Πώς να εισαγάγετε μια παλέτα χρωμάτων σε Inkscape

01 από 05

Πώς να εισαγάγετε μια παλέτα χρωμάτων σε Inkscape

Η δωρεάν online εφαρμογή, Color Scheme Designer είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε αρμονικά σχέδια χρωμάτων γρήγορα και εύκολα. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να εξάγετε τα σχέδια χρωμάτων σας σε διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένης της μορφής GPL που χρησιμοποιείται από τις παλέτες GIMP . Ωστόσο, οι παλέτες GPL μπορούν επίσης να εισαχθούν στο Inkscape και να χρησιμοποιηθούν στα έγγραφα της διανυσματικής γραμμής.

Αυτή είναι μια απλή διαδικασία και οι παρακάτω σελίδες θα σας δείξουν πώς να εισαγάγετε τα δικά σας σχέδια χρωμάτων στο Inkscape.

02 του 05

Εξαγωγή μιας παλέτας χρωμάτων GPL

Προτού προχωρήσετε περαιτέρω, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα σχέδιο χρωμάτων στο Color Scheme Designer. Η διαδικασία εξηγείται λεπτομερέστερα στο tutorial μου για το Color Scheme Designer .

Μόλις δημιουργήσετε το συνδυασμό χρωμάτων, μεταβείτε στην επιλογή Εξαγωγή > GPL (παλέτα GIMP) και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο ή καρτέλα με μια λίστα με τις τιμές χρωμάτων της παλέτας. Αυτό πιθανότατα δεν θα έχει πολύ νόημα, αλλά μην αφήνετε αυτό να σας ανησυχεί, καθώς απλά πρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε αυτό σε ένα άλλο κενό αρχείο.

Κάντε κλικ στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Ctrl + A ( Cmd + A σε Mac) για να επιλέξετε όλο το κείμενο και στη συνέχεια Ctrl + C ( Cmd + C ) για να το αντιγράψετε στο πακέτο.

03 του 05

Αποθηκεύστε ένα αρχείο GPL

Μπορείτε να δημιουργήσετε το αρχείο GPL χρησιμοποιώντας το Σημειωματάριο σε Windows ή το TextEdit σε Mac OS X.
Ανοίξτε τον επεξεργαστή που πρόκειται να χρησιμοποιήσετε και πατήστε Ctrl + V ( Cmd + V σε Mac) για να επικολλήσετε το κείμενο σε ένα κενό έγγραφο. Εάν χρησιμοποιείτε το TextEdit σε Mac, πιέστε Ctrl + Shift + T για να μετατρέψετε το αρχείο σε απλό κείμενο πριν αποθηκεύσετε.

Στο Σημειωματάριο , θα πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή Αρχείο > Αποθήκευση και να ονομάσετε το αρχείο σας, διασφαλίζοντας ότι τερματίζετε το όνομα του αρχείου με την επέκταση .gpl. Στο αναπτυσσόμενο μενού " Αποθήκευση ως τύπου ", ορίστε το σε " Όλα τα αρχεία" και, τέλος, ελέγξτε ότι η κωδικοποίηση έχει οριστεί σε ANSI . Εάν χρησιμοποιείτε το TextEdit , αποθηκεύστε το αρχείο κειμένου σας με κωδικοποίηση που έχει οριστεί σε Western (Windows Latin 1) .

04 του 05

Εισάγετε την παλέτα σε Inkscape

Η εισαγωγή της παλέτας πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας το Explorer σε Windows ή το Finder σε Mac OS X.

Στα Windows ανοίξτε τη μονάδα δίσκου C και μεταβείτε στο φάκελο Πρόγραμμα αρχείων . Εκεί, θα πρέπει να βρείτε ένα φάκελο που ονομάζεται Inkscape . Ανοίξτε το φάκελο και, στη συνέχεια, το φάκελο κοινής χρήσης και, στη συνέχεια, το φάκελο παλετών . Τώρα μπορείτε να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε το αρχείο GPL που δημιουργήσατε προηγουμένως σε αυτόν το φάκελο.

Εάν χρησιμοποιείτε το OS X, ανοίξτε το φάκελο Applications και κάντε δεξί κλικ στην εφαρμογή Inkscape και επιλέξτε Show Contents Package . Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο Finder και τώρα μπορείτε να ανοίξετε το φάκελο Περιεχόμενα , έπειτα Πόρων και τελικά παλέτες . Μπορείτε να μετακινήσετε ή να αντιγράψετε το αρχείο GPL σε αυτόν τον τελικό φάκελο.

05 του 05

Χρησιμοποιώντας την παλέτα χρωμάτων σας στο Inkscape

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη νέα σας παλέτα χρωμάτων στο Inkscape. Σημειώστε ότι εάν το Inkscape ήταν ήδη ανοιχτό όταν προσθέσατε το αρχείο GPL στο φάκελο παλετών , ίσως χρειαστεί να κλείσετε όλα τα ανοικτά παράθυρα του Inkscape και να ανοίξετε ξανά το Inkscape.

Για να επιλέξετε τη νέα σας παλέτα, κάντε κλικ στο μικρό αριστερό εικονίδιο με το βέλος στα δεξιά της προεπισκόπησης της παλέτας στην κάτω γραμμή του Inkscape - μπορείτε να το δείτε επισημασμένο στην εικόνα. Αυτό ανοίγει μια λίστα με όλες τις εγκατεστημένες παλέτες και μπορείτε να επιλέξετε αυτό που έχετε μόλις εισαγάγει. Στη συνέχεια, θα δείτε τα νέα χρώματα που εμφανίζονται στην προεπισκόπηση της παλέτας στην κάτω γραμμή, επιτρέποντάς σας να εφαρμόσετε αυτά τα χρώματα στο έγγραφο Inkscape.