Πώς να προσθέσετε μηχανές αναζήτησης στον Internet Explorer 8

01 από 10

Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Ο Internet Explorer 8 συνοδεύεται από την Live Search της Microsoft ως την προεπιλεγμένη μηχανή στο πλαίσιο Άμεσης αναζήτησης που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Το IE σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε εύκολα περισσότερες μηχανές αναζήτησης επιλέγοντας από μια προκαθορισμένη λίστα ή προσθέτοντας τη δική σας προσαρμοσμένη επιλογή.

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Internet Explorer.

02 από 10

Βρείτε περισσότερους παρόχους

(Φωτογραφία © Scott Orgera).
Κάντε κλικ στο βέλος Επιλογές αναζήτησης , που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης δίπλα στο πλαίσιο Άμεσης αναζήτησης (δείτε το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης). Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Εύρεση περισσότερων παροχέων ....

03 από 10

Η σελίδα παρόχων αναζήτησης

(Φωτογραφία © Scott Orgera).
Η ιστοσελίδα του παρόχου αναζήτησης του IE8 θα φορτωθεί στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Σε αυτήν τη σελίδα θα δείτε μια λίστα με παρόχους αναζήτησης που χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, την αναζήτηση ιστού και την αναζήτηση θεμάτων. Για να προσθέσετε οποιονδήποτε από αυτούς τους παρόχους στο πλαίσιο Άμεσης αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης, κάντε πρώτα κλικ στο όνομα του κινητήρα. Στο παραπάνω παράδειγμα έχουμε επιλέξει το eBay.

04 από 10

Προσθέστε τον πάροχο αναζήτησης

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να δείτε το παράθυρο Add Provider Search , που σας ζητά να προσθέσετε τον παροχέα που επιλέξατε στο προηγούμενο βήμα. Σε αυτό το παράθυρο θα δείτε το όνομα του παρόχου αναζήτησης καθώς και τον τομέα αναφοράς. Στο παραπάνω παράδειγμα, επιλέξαμε να προσθέσετε το "eBay" από τη διεύθυνση "www.microsoft.com".

Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου με την ετικέτα " Κάνετε αυτόν τον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης" . Όταν επιλεγεί, ο συγκεκριμένος πάροχος θα γίνει αυτόματα η προεπιλεγμένη επιλογή για τη λειτουργία Άμεσης αναζήτησης του IE8. Κάντε κλικ στο κουμπί με τον τίτλο Add Provider .

05 από 10

Αλλαγή του προεπιλεγμένου παρόχου αναζήτησης (Μέρος 1)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).
Για να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης σε άλλο που έχετε εγκαταστήσει, κάντε κλικ στο βέλος Επιλογές αναζήτησης που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης δίπλα στο πλαίσιο Άμεσης αναζήτησης (δείτε την εικόνα παραπάνω). Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Αλλαγή προεπιλογών αναζήτησης ...

06 από 10

Αλλαγή του προεπιλεγμένου παροχέα αναζήτησης (Μέρος 2)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Τώρα πρέπει να δείτε το παράθυρο διαλόγου " Αλλαγή προεπιλογών αναζήτησης" , επικάλυψη του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Εμφανίζεται μια λίστα με τους εγκατεστημένους παροχείς αναζήτησης, με την προεπιλεγμένη απεικόνιση σε παρένθεση. Στο παραπάνω παράδειγμα, εγκαθίστανται τέσσερις παροχείς και η Ζωντανή αναζήτηση είναι αυτή τη στιγμή η προεπιλεγμένη επιλογή. Για να ορίσετε έναν άλλο πάροχο ως προεπιλογή, πρώτα επιλέξτε το όνομα για να τονιστεί. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί με τίτλο Ορισμός προεπιλογής .

Επίσης, αν θέλετε να καταργήσετε έναν παροχέα αναζήτησης από την Άμεση αναζήτηση του IE8, επιλέξτε τον από τη λίστα και κάντε κλικ στο κουμπί με την ένδειξη Κατάργηση .

07 από 10

Αλλαγή του προεπιλεγμένου παρόχου αναζήτησης (Μέρος 3)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).
Για να επαληθεύσετε ότι ο προεπιλεγμένος πάροχος αναζήτησης έχει αλλάξει, απλά δείτε το πλαίσιο Άμεσης αναζήτησης του IE8, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Το όνομα του προεπιλεγμένου παροχέα εμφανίζεται με γκρι κείμενο στο ίδιο το πλαίσιο. Στο παραπάνω παράδειγμα, εμφανίζεται το eBay .

08 από 10

Αλλαγή παροχέα ενεργής αναζήτησης

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Το IE8 σάς δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τον ενεργό παροχέα αναζήτησης χωρίς να αλλάξετε ποια επιλογή είναι η προεπιλεγμένη επιλογή σας. Αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε προσωρινά έναν άλλο από τους εγκατεστημένους παρόχους αναζήτησης. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο βέλος Επιλογές αναζήτησης , που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης δίπλα στο πλαίσιο Άμεσης αναζήτησης (δείτε το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης). Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε τον παροχέα αναζήτησης που θέλετε να ενεργοποιήσετε. Ο ενεργός πάροχος αναζήτησης σημειώνεται με ένα σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομά του.

Σημειώστε ότι όταν επανεκκινηθεί ο Internet Explorer, ο πάροχος ενεργής αναζήτησης θα επανέλθει στην προεπιλεγμένη επιλογή.

09 από 10

Δημιουργήστε τον δικό σας παροχέα αναζήτησης (Μέρος 1)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Το IE8 σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε έναν παροχέα αναζήτησης όχι στον ιστότοπό του στην Άμεση αναζήτηση. Για να το κάνετε αυτό, κάντε πρώτα κλικ στο βέλος Επιλογές αναζήτησης , που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης δίπλα στο πλαίσιο Άμεσης αναζήτησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Εύρεση περισσότερων παροχέων ....

Η ιστοσελίδα του παρόχου αναζήτησης του IE8 θα φορτωθεί στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Στη δεξιά πλευρά της σελίδας βρίσκεται ένα τμήμα με τίτλο Δημιουργήστε το δικό σας . Αρχικά, ανοίξτε τη μηχανή αναζήτησης που θέλετε να προσθέσετε σε άλλο παράθυρο ή καρτέλα IE. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη μηχανή αναζήτησης για να αναζητήσετε την ακόλουθη συμβολοσειρά: TEST

Αφού η μηχανή αναζήτησης επιστρέψει τα αποτελέσματά της, αντιγράψτε ολόκληρη τη διεύθυνση URL της σελίδας αποτελεσμάτων από τη γραμμή διευθύνσεων του IE. Τώρα πρέπει να επιστρέψετε στην ιστοσελίδα του παρόχου αναζήτησης της IE. Επικολλήστε τη διεύθυνση URL που αντιγράψατε στο πεδίο εισαγωγής που παρέχεται στο Βήμα 3 της ενότητας Δημιουργήστε το δικό σας . Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε το όνομα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τον νέο παροχέα αναζήτησης. Τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί με τίτλο Εγκατάσταση .

10 από 10

Δημιουργήστε τον δικό σας παροχέα αναζήτησης (Μέρος 2)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να δείτε το παράθυρο Add Provider Search , που σας ζητά να προσθέσετε τον παροχέα που δημιουργήθηκε στο προηγούμενο βήμα. Σε αυτό το παράθυρο θα δείτε το όνομα που επιλέξατε για τον παροχέα αναζήτησης. Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ελέγχου με την ετικέτα " Κάνετε αυτόν τον προεπιλεγμένο πάροχο αναζήτησης" . Όταν είναι ενεργοποιημένη, ο νεοσυσταθείς παροχέας θα γίνει αυτόματα η προεπιλεγμένη επιλογή για τη λειτουργία Άμεσης αναζήτησης του IE8. Κάντε κλικ στο κουμπί με τον τίτλο Add Provider .