Πώς να μεταφέρετε δεδομένα σε έναν νέο σκληρό δίσκο Xbox 360

Η μετεγκατάσταση είναι εύκολη με ένα καλώδιο μεταφοράς

Εάν αγοράσετε ένα σύστημα Xbox 360 αντικατάστασης ή απλά αγοράσετε ένα μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, θα χρειαστεί να μεταφέρετε τα δεδομένα σας από τον παλιό σκληρό δίσκο στο νέο. Η διαδικασία είναι εύκολη, αν και όχι απαραίτητα γρήγορη, και μεταφέρει όλα τα ληφθέντα παιχνίδια, βίντεο, μουσική, αποθήκευση, παιχνίδια και επιτεύγματα στο νέο σκληρό δίσκο.

Για να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ του παλιού σας σκληρού δίσκου και του νέου σκληρού δίσκου, χρειάζεστε ένα ειδικό καλώδιο μεταφοράς από τη Microsoft. Θα χρειαστεί να αγοράσετε ξεχωριστά το καλώδιο μεταφοράς, αλλά δεν είναι ακριβό. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε πάντα ένα καλώδιο μεταφοράς ενός φίλου, αν γνωρίζετε κάποιον που έχει ένα, αλλά πρέπει να είναι το καλώδιο μεταφοράς της Microsoft.

Σημαντικό: Αγοράστε μόνο επίσημους σκληρούς δίσκους της Microsoft για το Xbox. Οι μονάδες άλλων κατασκευαστών ενδέχεται να μην είναι σωστά μορφοποιημένες ώστε να επιτρέπουν την προς τα πίσω συμβατότητα .

Ενημέρωση του λογισμικού Xbox 360

Πριν ξεκινήσετε μια μεταφορά, ενημερώστε το λογισμικό Xbox 360 εάν δεν είναι τρέχουσα, συνδέοντας το Xbox Live μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο.

  1. Επιλέξτε το κουμπί "Οδηγός" στο χειριστήριο.
  2. Μεταβείτε στις "Ρυθμίσεις" και στη συνέχεια "Ρυθμίσεις συστήματος".
  3. Επιλέξτε "Ρυθμίσεις δικτύου".
  4. Επιλέξτε "Ενσύρματο δίκτυο" ή το όνομα του ασύρματου δικτύου σας, αν σας ζητηθεί να το κάνετε.
  5. Επιλέξτε "Test Xbox Live Connection."
  6. Επιλέξτε "Ναι" για να ενημερώσετε το λογισμικό κονσόλας, αν σας ζητηθεί να το κάνετε.

Μεταφορά δεδομένων από παλιό σκληρό δίσκο σε νέο σκληρό δίσκο

Όταν έχετε εγκαταστήσει την τρέχουσα έκδοση του λογισμικού, μπορείτε να μεταφέρετε τα δεδομένα.

  1. Απενεργοποιήστε την παλιά κονσόλα σας και αν μεταφέρετε σε ένα νέο Xbox, απενεργοποιήστε το επίσης.
  2. Καταργήστε τον παλιό σκληρό δίσκο από την κονσόλα Xbox 360.
  3. Εάν χρησιμοποιείτε νέο σκληρό δίσκο, εγκαταστήστε το στην κονσόλα. Αγνοήστε αυτό το βήμα εάν έχετε ένα ολοκαίνουργιο σύστημα.
  4. Συνδέστε το καλώδιο μεταφοράς στον παλιό σκληρό δίσκο και στη θύρα USB στην κονσόλα προορισμού όπου βρίσκεται ο σκληρός δίσκος στον οποίο θέλετε να μεταφέρετε.
  5. Ενεργοποιήστε τα συστήματα και εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα που σας ρωτά εάν θέλετε να μεταφέρετε δεδομένα.
  6. Επιλέξτε "Ναι, μεταφέρετε στην κονσόλα".
  7. Επιλέξτε "Έναρξη".
  8. Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά, αποσυνδέστε τον παλιό σκληρό δίσκο και μεταφέρετε το καλώδιο από το σύστημα.

Η διαδικασία μεταφοράς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με το μέγεθος των δεδομένων που έχετε. Κάνε υπομονή. Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά, συνδεθείτε στο Xbox Live.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια διαδικασία μονόδρομης διαδικασίας. Μπορείτε να μεταφέρετε μόνο από μικρότερο σκληρό δίσκο σε μεγαλύτερο σκληρό δίσκο.

Σημείωση: Εάν έχετε λιγότερα από 32 GB δεδομένα, μπορείτε να μεταφέρετε από το ένα σύστημα στο άλλο χρησιμοποιώντας μια μονάδα flash USB.

Άδεια Περιεχομένου

Εάν μεταφέρετε τα δεδομένα σε ένα εντελώς νέο σύστημα - και όχι μόνο το νέο σκληρό δίσκο - πρέπει επίσης να εκτελέσετε μια μεταφορά άδειας χρήσης περιεχομένου, ακόμα κι αν χρησιμοποιήσατε ένα καλώδιο μεταφοράς, ώστε να μπορείτε να αναπαράγετε τα παιχνίδια που έχετε λάβει στο νέο σύστημα . Εάν αλλάξατε μονάχα σκληρούς δίσκους και όχι ολόκληρα συστήματα, δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Εάν μεταφέρατε σε ένα νέο σύστημα και δεν το κάνετε αυτό, θα μπορείτε να αναπαράγετε μόνο το περιεχόμενο που έχετε κατεβάσει ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Xbox Live . Δεν θα λειτουργήσει εκτός σύνδεσης. Δείτε πώς μπορείτε να μεταφέρετε τις άδειες περιεχομένου:

  1. Συνδεθείτε στο XBox Live χρησιμοποιώντας την ίδια ετικέτα Gamer που χρησιμοποιήσατε όταν αγοράσατε το περιεχόμενο.
  2. Επιλέξτε "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε "Λογαριασμός".
  3. Μεταβείτε στην επιλογή "Επιλογές χρέωσης" και επιλέξτε "Μεταφορά αδειών χρήσης".
  4. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη μεταφορά.