Πώς να καθαρίσετε την επιφάνεια εργασίας των Windows για να επιταχύνετε τα Windows

Χρησιμοποιήστε καλύτερα τη μνήμη του υπολογιστή σας

Εάν ο προηγουμένως γρήγορος υπολογιστής σας έχει επιβραδυνθεί αισθητά , ρίξτε μια προσεκτική ματιά στην επιφάνεια εργασίας σας. Είναι γεμάτη με εικονίδια, screenshots και αρχεία; Κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία παίρνει μνήμη που ο υπολογιστής σας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει καλύτερα σε άλλα μέρη. Για να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας, καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας των Windows.

Πόσα αρχεία υπάρχουν στην επιφάνεια εργασίας σας;

Κάθε φορά που ξεκινούν τα Windows, η λειτουργική μνήμη χρησιμοποιείται για την εμφάνιση όλων των αρχείων στην επιφάνεια εργασίας και για τον εντοπισμό της θέσης όλων των αρχείων που αντιπροσωπεύονται από συντομεύσεις. Εάν υπάρχουν δεκάδες αρχεία που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιούν πολλή λειτουργική μνήμη, ουσιαστικά χωρίς σκοπό ή κέρδος. Με λιγότερη διαθέσιμη μνήμη, ο υπολογιστής λειτουργεί πιο αργά, επειδή πρέπει να ανταλλάξει πληροφορίες από τη μνήμη λειτουργίας στον σκληρό δίσκο. Κάνει αυτή τη διαδικασία που ονομάζεται paging μνήμης - για να κρατήσει όλα όσα θέλει ο χρήστης να τρέξει ταυτόχρονα.

Καθαρίστε την επιφάνεια εργασίας σας

Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε τα έγγραφά σας στο φάκελο "Τα έγγραφά μου" (My Documents) και στα άλλα αρχεία όπου ανήκουν, οπουδήποτε αλλού εκτός από την επιφάνεια εργασίας. Αν έχετε πολλά αρχεία, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ξεχωριστούς φακέλους και να τα επισημάνετε ανάλογα. Δημιουργήστε συντομεύσεις στην επιφάνεια εργασίας σας μόνο για τους φακέλους ή τα αρχεία που χρησιμοποιείτε συχνά. Η απλοποίηση των περιεχομένων της επιφάνειας εργασίας απελευθερώνει τη λειτουργική μνήμη, μειώνει τον χρόνο και τη συχνότητα που χρησιμοποιεί ο σκληρός δίσκος και βελτιώνει την απόκριση του υπολογιστή σας στα προγράμματα που ανοίγετε και στα πράγματα που κάνετε. Η απλή πράξη καθαρισμού της επιφάνειας εργασίας καθιστά τον υπολογιστή σας πιο γρήγορο .

Πώς να το κρατήσετε καθαρό

Τα περισσότερα στοιχεία της επιφάνειας εργασίας που χρειάζεστε περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσει ο υπολογιστής σας. Κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να "παρκάρετε" λιγότερα εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας. Άλλα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε περιλαμβάνουν:

Πριν το ξέρετε, η αποθήκευσή των αρχείων στην επιφάνεια εργασίας σας θα είναι κάτι παρελθόν και ο υπολογιστής σας θα τρέχει όπως έκανε όταν ήταν καινούριος.