Τι είναι ένα αρχείο EX_;

Πώς να ανοίξετε τα αρχεία EX_ (δηλαδή να τα μετατρέψετε σε EXE)

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου EX_ είναι ένα αρχείο συμπιεσμένου EXE.

Αυτή η μορφή αποθηκεύει ένα αρχείο EXE σε μικρότερο μέγεθος για εξοικονόμηση χώρου αποθήκευσης στους δίσκους εγκατάστασης. Ενδέχεται επίσης να βρείτε τη μορφή EX_ στα αρχεία συμπιεσμένης εγκατάστασης που κάνετε λήψη από το διαδίκτυο.

Τα Windows είναι πάντα έτοιμα να εκτελέσουν ένα αρχείο EXE, αλλά όχι ένα αρχείο EX_, παρέχοντας περιορισμένη ασφάλεια. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να ανοίξετε κατά λάθος ένα αρχείο EX_ για να εκτελέσετε το πρόγραμμα (πιθανώς κακόβουλο ή ανεπιθύμητο) έως ότου η επέκταση αρχείου μετονομαστεί σε .EXE.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο EX_

Ένα αρχείο EX_ δεν είναι ένα χρησιμοποιήσιμο αρχείο από μόνο του. Θα πρέπει πρώτα να μετατρέψετε το αρχείο EX_ σε αρχείο EXE, ώστε να μπορείτε να εκτελέσετε ή να χρησιμοποιήσετε το αρχείο. Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας την εντολή expand , διαθέσιμη από τη γραμμή εντολών στα Windows.

Προσοχή: Προσέξτε πολύ όταν ανοίγετε μορφές εκτελέσιμων αρχείων όπως το EXE που λαμβάνετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κάνετε λήψη από ιστότοπους με τους οποίους δεν είστε εξοικειωμένοι. Τα αρχεία αυτού του τύπου μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα όχι μόνο για τα αρχεία συστήματος αλλά και για τα προσωπικά σας αρχεία. Δείτε τη λίστα των εκτεταμένων αρχείων επεκτάσεων αρχείων για μια λίστα με άλλες επεκτάσεις αρχείων για να αποφύγετε και γιατί.

Τα αρχεία EX_ συχνά εκτελούνται χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Makecab που διατίθεται στα Windows, το οποίο είναι προσβάσιμο μέσω γραμμής εντολών μέσω της εντολής makecab . Ωστόσο, για να ανοίξετε ένα αρχείο EX_, ανοίξτε την εντολή Command Prompt και στη συνέχεια εκτελέστε την εντολή expand όπως κάνετε σε αυτό το παράδειγμα (αλλά αλλάξτε το file.ex_ στο όνομα του δικού σας αρχείου EX_):

εκτελέστε το file.ex_ file.exe

Το νέο αρχείο EXE θα δημιουργηθεί ως όνομα. Δεν θα γίνουν αλλαγές στο αρχικό αρχείο EX_.

Σημείωση: Εάν η εντολή δεν λειτουργεί, πιθανότατα επειδή η Γραμμή εντολών δεν γνωρίζει το φάκελο του αρχείου EX_. Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να διορθώσετε αυτό το ...

Στα Windows, ανοίξτε το φάκελο με το αρχείο EX_ και στη συνέχεια το Shift + Right Click σε μια ανοικτή περιοχή του φακέλου. Στο μενού περιβάλλοντος, επιλέξτε την επιλογή που λέει για να ανοίξετε τη γραμμή εντολών στη συγκεκριμένη θέση και, στη συνέχεια, εισαγάγετε ξανά την εντολή.

Μπορείτε επίσης να συμπληρώσετε γρήγορα τη θέση του αρχείου EX_, μεταφέροντας ακριβώς το πραγματικό αρχείο στο παράθυρο της γραμμής εντολών. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε πρώτα την επέκταση και, στη συνέχεια, σύρετε το αρχείο στο παράθυρο της γραμμής εντολών.

Εάν το αρχείο EX_ απλώς μετονομάζεται από .EXE σε .EX_ και δεν συμπιέζεται καθόλου, τότε μπορείτε απλά να μετονομάσετε την επέκταση σε .EXE για να το χρησιμοποιήσετε σαν να κάνατε οποιοδήποτε άλλο αρχείο. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ για να το ανοίξετε στα Windows.

Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε το Notepad ++ για να ανοίξετε το αρχείο EX_, εάν οι παραπάνω μέθοδοι δεν λειτουργούν. Ορισμένα αρχεία EX_ ενδέχεται να μην είναι καθόλου αρχεία EXE, αλλά χρησιμοποιούνται από ένα διαφορετικό πρόγραμμα εξ ολοκλήρου. Εάν ναι, το Σημειωματάριο ++ μπορεί να αποκαλύψει ορισμένες περιγραφικές πληροφορίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιο πρόγραμμα θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να το ανοίξετε.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο EX_, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία EX_, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν συγκεκριμένο οδηγό επέκτασης αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Περισσότερες Βοήθεια με τα αρχεία EX_

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Επιτρέψτε μου να μάθω τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου EX_ και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω. Εάν το αρχείο EX_ ήταν μέρος ενός πακέτου εγκατάστασης, ειδικά ένα που μπορώ επίσης να κατεβάσω και να κοιτάξω, αυτό θα ήταν πραγματικά χρήσιμες πληροφορίες.