Αυτόματη διαγραφή του αρχείου σελίδας

Διαγραφή δυνητικά ευαίσθητων πληροφοριών

Τα Windows χρησιμοποιούν μέρος του χώρου του σκληρού σας δίσκου ως "εικονική μνήμη". Φορτώνει αυτό που χρειάζεται για φόρτωση στη μνήμη πολύ ταχύτερη μνήμη RAM (μνήμη τυχαίας προσπέλασης), αλλά δημιουργεί ένα αρχείο ανταλλαγής ή σελίδας στη μονάδα σκληρού δίσκου που χρησιμοποιεί για την εναλλαγή δεδομένων μέσα και έξω από τη μνήμη RAM . Το αρχείο σελίδας είναι συνήθως στη ρίζα της μονάδας C: και ονομάζεται pagefile.sys, αλλά είναι ένα κρυφό αρχείο συστήματος, έτσι δεν θα το δείτε αν δεν έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις προβολής αρχείων για να εμφανίσετε κρυφά αρχεία συστήματος .

Η εικονική μνήμη επιτρέπει στα Windows να ανοίγουν περισσότερα παράθυρα και να τρέχουν ταυτόχρονα περισσότερα προγράμματα, διατηρώντας μόνο αυτά που χρησιμοποιούνται ενεργά στη μνήμη RAM. Το "πρόβλημα" έγκειται στο γεγονός ότι οι πληροφορίες παραμένουν στο αρχείο σελίδας. Καθώς χρησιμοποιείτε διαφορετικά προγράμματα και εκτελείτε διαφορετικές λειτουργίες στον υπολογιστή σας, το αρχείο σελίδας μπορεί να καταλήξει να περιέχει όλες τις πιθανώς ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες.

Για να μειώσετε τον κίνδυνο που παρουσιάζεται από την αποθήκευση πληροφοριών στο αρχείο σελίδας, μπορείτε να ρυθμίσετε τα Windows XP να διαγράψουν το αρχείο σελίδας κάθε φορά που τερματίζετε τα Windows .

Ακολουθούν τα βήματα για τη διαμόρφωση αυτής της ρύθμισης: