Τι είναι ένα αρχείο XLTM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XLTM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XLTM είναι ένα αρχείο Excel Open XML Macro-Enabled Template που δημιουργήθηκε από το Microsoft Excel. Χρησιμοποιούνται για την κατασκευή αρχείων XLSM παρόμοιας μορφοποίησης.

Τα αρχεία σε αυτή τη μορφή είναι παρόμοια με τη μορφή XLTX του Microsoft Excel, δεδομένου ότι διατηρούν δεδομένα και μορφοποίηση, εκτός από το ότι χρησιμοποιούνται επίσης για την δημιουργία αρχείων υπολογιστικών φύλλων που μπορούν να εκτελέσουν μακροεντολές, ενώ τα αρχεία XLTX χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία μη-μακροσκοπικών αρχείων XLSX υπολογιστικών φύλλων.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι δεν συγχέετε τη μορφή XLTM με αρχεία που έχουν παρόμοια επέκταση, αλλά δεν είναι αρχεία υπολογιστικών φύλλων, όπως αρχεία XLMV, XTL, XTG, XTM και XLF.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XLTM

Τα αρχεία XLTM μπορούν να ανοίγουν, να επεξεργάζονται και να αποθηκεύονται στην ίδια μορφή με το Microsoft Excel, αλλά μόνο αν είναι έκδοση 2007 ή νεότερη έκδοση. Εάν χρησιμοποιείτε μια παλαιότερη έκδοση του Excel, μπορείτε ακόμα να εργαστείτε με το αρχείο XLTM, αλλά θα πρέπει να εγκαταστήσετε το δωρεάν πακέτο συμβατότητας του Microsoft Office.

Αν το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε το αρχείο XLTM και να μην το επεξεργαστείτε ή να εκτελέσετε μακροεντολές, μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε το δωρεάν εργαλείο του Excel Viewer της Microsoft.

Μερικές δωρεάν εναλλακτικές λύσεις του Excel που μπορούν να ανοίξουν ένα αρχείο XLTM περιλαμβάνουν το LibreOffice Calc, το OpenOffice Calc και το PlanMaker του SoftMaker FreeOffice. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το αρχείο XLTM σε αυτά τα προγράμματα, αλλά όταν πηγαίνετε για να το αποθηκεύσετε, πρέπει να επιλέξετε διαφορετική μορφή, αφού καμία από αυτές δεν υποστηρίζει την αποθήκευση του αρχείου πίσω στη μορφή XLTM.

Τα Φύλλα Google (ένα μέρος του Google Drive) σάς επιτρέπουν να ανεβάζετε αρχεία XLTM για προβολή και ακόμη και να κάνετε αλλαγές στα κελιά, όλα μέσα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το αρχείο όταν τελειώσετε, αλλά όχι πίσω στην ίδια μορφή. XLSX, ODS, PDF , HTML , CSV και TSV είναι οι υποστηριζόμενες μορφές εξαγωγής.

Συμβουλή: Όπως ίσως έχετε ήδη παρατηρήσει, υπάρχουν διάφορες μορφές αρχείων που χρησιμοποιεί το Excel για διαφορετικούς σκοπούς (π.χ. XLA, XLB , XLC, XLL , XLK ). Εάν το αρχείο XLTM δεν φαίνεται να ανοίγει σωστά, μπορείτε να ελέγξετε ξανά ότι διαβάζετε σωστά την επέκταση αρχείου και δεν την συγχέετε με κάποιο άλλο τύπο αρχείου.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο XLTM, αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία XLTM, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XLTM

Αν έχετε εγκαταστήσει το Excel, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αρχείο XLTM σε πολλές διαφορετικές μορφές ανοίγοντας το αρχείο και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας το μενού Αρχείο> Αποθήκευση ως . Μπορείτε να μετατρέψετε το XLTM σε μορφή XLSX, XLSM, XLS , CSV, PDF και πολλά άλλα.

Οι άλλοι ανοιχτές XLTM που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να μετατρέψουν ένα αρχείο XLTM επίσης, πιθανότατα στην ίδια ή παρόμοια μορφή που μόλις ανέφερα.

Ένας ελεύθερος μετατροπέας εγγράφων μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο XLTM σε μια νέα μορφή επίσης. Το αγαπημένο μου για αυτόν τον τύπο αρχείου είναι το FileZigZag επειδή τρέχει εξ ολοκλήρου σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε προγράμματα. Το FileZigZag μετατρέπει τα αρχεία XLTM σε PDF, TXT, HTML, CSV, ODS, OTS, SDC, VOR και σε πολλές άλλες μορφές.