Πώς να επαναφέρετε (Powerwash) το Chromebook στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Αυτό το σεμινάριο προορίζεται μόνο για χρήστες που εκτελούν Chrome OS .

Μια από τις πιο βολικές λειτουργίες του Chrome OS είναι το Powerwash, το οποίο σας επιτρέπει να επαναφέρετε το Chromebook στην κατάσταση του εργοστασίου με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό στη συσκευή σας, ξεκινώντας από την προετοιμασία της για μεταπώληση, στην απλή επιθυμία να ξεκινήσετε από την άποψη των λογαριασμών χρήστη, των ρυθμίσεων, των εγκατεστημένων εφαρμογών, των αρχείων κλπ. Δεν έχει σημασία η κινητήρια δύναμη πίσω από την επιθυμία σας να Powerwash το Chromebook σας, η ίδια η διαδικασία είναι εξαιρετικά εύκολη - αλλά μπορεί επίσης να είναι μόνιμη.

Λόγω του γεγονότος ότι ένα powerwashed Chromebook δεν μπορεί να ανακτήσει ορισμένα από τα διαγραμμένα αρχεία και τις ρυθμίσεις του, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του πριν προχωρήσετε με αυτό. Αυτό το σεμινάριο περιγράφει λεπτομερώς τις δυνατότητες και τις δυνατότητες του Powerwash.

Ενώ η πλειοψηφία των αρχείων του Chrome OS και των ρυθμίσεων για συγκεκριμένους χρήστες αποθηκεύονται στο σύννεφο, με ρυθμίσεις που συνδέονται με το λογαριασμό χρήστη και τα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο Google Drive, υπάρχουν αποθηκευμένα τοπικά στοιχεία που θα διαγραφούν οριστικά κατά την εκτέλεση του Powerwash. Κάθε φορά που επιλέγετε να αποθηκεύσετε ένα αρχείο στη μονάδα σκληρού δίσκου του Chromebook σε αντίθεση με τους διακομιστές της Google, αποθηκεύεται στο φάκελο " Λήψεις ". Προτού συνεχίσετε με αυτήν τη διαδικασία, συνιστάται να ελέγχετε τα περιεχόμενα του φακέλου "Λήψεις" και οτιδήποτε είναι σημαντικό για το Google Drive ή για μια εξωτερική συσκευή αποθήκευσης.

Επίσης, θα διαγραφούν οι λογαριασμοί χρηστών που είναι αποθηκευμένοι στο Chromebook σας, μαζί με τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με αυτά. Αυτοί οι λογαριασμοί και οι ρυθμίσεις μπορούν να συγχρονιστούν με τη συσκευή σας ξανά μετά από ένα Powerwash, υποθέτοντας ότι έχετε τα απαιτούμενα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης.

Εάν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome είναι ήδη ανοιχτό, κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome - που αντιπροσωπεύεται από τρεις vertically aligned dots και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, κάντε κλικ στην επιλογή Ρυθμίσεις . Αν το πρόγραμμα περιήγησης Chrome δεν είναι ήδη ανοικτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στη διεπαφή Ρυθμίσεις μέσω του μενού της γραμμής εργασιών του Chrome, που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας.

Η διεπαφή Ρυθμίσεων του Chrome OS θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων . Στη συνέχεια, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εμφανιστεί η ενότητα Powerwash .

Θυμηθείτε ότι, εκτελώντας ένα powerwash στο Chromebook σας, διαγράφονται όλα τα αρχεία, οι ρυθμίσεις και οι λογαριασμοί χρηστών που βρίσκονται επί του παρόντος στη συσκευή σας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτή η διαδικασία δεν είναι αναστρέψιμη . Συνιστάται να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων και άλλων δεδομένων πριν από τη δέσμευση σε αυτή τη διαδικασία.

Εάν θέλετε να συνεχίσετε, κάντε κλικ στο κουμπί Powerwash . Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου που δηλώνει ότι απαιτείται επανεκκίνηση για να συνεχιστεί η διαδικασία πλύσης ισχύος. Κάντε κλικ στο κουμπί Επανεκκίνηση και ακολουθήστε τις υποδείξεις για να επαναφέρετε το Chromebook στην προεπιλεγμένη κατάσταση.

Έχετε υπόψη ότι μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη διαδικασία Powerwash από την οθόνη σύνδεσης του Chromebook χρησιμοποιώντας την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: Shift + Ctrl + Alt + R