Defraggler v2.21.993

Μια πλήρης αναθεώρηση του Defraggler, ενός προγράμματος δωρεάν εκτύπωσης

Defraggler είναι δωρεάν λογισμικό defrag από την Piriform, οι δημιουργοί άλλων δημοφιλών εργαλείων του συστήματος freeware , όπως το CCleaner , το Recuva και το Speccy .

Το Defraggler είναι το μοναδικό λογισμικό ανασυγκρότησης επειδή μπορεί να μετακινήσει επιλεκτικά τα κατακερματισμένα αρχεία στο τέλος της μονάδας, αν δεν τα έχετε συχνά πρόσβαση, ουσιαστικά επιταχύνοντας την πρόσβαση στα αρχεία που χρησιμοποιείτε.

Κατεβάστε Defraggler v2.21.993
[ CCleaner.com | Λήψη & Εγκατάσταση συμβουλών ]

Σημείωση: Αυτή η αναθεώρηση είναι του Defraggler έκδοση 2.21.993, κυκλοφόρησε στις 16 Μαρτίου 2016. Παρακαλώ ενημερώστε μας αν υπάρχει μια νεότερη έκδοση που πρέπει να επανεξετάσω.

Περισσότερα για τον Defraggler

Defraggler Pros & amp; Μειονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά πράγματα που σας αρέσουν στον Defraggler:

Πλεονεκτήματα:

Μειονεκτήματα:

Προηγμένες επιλογές απόσπασης

Ο Defraggler έχει μερικές προηγμένες επιλογές που θα ήθελα να εξηγήσω λίγο περισσότερο, κάτι που μπορεί εύκολα να χαθεί αν δεν τους ψάχνεις.

Εκκαθάριση χρόνου εκκίνησης

Αντί να ανασυγκροτείται μόνο κατά την εκτέλεση των Windows, όπως συμβαίνει κανονικά με ένα πρόγραμμα defrag, ο Defraggler μπορεί να εκτελέσει μια αποτυχία κατά την επανεκκίνηση του υπολογιστή - που ονομάζεται Boot Time Defrag .

Όταν εκτελούνται τα Windows, πολλά αρχεία κλειδώνονται από το λειτουργικό σύστημα, γεγονός που τους καθιστά αδύνατο να μετακινηθούν. Φυσικά αυτό είναι που κάνει ο Defraggler - μετακινεί τα αρχεία γύρω για καλύτερη πρόσβαση όταν τα χρειάζεστε.

Για να μπορέσετε να εκτελέσετε μια εκτροπή κατά τη διάρκεια μιας επανεκκίνησης, ο Defraggler μπορεί να βελτιστοποιήσει ακόμα περισσότερα αρχεία από ό, τι θα μπορούσε διαφορετικά. Το αρχείο σελίδας των Windows (pagefile.sys), τα αρχεία καταγραφής συμβάντων του Event Viewer (AppEvent.Evt / SecEvent.Evt / SysEvent.Evt), το αρχείο SAM και διάφορες κηλίδες του μητρώου είναι όλα defragmented κατά τη διάρκεια μιας περιόδου εκκαθάρισης χρόνου εκκίνησης με τον Defraggler.

Σημείωση: Αν ενεργοποιήσετε την παράκαμψη χρόνου εκκίνησης, τα παραπάνω αρχεία θα αποκρυπτογραφηθούν αυτόματα. Δεν έχετε τη δυνατότητα στον Defraggler να επιλέξει ποιο από αυτά τα σημαντικά συστατικά των Windows ανασυγκροτείται, κάτι που μπορούν να κάνουν και άλλα προγράμματα defrag, όπως το Smart Defrag .

Η επιλογή εκκαθάρισης χρόνου εκκίνησης στο Defraggler βρίσκεται στο μενού " Ρυθμίσεις " και στη συνέχεια " Εκκαθάριση χρόνου εκκίνησης" . Μπορείτε να εκτελέσετε αυτόν τον τύπο απενεργοποίησης μόνο μία φορά (στην επόμενη επανεκκίνηση) ή κάθε φορά που θα γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Προτεραιότητα στα αρχεία

Οι σκληροί δίσκοι δεν έχουν ίσες ταχύτητες σε ολόκληρο το δίσκο τους. Τα αρχεία που βρίσκονται στην αρχή μιας μονάδας είναι γενικά ταχύτερα για να ανοίξουν από αυτά που βρίσκονται στο τέλος. Μια καλή πρακτική θα ήταν να μετακινήσετε αχρησιμοποίητα ή λιγότερο χρησιμοποιούμενα αρχεία στο τέλος του δίσκου και να αφήσετε τα αρχεία που έχουν πρόσβαση συνήθως στην αρχή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης για τα αρχεία που χρειάζεστε για να ανοίγετε σε τακτική βάση.

Υπάρχουν δύο διαφορετικές λειτουργίες του Defraggler που χρησιμοποιούν αυτή τη λειτουργία.

Πρώτον, μετακινήστε τα μεγάλα αρχεία στο τέλος της μονάδας κατά τη διάρκεια της επιλογής καθήλωσης ολόκληρης της μονάδας δίσκου . Αυτό είναι όπου Defraggler μετακινεί αυτόματα τα μεγάλα αρχεία, τα οποία πιθανώς δεν ανοίγετε σε τακτική βάση, στο τέλος της μονάδας δίσκου. Μπορείτε να το βρείτε στο Settings> Options , στην καρτέλα Defrag .

Όταν ενεργοποιείτε αυτήν την επιλογή, μπορείτε να καθορίσετε το ελάχιστο μέγεθος αρχείου που κατανοεί ο Defraggler ως "μεγάλα αρχεία". Οτιδήποτε πάνω από αυτό το μέγεθος αρχείου θα μετακινηθεί στο τέλος του δίσκου.

Εκτός από τον περιορισμό μεγέθους αρχείου, μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή με τίτλο Μετακίνηση μόνο επιλεγμένων τύπων αρχείων, για να διασφαλίσετε ότι ο Defraggler μετακινεί μόνο τους τύπους αρχείων που καθορίζετε. Μια καλή επιλογή εδώ θα ήταν τα αρχεία βίντεο και τα αρχεία εικόνας δίσκου, τα οποία είναι ήδη ήδη προκαθορισμένα στις επιλογές για εσάς.

Επίσης, ο Defraggler σάς επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένα αρχεία και φακέλους για να μετακινηθείτε πάντα στο τέλος της μονάδας, ανεξάρτητα από τον τύπο του αρχείου.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό του Defraggler που δίνει προτεραιότητα στα αρχεία σας βρίσκεται μετά την ανάλυση ή την εκτροπή. Μετά από κάθε τύπο σάρωσης, στην καρτέλα Λίστα αρχείων , ο Defraggler παραθέτει κάθε αρχείο που βρέθηκε ότι περιέχει θραύσματα. Αυτή η λίστα είναι πραγματικά ολοκληρωμένη, επιτρέποντάς σας να ταξινομήσετε τα αρχεία με τον αριθμό των θραυσμάτων, το μέγεθος και την τελευταία τροποποιημένη ημερομηνία.

Ταξινόμηση κατά τροποποιημένη ημερομηνία και επισημάνετε κάθε κατακερματισμένο αρχείο που δεν έχει τροποποιηθεί σε αρκετούς μήνες ή και χρόνια. Κάντε δεξί κλικ στα επισημασμένα αρχεία και επιλέξτε την επιλογή Move Highlighted to End of Drive . Όταν ολοκληρωθεί η κίνηση, όλα τα παλιά αρχεία που δεν χρησιμοποιείτε θα μετακινηθούν προς το τέλος του σκληρού δίσκου και θα οργανωθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνουν τα αρχεία που χρησιμοποιούνται συχνά στην αρχή.

Προγραμματισμένες συνθήκες απομάκρυνσης

Ο Defraggler υποστηρίζει defragging σε ένα πρόγραμμα, όπως ανέφερα παραπάνω. Ωστόσο, υπάρχουν ρυθμίσεις υπό όρους που μπορείτε να εφαρμόσετε στον Defraggler για να επιτρέψετε την εκτέλεση ενός defrag μόνο εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Όταν ρυθμίζετε μια προγραμματισμένη εκτροπή, στην ενότητα "Για προχωρημένους " υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται " Εφαρμογή πρόσθετων όρων" . Επιλέξτε αυτήν την επιλογή και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Ορισμός ... για να δείτε τις επιτρεπόμενες συνθήκες.

Το πρώτο είναι για την εκκίνηση ενός defrag μόνο εάν ο κατακερματισμός είναι πάνω ή πάνω από ένα ορισμένο επίπεδο. Μπορείτε να ορίσετε οποιοδήποτε επίπεδο ποσοστού, ώστε, για παράδειγμα, όταν ξεκινήσει μια προγραμματισμένη σάρωση, το Defraggler θα αναλύσει πρώτα τον υπολογιστή για να βρει το επίπεδο κατακερματισμού. Εάν το επίπεδο κατακερματισμού ικανοποιεί τα κριτήρια σας για αυτήν τη ρύθμιση, θα ξεκινήσει ένα defrag. Αν όχι, τίποτα δεν θα συμβεί. Αυτό είναι ένα μεγάλο χαρακτηριστικό έτσι δεν είστε defragging ξανά και ξανά σε ένα χρονοδιάγραμμα, όταν ο υπολογιστής σας δεν απαιτεί καν.

Η δεύτερη επιλογή, υπό Timeout , σας επιτρέπει να αποφασίσετε πόσο καιρό θα διαρκέσει ένα defrag. Μπορείτε να ορίσετε οποιονδήποτε αριθμό ωρών και λεπτών για να βεβαιωθείτε ότι οι διαδρομές ανασυγκρότησης διατηρούνται κάτω από αυτή τη διάρκεια.

Τρίτον, και το αγαπημένο μου από τα πέντε, είναι για αδράνεια defragging. Επιλέξτε αυτήν την επιλογή και ορίστε έναν αριθμό λεπτών. Αυτό θα επιτρέψει την εκτέλεση ενός defrag μόνο εάν ο υπολογιστής σας τεθεί σε αδράνεια. Μια άλλη επιλογή που βρίσκεται εδώ μπορεί να σταματήσει μια σάρωση αν ο υπολογιστής σας δεν βρίσκεται πλέον σε αδράνεια. Εάν επιλέξετε και τις δύο αυτές επιλογές, ο Defraggler θα εκτελέσει μόνο ένα ανασυγκρότημα στον υπολογιστή σας εάν είναι αδρανές, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα σας διακόψει ποτέ κατά τη χρήση του υπολογιστή σας.

Η επόμενη προϋπόθεση είναι να διασφαλίσετε ότι το Defraggler δεν θα εκτελείται εάν βρίσκεστε σε φορητό υπολογιστή αλλά δεν είστε συνδεδεμένοι σε πηγή ενέργειας. Έτσι, εάν ο υπολογιστής σας είναι μόνο στην μπαταρία, ο Defraggler μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην λειτουργεί, γεγονός που σίγουρα βοηθάει να διασφαλίσετε ότι δεν χρησιμοποιείτε όλη την ισχύ της μπαταρίας του laptop σας κατά τη διάρκεια ενός defrag.

Τέλος, η τελευταία συνθήκη, κάτω από την ενότητα " Σύστημα ", σας επιτρέπει να επιλέξετε μια τρέχουσα διαδικασία και να αφήσετε τον Defraggler να τρέξει μόνο αν ξεκινήσει αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία. Για παράδειγμα, εάν το πρόγραμμα του Notepad είναι ανοιχτό, ο Defraggler μπορεί να εκτελεστεί, αλλά εάν είναι κλειστός, ο Defraggler δεν θα λειτουργήσει. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε περισσότερες από μία διαδικασίες στη λίστα.

Σημείωση: Η υπηρεσία Windows Task Scheduler πρέπει να εκτελείται ενεργά για το Defraggler για να εκτελέσει εκτροπές σε ένα πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει σβηστές αναφορές.

Οι σκέψεις μου για τον Defraggler

Defraggler είναι απλά ένα φανταστικό εργαλείο defrag. Θα βρείτε σχεδόν κάθε δυνατότητα, καθώς και περισσότερα, στο Defraggler που βρίσκετε αλλού σε παρόμοια προγράμματα ανασυγκρότησης.

Μου αρέσει πολύ ότι ο Defraggler έρχεται ως φορητό πρόγραμμα. Ωστόσο, συνιστούμε να εγκαταστήσετε το πλήρες πρόγραμμα για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη, όπως η ενσωμάτωση του μενού περιβάλλοντος για την γρήγορη ανασυγκρότηση ενός αρχείου ή φακέλου στην Εξερεύνηση των Windows.

Ο Defraggler είναι απλά πολύ απλός στη χρήση. Η διάταξη είναι εύκολο να κατανοηθεί και οι ρυθμίσεις δεν προκαλούν σύγχυση στο παραμικρό. Ωστόσο, αν έχετε ερωτήσεις, η σελίδα Documentation Defraggler της Piriform είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να βρείτε απαντήσεις σχετικά με τον τρόπο χρήσης της.

Ειλικρινά, όλα όσα κάνει η Piriform είναι απολύτως θαυμάσια και επικρατούν σχεδόν κάθε λίστα εκεί έξω, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου. Το γεγονός ότι όλοι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Κατεβάστε Defraggler v2.21.993
[ CCleaner.com | Λήψη & Εγκατάσταση συμβουλών ]