Αντικατάσταση ενός Dull Sky σε Photoshop Elements

01 από 10

Ξεκινώντας με έναν κακό ουρανό

Αυτή είναι η εικόνα από την οποία αρχίζουμε. Κάντε δεξί κλικ και αποθηκεύστε αυτήν την εικόνα στο σκληρό σας δίσκο. Sue Chastain
Δεν ξέρω για σας, αλλά συχνά παίρνω εικόνες όπου ο ουρανός είναι θαμμένος ή ξεπλυμένος. Αυτή είναι μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για να αντικαταστήσετε τον ουρανό στην εικόνα σας. Κάθε φορά που είστε έξω και για μια όμορφη μέρα, προσπαθήστε να θυμηθείτε να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες από διαφορετικούς τύπους ουρανού, ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Για αυτό το σεμινάριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές από τις δικές μου φωτογραφίες.

Έχω χρησιμοποιήσει το Photoshop Elements 2.0 σε όλο αυτό το σεμινάριο, αν και μπορεί να γίνει και στο Photoshop. Μπορεί επίσης να μπορείτε να ακολουθήσετε χρησιμοποιώντας άλλο λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών με κάποιες μικρές τροποποιήσεις στα βήματα.

Κάντε δεξί κλικ και αποθηκεύστε την παρακάτω εικόνα στον υπολογιστή σας και, στη συνέχεια, συνεχίστε στην επόμενη σελίδα.

02 από 10

Να πάρει μια καλύτερη φωτογραφία ουρανού

Αυτός είναι ο νέος ουρανός που θα προσθέσουμε στη φωτογραφία μας. Αποθηκεύστε αυτήν την εικόνα στο σκληρό σας δίσκο επίσης. Sue Chastain

Θα χρειαστεί επίσης να αποθηκεύσετε την παραπάνω εικόνα στον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε και τις δύο εικόνες είτε στο Photoshop είτε στο Photoshop Elements και ξεκινήστε το σεμινάριο.

1.) Αρχικά, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι διατηρούμε την αρχική εικόνα, ενεργοποιήστε την εικόνα t36-badsky.jpg, μεταβείτε στο Αρχείο> Αποθήκευση ως και αποθηκεύστε ένα αντίγραφο ως newsky.jpg.

2.) Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μαγικού ραβδιού και κάντε κλικ στην περιοχή του ουρανού της εικόνας. Αυτό δεν θα επιλέξει όλο τον ουρανό, αλλά αυτό είναι εντάξει. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή> Παρόμοιες. Αυτό θα πρέπει να προσθέσει την υπόλοιπη περιοχή του ουρανού στην επιλογή.

3.) Βεβαιωθείτε ότι η παλέτα στρώσεων είναι ορατή. Μεταβείτε στο Παράθυρο> Στρώματα αν δεν είναι. Στην παλέτα στρώσεων, κάντε διπλό κλικ στο στρώμα φόντου. Αυτό θα μετατρέψει το φόντο σε ένα στρώμα και θα σας ζητήσει ένα όνομα στρώματος. Μπορείτε να το ονομάσετε 'Άτομα' και κάντε κλικ στο OK.

4.) Τώρα θα πρέπει να επιλεγεί ο ουρανός έτσι ώστε να μπορείτε να πατήσετε διαγραφή στο πληκτρολόγιό σας για να διαγράψετε τον βαρετό ουρανό.

5.) Μεταβείτε στην εικόνα t36-αντικατάσταση.jpg και πατήστε Ctrl-A για να επιλέξετε όλα και, στη συνέχεια, Ctrl-C για αντιγραφή.

6.) Ενεργοποιήστε την εικόνα newsky.jpg και πατήστε Ctrl-V για επικόλληση.

7.) Ο ουρανός καλύπτει τώρα τους ανθρώπους επειδή είναι πάνω σε ένα νέο στρώμα πάνω από τους ανθρώπους. Μεταβείτε στην παλέτα στρώσεων και σύρετε το στρώμα του ουρανού κάτω από τα άτομα. Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ στο κείμενο 'Layer 1' και να το μετονομάσετε σε 'Sky' επίσης.

03 από 10

Το Νέο Ουρανό χρειάζεται τακτοποίηση

Εδώ είναι ο νέος μας ουρανός, αλλά φαίνεται πολύ ψεύτικο. Sue Chastain
Η πλειοψηφία της δουλειάς μας γίνεται και μπορούμε να σταματήσουμε εδώ, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν μου αρέσει η εικόνα όπως είναι τώρα. Για ένα πράγμα, υπάρχουν μερικά προφανή εικονοστοιχεία που δεν μπερδεύονται καλά γύρω από τα σκοτεινά μαλλιά στους δύο ανθρώπους στα δεξιά. Επίσης, ο ουρανός σκουραίνει την εικόνα πάρα πολύ και συνολικά απλώς φαίνεται φανταστικός. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να το βελτιώσουμε ...

04 από 10

Προσθήκη ενός επιπέδου προσαρμογής

Η μάσκα του Layer Adjustment. Sue Chastain
Αν έχετε παρατηρήσει ποτέ τον ουρανό, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το μπλε χρώμα είναι ελαφρύτερο όσο πιο κοντά βρίσκεται στον ορίζοντα και ο ουρανός σκοτεινιάζει πιο μακριά από τον ορίζοντα. Λόγω του τρόπου με τον οποίο φωτογραφήθηκε η φωτογραφία του ουρανού, δεν βλέπετε αυτό το αποτέλεσμα στη φωτογραφία. Θα δημιουργήσουμε αυτό το αποτέλεσμα με μια μάσκα στρώματος προσαρμογής.

8.) Στην παλέτα στρώσεων, κάντε κλικ στο στρώμα Sky και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί νέου στρώματος ρύθμισης (ο μισός μαύρος / μισός άσπρος κύκλος στο κάτω μέρος της παλέτας των στρωμάτων) και προσθέστε ένα στρώμα ρύθμισης Hue / Saturation. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Απόχρωση / Κορεσμός, κάντε κλικ στο OK για τώρα, χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις.

9.) Παρατηρήστε στην παλέτα στρώσεων το νέο στρώμα προσαρμογής έχει μια δεύτερη μικρογραφία στα δεξιά της μικρογραφίας Χρώμα / Κορεσμός. Αυτή είναι η μάσκα του επιπέδου ρύθμισης.

05 από 10

Επιλογή κλίσης για μια μάσκα

Επιλογές κλίσης στη γραμμή επιλογών. Sue Chastain
10.) Κάντε κλικ απευθείας στη μικρογραφία της μάσκας για να την ενεργοποιήσετε. Από την εργαλειοθήκη, επιλέξτε το εργαλείο κλίσης (G).

11.) Στη γραμμή επιλογών, επιλέξτε την προκαθορισμένη κλίμακα μαύρου προς λευκό και το εικονίδιο για μια γραμμική κλίση. Η λειτουργία θα πρέπει να είναι κανονική, η αδιαφάνεια 100%, η αντίστροφη ανεξέλεγκτη, η διάσπαση και η διαφάνεια να ελέγχονται.

06 από 10

Επεξεργασία της κλίσης

Επεξεργασία της κλίσης. Ο δείκτης τερματισμού στρέφεται με κόκκινο χρώμα. Sue Chastain
12.) Κάντε κλικ απευθείας στην κλίση στη γραμμή επιλογών για να εμφανιστεί ο επεξεργαστής κλίσης. Θα κάνουμε μια μικρή αλλαγή στην κλίση μας.

13.) Στον επεξεργαστή κλίσεων, κάντε διπλό κλικ στον κάτω αριστερό δείκτη σταματήματος στην προεπισκόπηση κλίσης.

07 από 10

Επεξεργασία της κλίσης, Συνέχεια

Καλέστε σε φωτεινότητα 20% στην ενότητα HSB του επιλογέα χρωμάτων για να φωτίσετε το μαύρο. Sue Chastain
14.) Στο τμήμα HSB του επιλογέα χρωμάτων, αλλάξτε την τιμή B σε 20% για να αλλάξετε το μαύρο σε σκούρο γκρι.

15.) Κάντε κλικ στο κουμπί OK από το πρόγραμμα επιλογής χρωμάτων και κάντε κλικ στο OK από το πρόγραμμα επεξεργασίας βαθμίδων.

08 από 10

Χρησιμοποιώντας τη βαθμίδα για να αποκρύψετε το επίπεδο προσαρμογής

Η νέα μάσκα κλίσης του στρώματος προσαρμογής. Sue Chastain
16.) Κάντε κλικ στο πάνω μέρος του ουρανού, πατήστε το πλήκτρο Shift και σύρετε προς τα κάτω. Αφήστε το κουμπί του ποντικιού δεξιά στο πάνω μέρος του κεφαλιού του μικρού κοριτσιού.

17.) Η μικρογραφία της μάσκας στην παλέτα στρώσεων θα πρέπει να δείχνει αυτή τη διαφορά κλίσης τώρα, αν και η εικόνα σας δεν θα έχει αλλάξει.

09 από 10

Ρύθμιση της Απόχρωσης και του Κορεσμού

Ρυθμίσεις έντονου χρώματος / κορεσμού. Sue Chastain
Προσθέτοντας μια μάσκα στρώματος, μπορούμε να εφαρμόσουμε την προσαρμογή περισσότερο σε ορισμένες περιοχές και λιγότερο σε άλλες. Όπου η μάσκα είναι μαύρη, η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει καθόλου το στρώμα. Όπου η μάσκα είναι λευκή, θα εμφανιστεί η ρύθμιση 100%. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις μάσκες, δείτε το άρθρο μου, All About Masks.

18.) Κάντε διπλό κλικ στην κανονική μικρογραφία στρώματος για το στρώμα προσαρμογής χρώματος / κορεσμού για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Απόχρωση / Κορεσμός. Σύρετε το ρυθμιστικό Απόχρωση σε -20, Κορεσμός σε +30 και Ελαφρότητα σε +80 και παρατηρήστε πως ο ουρανός αλλάζει καθώς μετακινείτε. Δείτε πώς το κάτω τμήμα του ουρανού επηρεάζεται περισσότερο από το ανώτερο τμήμα;

19.) Με αυτές τις τιμές, κάντε κλικ στο OK στο διάλογο Απόχρωση / Κορεσμός.

10 από 10

Το τελικό αποτέλεσμα!

Εδώ είναι η φωτογραφία με τον καινούριο μας ουρανό, όλα αναμειγνύονται και tweaked !. Sue Chastain
Παρατηρήστε ότι τα σκούρα μαλλιά είναι λιγότερο περιτριγυρισμένα και ότι ο ουρανός φαίνεται πιο ρεαλιστικός. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να δημιουργήσετε ένα πολύ ρεαλιστικό «αλλοδαπό» ουρανό, αλλά θα ήταν πιο δύσκολο να συνδυάσετε την αρχική εικόνα σας.)

Τώρα υπάρχει μόνο μια άλλη μικρή προσαρμογή που θα έκανα σε αυτήν την εικόνα.

20.) Κάντε κλικ στο στρώμα ατόμων και προσθέστε ένα επίπεδο ρύθμισης επιπέδων. Στο παράθυρο διαλόγου επιπέδων, σύρετε το λευκό τρίγωνο κάτω από το ιστόγραμμα προς τα αριστερά, μέχρι το επίπεδο εισαγωγής στα δεξιά να διαβάσει 230. Αυτό θα φωτίσει ελαφρώς την εικόνα.

Αυτό είναι ... Είμαι ευχαριστημένος με το νέο ουρανό και ελπίζω να μάθατε κάτι από αυτό το σεμινάριο!