Πώς να εμφανίσετε τη γραμμή μενού στον Internet Explorer

Ο Internet Explorer κρύβει τις περισσότερες γραμμές εργαλείων από προεπιλογή

Σημείωση : Η διαδικασία εδώ είναι για το πρόγραμμα περιήγησης IE σε λειτουργικά συστήματα Windows. Οι κινητές συσκευές δεν έχουν δυνατότητα προβολής της γραμμής μενού.

Το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer της Microsoft κρύβει την επάνω γραμμή μενού από προεπιλογή. Η γραμμή μενού περιέχει τα κύρια μενού του προγράμματος περιήγησης Αρχείο, Επεξεργασία, Προβολή, Αγαπημένα, Εργαλεία και Βοήθεια. Η απόκρυψη της γραμμής μενού δεν καθιστά τα χαρακτηριστικά της απρόσιτα. μάλλον, επεκτείνει απλά την περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα περιήγησης για να εμφανίσει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας. Μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση στη γραμμή μενού και σε όλες τις λειτουργίες της σε οποιοδήποτε σημείο.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να την εμφανίσετε μόνιμα αν προτιμάτε να εργαστείτε με αυτό ορατό.

Σημείωση : Στα Windows 10, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης είναι το Microsoft Edge και όχι ο Internet Explorer. Η γραμμή μενού απουσιάζει εντελώς από το πρόγραμμα περιήγησης Edge, επομένως δεν μπορεί να εμφανιστεί.

Εμφάνιση της γραμμής μενού στον Internet Explorer

Μπορείτε να προβάλετε προσωρινά τη γραμμή μενού ή να την ορίσετε για εμφάνιση εκτός αν την αποκρύψετε ρητά.

Για να προβάλετε προσωρινά τη γραμμή μενού : Βεβαιωθείτε ότι η Εξερεύνηση είναι η ενεργή εφαρμογή (κάνοντας κλικ κάπου στο παράθυρο) και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο Alt . Σε αυτό το σημείο, επιλέξτε οποιοδήποτε στοιχείο στη γραμμή μενού Η γραμμή μενού εμφανίζεται μέχρι να κάνετε κλικ σε αλλού στη σελίδα. τότε ξανακρύπτεται.

Για να ορίσετε τη γραμμή μενού να παραμείνει ορατή : Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή τίτλου επάνω από τη γραμμή διευθύνσεων URL στο πρόγραμμα περιήγησης και επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου δίπλα στη γραμμή μενού . Η γραμμή μενού θα εμφανιστεί αν δεν το ελέγξετε ξανά για να το αποκρύψετε.

Εναλλακτικά, πατήστε Alt (για να εμφανίσετε τη γραμμή μενού) και επιλέξτε το μενού Προβολή . Επιλέξτε Γραμμές εργαλείων και έπειτα Γραμμή μενού .

Η επίδραση της λειτουργίας πλήρους οθόνης στην ορατότητα της γραμμής μενού

Σημειώστε ότι εάν ο Internet Explorer βρίσκεται σε λειτουργία πλήρους οθόνης, η γραμμή μενού δεν είναι ορατή ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις σας. Για να μεταβείτε στη λειτουργία πλήρους οθόνης, πατήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου F11 . για να την απενεργοποιήσετε, πατήστε ξανά το πλήκτρο F11 . Μόλις απενεργοποιηθεί η λειτουργία πλήρους οθόνης, η γραμμή μενού θα εμφανιστεί ξανά, αν έχετε ρυθμίσει τη διαμόρφωσή της ώστε να παραμένει ορατή.

Ορισμός της ορατότητας άλλων κρυφών εργαλείων

Ο Internet Explorer παρέχει ένα ευρύ φάσμα γραμμών εργαλείων εκτός από τη γραμμή μενού, συμπεριλαμβανομένης της γραμμής Αγαπημένων και της γραμμής κατάστασης. Ενεργοποιήστε την ορατότητα για κάθε παρεχόμενη γραμμή εργαλείων χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους που αναφέρονται εδώ για τη γραμμή μενού.