Πώς να εισαγάγετε μια παλέτα χρωμάτων στο GIMP

01 από 05

Πώς να εισαγάγετε μια παλέτα χρωμάτων στο GIMP

Το Color Scheme Designer είναι μια δωρεάν online εφαρμογή για την παραγωγή χρωμάτων με ελάχιστη προσπάθεια. Τα προκύπτοντα σχήματα χρωμάτων μπορούν να εξαχθούν με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης μιας απλής λίστας κειμένων, αλλά αν χρησιμοποιείτε το GIMP , μπορείτε να το εξάγετε σε μορφή παλέτας GPL.

Υπάρχουν μερικά βήματα για να αποκτήσετε το εξαγόμενο πρόγραμμά σας χρωμάτων σε μια πλήρως έτοιμη μορφή GIMP και στη συνέχεια να εισαχθείτε στο GIMP, αλλά τα παρακάτω βήματα θα σας δείξουν τη διαδικασία.

02 του 05

Εξαγωγή έγχρωμης παλέτας GPL

Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα σχέδιο χρωμάτων στην ιστοσελίδα Color Scheme Designer. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διαδικασία στο πρόγραμμα εκμάθησης Color Scheme Designer.

Αφού δημιουργήσετε ένα σχήμα που σας ικανοποιεί, μεταβείτε στο μενού Εξαγωγή και επιλέξτε GPL (Παλέτα GIMP) . Αυτό θα πρέπει να ανοίξει μια νέα καρτέλα ή παράθυρο με μια λίστα με τιμές χρωμάτων, αλλά μην ανησυχείτε αν μοιάζει με διπλό ολλανδικό.

Πρέπει να αντιγράψετε αυτό το κείμενο, κάντε κλικ στο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης και στη συνέχεια πατήστε ταυτόχρονα το πλήκτρο Ctrl και το πλήκτρο A ( Cmd + A σε Mac) και, στη συνέχεια, πατήστε Ctrl + C ( Cmd + C ) για να αντιγράψετε το κείμενο.

03 του 05

Αποθηκεύστε ένα αρχείο GPL

Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε το αντιγραμμένο κείμενο για να δημιουργήσετε ένα αρχείο GPL που μπορεί να εισαχθεί στο GIMP.

Θα χρειαστεί να ανοίξετε έναν απλό επεξεργαστή κειμένου. Στα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Σημειωματάριο ή στο OS X, μπορείτε να εκκινήσετε το TextEdit (πατήστε Cmd + Shift + T για να το μετατρέψετε σε λειτουργία απλού κειμένου). Τώρα επικολλήστε το κείμενο που αντιγράψατε από το πρόγραμμα περιήγησής σας σε ένα κενό έγγραφο. Μεταβείτε στην επιλογή Επεξεργασία > Επικόλληση και αποθηκεύστε το αρχείο, θυμηθείτε να σημειώσετε από πού αποθηκεύετε.

Εάν χρησιμοποιείτε το Σημειωματάριο , μεταβείτε στο Αρχείο > Αποθήκευση και στο παράθυρο διαλόγου Αποθήκευση ως , πληκτρολογήστε το όνομα του αρχείου σας χρησιμοποιώντας το ".gpl" ως επέκταση αρχείου για να τερματίσετε το όνομα. Στη συνέχεια, αλλάξτε την επιλογή " Αποθήκευση ως τύπος" σε " Όλα τα αρχεία" και βεβαιωθείτε ότι η κωδικοποίηση έχει οριστεί σε ANSI . Εάν χρησιμοποιείτε το TextEdit , αποθηκεύστε το αρχείο κειμένου σας με κωδικοποίηση που έχει οριστεί σε Western (Windows Latin 1) .

04 του 05

Εισαγωγή της παλέτας σε GIMP

Αυτό το βήμα δείχνει πώς μπορείτε να εισαγάγετε το αρχείο GPL στο GIMP.

Με την εκκίνηση του GIMP, μεταβείτε στα παράθυρα > Παράθυρα με δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων > Πλακέτες για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Παλέτες . Τώρα κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στη λίστα των παλετών και επιλέξτε Εισαγωγή παλέτας . Στο παράθυρο διαλόγου Εισαγωγή νέας παλέτας , κάντε κλικ στο κουμπί επιλογής Παλέτα και έπειτα στο κουμπί δεξιά στα εικονίδια του φακέλου. Τώρα μπορείτε να πλοηγηθείτε στο αρχείο που δημιουργήσατε στο προηγούμενο βήμα και να το επιλέξετε. Κάνοντας κλικ στο κουμπί "Εισαγωγή", θα προστεθεί το νέο σας σχέδιο χρωμάτων στη λίστα των παλετών. Το επόμενο βήμα θα σας δείξει πόσο εύκολο είναι να χρησιμοποιήσετε τη νέα σας παλέτα στο GIMP.

05 του 05

Χρησιμοποιώντας τη νέα σας παλέτα χρωμάτων

Η χρήση της νέας σας παλέτας χρωμάτων στο GIMP είναι πολύ εύκολη και καθιστά πολύ εύκολη την επαναχρησιμοποίηση χρωμάτων σε ένα ή περισσότερα αρχεία GIMP.

Με το παράθυρο διαλόγου Παλέτες ακόμα ανοιχτό, βρείτε την παλέτα που εισήγατε πρόσφατα και κάντε διπλό κλικ στο μικρό εικονίδιο δίπλα στο όνομά του για να ανοίξετε τον επεξεργαστή παλέτας . Εάν κάνετε κλικ στο ίδιο το όνομα, το κείμενο θα γίνει επεξεργάσιμο. Τώρα μπορείτε να κάνετε κλικ σε ένα χρώμα στον επεξεργαστή παλετών και θα οριστεί ως το χρώμα του προσκηνίου στο παράθυρο διαλόγου Εργαλεία . Μπορείτε να κρατήσετε το πλήκτρο Ctrl και να κάνετε κλικ σε ένα χρώμα για να ορίσετε το χρώμα φόντου .