Πώς να κατεβάσετε και να Εγγραφείτε σε Podcasts

Υπάρχει ένας τεράστιος κόσμος από ξεκαρδιστικά, συναρπαστικά, προκλητικά, ανόητα και καλύτερα από όλα προγράμματα ελεύθερου ήχου στο iTunes Store και στο iPhone. Αυτά τα προγράμματα, που ονομάζονται podcasts, προσφέρουν μια σχεδόν ατελείωτη βιβλιοθήκη ακουστικής ποιότητας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να μάθετε πώς να τα πάρετε και να τα χρησιμοποιήσετε.

Τι είναι το podcast;

Ένα podcast είναι ένα πρόγραμμα ήχου, όπως μια εκπομπή ραδιοφώνου, που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο για λήψη και ακρόαση χρησιμοποιώντας το iTunes ή τη συσκευή σας iOS. Τα podcasts διαφέρουν στο επίπεδο επαγγελματικής τους παραγωγής. Μερικά podcasts είναι εκδόσεις επαγγελματικών ραδιοφωνικών προγραμμάτων όπως το NPR's Fresh Air, ενώ άλλα παράγονται από ένα άτομο ή δύο, όπως η Karina Longworth's You Should Remember This. Στην πραγματικότητα, οποιοσδήποτε με κάποια βασικά ακουστικά εργαλεία μπορεί να κάνει και να διανείμει το δικό του podcast.

Τι είναι τα podcasts;

Πρακτικά οτιδήποτε. Υπάρχουν podcasts για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα ανθρώπους είναι παθιασμένοι-από το αθλητισμό μέχρι τα κόμικς, από τη λογοτεχνία μέχρι τις σχέσεις με τις ταινίες.

Αγοράζετε podcasts;

Οχι συχνά. Σε αντίθεση με τη μουσική , τα περισσότερα podcasts είναι ελεύθερα να κατεβάσουν και να ακούσουν. Ορισμένα podcasts προσφέρουν πληρωμένες εκδόσεις που περιλαμβάνουν χαρακτηριστικά μπόνους. Το WTF του Marc Maron, για παράδειγμα, προσφέρει τα 60 πιο πρόσφατα επεισόδια δωρεάν. εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα άλλα 800+ επεισόδια του αρχείου και να ακούσετε χωρίς διαφημίσεις, πληρώνετε μια μικρή, ετήσια συνδρομή. Το Savage Love του Dan Savage είναι πάντα δωρεάν, αλλά μια ετήσια συνδρομή σάς δίνει πρόσβαση σε επεισόδια που είναι διπλάσια και περικόπτουν διαφημίσεις. Αν βρείτε ένα podcast που αγαπάτε , ίσως μπορείτε να το υποστηρίξετε και να πάρετε και μπόνους.

Εύρεση και λήψη αρχείων podcast στο iTunes

Ο μεγαλύτερος κατάλογος podcast στον κόσμο βρίσκεται στο iTunes Store. Για να βρείτε και να κατεβάσετε podcasts, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα iTunes στον επιτραπέζιο ή φορητό υπολογιστή σας.
  2. Επιλέξτε Podcasts από το αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή γωνία.
  3. Κάντε κλικ στο μενού Κατάστημα στο επάνω κέντρο του παραθύρου.
  4. Αυτή είναι η πρώτη σελίδα της ενότητας podcasts του iTunes. Μπορείτε να αναζητήσετε παρουσιάσεις με όνομα ή θέμα εδώ με τον ίδιο τρόπο που θα αναζητούσατε άλλο περιεχόμενο του iTunes. Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στις συστάσεις στην πρώτη σελίδα, να επιλέξετε το αναπτυσσόμενο μενού Όλες οι κατηγορίες στα δεξιά για να φιλτράρετε ανά θέμα ή να περιηγηθείτε στα γραφήματα και τις λειτουργίες.
  5. Μόλις βρείτε ένα podcast που σας ενδιαφέρει, κάντε κλικ σε αυτό.
  6. Στη σελίδα του podcast, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με αυτό και μια λίστα όλων των διαθέσιμων επεισοδίων. Για να κάνετε ροή του επεισοδίου, κάντε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής στα αριστερά του επεισοδίου. Για να κατεβάσετε ένα επεισόδιο, κάντε κλικ στο κουμπί Get στα δεξιά.
  7. Αφού κατεβάσετε το επεισόδιο, κάντε κλικ στο κουμπί Βιβλιοθήκη στο επάνω κέντρο και, στη συνέχεια, κάντε διπλό κλικ στο επεισόδιο που θέλετε να ακούσετε.

Πώς να Εγγραφείτε σε Podcasts στο iTunes

Αν θέλετε να πάρετε κάθε νέο επεισόδιο ενός podcast όταν βγαίνει, εγγραφείτε σε αυτό χρησιμοποιώντας το iTunes ή μια εφαρμογή στο iPhone σας. Με συνδρομή, κάθε νέο επεισόδιο λαμβάνεται αυτόματα καθώς κυκλοφορεί. Εγγραφείτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ακολουθήστε τα πρώτα 5 βήματα της τελευταίας ενότητας.
  2. Στη σελίδα podcasts, κάντε κλικ στο κουμπί Εγγραφή κάτω από το εξώφυλλο.
  3. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στην επιλογή Εγγραφή για να επιβεβαιώσετε τη συνδρομή.
  4. Κάντε κλικ στο μενού Βιβλιοθήκη και κάντε κλικ στο podcast στο οποίο μόλις εγγραφείτε.
  5. Κάντε κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στην επάνω δεξιά γωνία για να ελέγξετε τις ρυθμίσεις όπως το πόσα επεισόδια μπορείτε να κατεβάσετε ταυτόχρονα και αν πρέπει να διαγράψετε αυτόματα τα επεισόδια που έχετε παίξει.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί " Ενημέρωση " και θα δείτε μια λίστα όλων των επεισοδίων διαθέσιμων για λήψη.

Πώς να διαγράψετε podcasts στο iTunes

Μπορείτε να κρατήσετε επεισόδια αφού τα έχετε ακούσει, αλλά εάν προτιμάτε να διαγράψετε τα αρχεία , ακολουθείστε τα εξής βήματα:

  1. Στην ενότητα Βιβλιοθήκη του iTunes, βρείτε το επεισόδιο που θέλετε να διαγράψετε.
  2. Κάντε ένα μόνο κλικ στο επεισόδιο.
  3. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγραφή από τη βιβλιοθήκη ή πατήστε το κουμπί Διαγραφή στο πληκτρολόγιο.
  4. Στο αναδυόμενο παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή.

Πώς να καταργήσετε την εγγραφή σε Podcasts στο iTunes

Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να πάρετε κάθε επεισόδιο podcast, μπορείτε να διαγραφείτε από αυτήν με αυτόν τον τρόπο:

  1. Στην ενότητα Βιβλιοθήκη του iTunes, κάντε κλικ στη σειρά από την οποία θέλετε να διαγραφείτε.
  2. Κάντε δεξί κλικ στο podcast στη λίστα στα αριστερά ή κάντε κλικ στο εικονίδιο τριών σημείων στην επάνω δεξιά γωνία και κάντε κλικ στο Unsubscribe Podcast .

Εύρεση και λήψη αρχείων Podcast στην εφαρμογή Podcasts της Apple

Αν έχετε τα podcast σας μέσω του iTunes, μπορείτε να συγχρονίζετε επεισόδια στο iPhone ή στο iPod touch . Ίσως προτιμήσετε να παραλείψετε το iTunes εντελώς και να λάβετε τα επεισόδια απευθείας στη συσκευή σας. Η Apple περιλαμβάνει μια εφαρμογή Podcast που είναι προεγκατεστημένη με το iOS που σας επιτρέπει να το κάνετε αυτό. Για να το χρησιμοποιήσετε για να αποκτήσετε podcasts, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Αγγίξτε την εφαρμογή για να την ανοίξετε.
  2. Αγγίξτε Αναζήτηση .
  3. Αγγίξτε τα Επιλεγμένα , Κορυφαία γραφήματα , Όλες οι κατηγορίες , Προτεινόμενα πάροχοι ή Κουμπιά αναζήτησης .
  4. Περιηγηθείτε ή αναζητήστε μέσω της εφαρμογής για ένα podcast που σας ενδιαφέρει (αυτή είναι η ίδια επιλογή των εκπομπών που θα βρείτε χρησιμοποιώντας το iTunes).
  5. Όταν βρείτε μια επίδειξη που σας ενδιαφέρει, πατήστε.
  6. Σε αυτήν την οθόνη, θα δείτε μια λίστα διαθέσιμων επεισοδίων. Για να κάνετε λήψη, αγγίξτε το εικονίδιο + και, στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο λήψης (το σύννεφο με το βέλος κάτω).
  7. Μόλις προστεθεί το επεισόδιο, πατήστε Βιβλιοθήκη , βρείτε το όνομα επίδειξης, πατήστε το και θα δείτε το επεισόδιο που κατεβάσατε, έτοιμο για ακρόαση.

Πώς να εγγραφείτε και να καταργήσετε την εγγραφή σας σε Podcasts στην εφαρμογή Podcasts της Apple

Για να εγγραφείτε σε ένα podcast στην εφαρμογή Podcasts:

  1. Ακολουθήστε τα πρώτα 5 βήματα στις παραπάνω οδηγίες.
  2. Πατήστε το κουμπί Εγγραφή .
  3. Στο μενού Βιβλιοθήκη , πατήστε την εμφάνιση, πατήστε το εικονίδιο τριών σημείων και, στη συνέχεια, πιέστε Ρυθμίσεις για να ελέγξετε πότε θα κατεβάζετε επεισόδια, πόσες αποθηκεύονται ταυτόχρονα και πολλά άλλα.
  4. Για να καταργήσετε την εγγραφή, πατήστε το podcast για να δείτε τη σελίδα λεπτομερειών. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο τριών σημείων και επιλέξτε Κατάργηση εγγραφής .

Πώς να διαγράψετε Podcasts στην εφαρμογή Podcasts της Apple

Για να διαγράψετε ένα επεισόδιο στην εφαρμογή Podcasts:

  1. Πηγαίνετε στη Βιβλιοθήκη .
  2. Εντοπίστε το επεισόδιο που θέλετε να διαγράψετε και σύρετε από τα δεξιά προς τα αριστερά.
  3. Εμφανίζεται ένα κουμπί Διαγραφή . Αγγίξτε το.

Μεγάλες εφαρμογές podcast τρίτου μέρους

Ενώ η εφαρμογή Podcast της Apple συνοδεύεται από κάθε συσκευή iOS, υπάρχουν πολλές εφαρμογές podcast τρίτων με άλλες δυνατότητες που προτιμάτε. Μόλις βρεθείτε τα δάχτυλα των ποδιών σας υγρά στο podcasting, μπορείτε να δείτε κάποιες εφαρμογές:

Podcasts που μπορείτε να απολαύσετε

Ενδιαφέρεστε για podcasts αλλά δεν είστε σίγουρος από πού να ξεκινήσετε; Ακολουθούν μερικές προτάσεις για δημοφιλείς εκπομπές σε διαφορετικές κατηγορίες. Ξεκινήστε με αυτά και θα ξεκινήσετε καλά.