποιεί το σημείο πρόσβασης για την τοποθέτηση.