Τι είναι ένα αρχείο XTM;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία XTM

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου XTM είναι πιθανότατα ένα αρχείο Map CmapTools Export Map. Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούν τη μορφή XML για την αποθήκευση γραφικών και κειμένων για χρήση στα λογισμικά CmapTools της IHMC ( εργαλεία χαρτών ιδεών ).

Η μορφή αρχείου δεδομένων Xtremsplit χρησιμοποιεί επίσης την επέκταση αρχείου XTM. Χρησιμοποιούνται με το λογισμικό Xtremsplit για να χωρίσουν ένα μεγάλο αρχείο σε μικρότερα κομμάτια και επίσης να ενώσουν τα εν λόγω κομμάτια πίσω από κοινού, έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να τα στείλετε online.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο XTM

CmapTools Εξαγόμενα Αρχεία Το αρχείο XTM του Χάρτη μπορεί να ανοίξει σε Windows, Mac και Linux με το λογισμικό CmapTools της IHMC. Αυτό το πρόγραμμα χρησιμοποιείται για να εκφράσει τις έννοιες σε μια γραφική μορφή ροής.

Η σελίδα τεκμηρίωσης και υποστήριξης CmapTools είναι μια μεγάλη πηγή για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα CmapTools. Υπάρχουν φόρουμ, συχνές ερωτήσεις, αρχεία βοήθειας και βίντεο.

Δεδομένου ότι τα αρχεία XTM βασίζονται στη μορφή αρχείου XML, οποιοδήποτε πρόγραμμα που ανοίγει αρχεία XML μπορεί επίσης να ανοίξει αρχεία XTM. Ωστόσο, ο σκοπός του λογισμικού CmapTools είναι να δημιουργήσει μια οπτική αναπαράσταση του κειμένου, των σχολιασμών, των γραφικών κλπ., Που είναι εύκολο να διαβαστούν και να ακολουθηθούν διαδοχικά, ώστε να προβάλλονται τα δεδομένα σε ένα πρόγραμμα προβολής αρχείων XML ή κειμένων όπως ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου , δεν είναι σχεδόν τόσο ευεργετική όσο η χρήση του CmapTools.

Σημείωση: Ορισμένα αρχεία XTM αποθηκεύονται με τρόπο που επιτρέπει στους παραλήπτες να προβάλλουν το Cmap με οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, ώστε να μην χρειάζεται να έχουν εγκατασταθεί το CmapTools. Όταν γίνει αυτό, το Cmap αποθηκεύεται σε μορφή αρχείου όπως ZIP , TAR ή κάτι παρόμοιο. Για να ανοίξετε αυτό το αρχείο, οι παραλήπτες χρειάζονται απλά ένα τυπικό εργαλείο εξαγωγής αρχείων, όπως το δωρεάν 7-Zip.

Τα αρχεία δεδομένων Xtremsplit ονομάζονται όπως file.001.xtm, file.002.xtm κ.ο.κ., για να ορίσουν τα διάφορα κομμάτια του αρχείου. Μπορείτε να ανοίξετε αυτά τα αρχεία XTM χρησιμοποιώντας το φορητό λογισμικό Xtremsplit. Είναι πιθανό ότι ένα αρχείο zip / unzip όπως το 7-Zip, ή το δωρεάν PeaZip, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενταχθούν σε αυτά τα αρχεία XTM επίσης, αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γι 'αυτό.

Σημείωση: Το πρόγραμμα Xtremsplit είναι στα Γαλλικά από προεπιλογή. Μπορείτε να την αλλάξετε στα αγγλικά αν επιλέξετε το κουμπί Επιλογές και αλλάξετε την επιλογή Langue από Francais σε Anglais .

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο XTM

Στο CmapTools, χρησιμοποιήστε το μενού File> Export Cmap As για να μετατρέψετε το αρχείο XTM σε αρχείο εικόνας όπως BMP , PNG ή JPG , καθώς και σε PDF , PS, EPS , SVG , IVML, HTML ή CXL.

Ένα αρχείο που έχει χωριστεί σε αρχεία XTM σίγουρα δεν μπορεί να μετατραπεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή μέχρι να συνδεθεί ξανά χρησιμοποιώντας το Xtremsplit. Για παράδειγμα, ένα αρχείο βίντεο 800 MB MP4 δεν μπορεί να μετατραπεί σε οποιαδήποτε άλλη μορφή βίντεο μέχρι τα κομμάτια του να ενώνονται πάλι μαζί στην αρχική μορφή MP4.

Όσο για τη μετατροπή των αρχείων XTM οι ίδιοι ... απλά δεν μπορείτε. Θυμηθείτε, αυτά είναι κομμάτια ενός μεγαλύτερου συνόλου που πρέπει να ενώνονται μεταξύ τους για οποιαδήποτε πρακτική χρήση. Τα μεμονωμένα αρχεία XTM που συνθέτουν ένα αρχείο (όπως το MP4) δεν έχουν καμία χρησιμότητα εκτός από τα άλλα κομμάτια.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μετατροπή ενός αρχείου εικόνας XTM ή αντιμετωπίζετε προβλήματα που συνδυάζουν ή δημιουργούν το δικό σας "διαχωρισμένο" αρχείο XTM, ανατρέξτε στη σελίδα μου Βοήθεια για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λήψη περισσότερης βοήθειας από εμένα ή τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης.

Σύνθετη ανάγνωση στη μορφή XTM

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την πιο πρόσφατη αναθεώρηση της προδιαγραφής Χάρτης θεμάτων, έκδοση 2.0, εδώ. Οι διαφορές μεταξύ του XTM 1.0 και του XTM 2.0 παρατίθενται εδώ.