Ο ορισμός της υπερβολικής παραγωγής

Πολλές εντολές του Linux έχουν διακόπτη μείον v (-v). Αν κοιτάξετε τις σελίδες με το εγχειρίδιο για αυτές τις εντολές, θα πει "-v - verbose output".

Αν επισκέπτεστε το Dictionary.com, θα δείτε ότι η λέξη verbose παράγει την ακόλουθη έξοδο:

Ουσιαστικά verbose σε όρους Linux σημαίνει περισσότερες πληροφορίες και ο όρος λέξη που χρησιμοποιείται παραπάνω λίγο πολύ συνοψίζει αυτό.

Ένας άλλος ορισμός για τη λέξη verbose στην ίδια σελίδα λεξικού.com έχει ως εξής:

Προσωπικά μου αρέσει ο ορισμός που δίνεται από το Urban Dictionary:

Η φρασεολογία είναι η ικανότητα, περιορισμένη στο γενικό πληθυσμό, να χρησιμοποιεί λέξεις που μπορεί να είναι αρχαϊκές, μακρόχρονες και στην αγγλική γλώσσα είναι συχνότερα μη βασισμένες στα Λατινικά. Πολύ συχνά, οι φράσεις που χρησιμοποιούνται με αυτόν τον τρόπο είναι συνώνυμες με πολύ πιο συνοπτικές μορφές. Εκτός από το εκτεταμένο λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται, η πεζογραφία που θεωρείται «verbose» θα περιέχει συχνά παρενθετικές φράσεις σε ασυνήθιστη συχνότητα, όπως μπορεί να βρεθεί σε επιστημονικά περιοδικά ή σε πανεπιστημιακά εγχειρίδια. Αν και γίνεται δεκτό σε ακαδημαϊκά πλαίσια για την ικανότητά του να εξηγεί με μεγάλη λεπτομέρεια έννοιες που μπορεί να φαίνονται μάλλον πολύπλοκες για τον μέσο άνθρωπο, η υπερβολική χρήση λέξεων συχνά προκαλεί κοινή λαϊκή, ιδιαίτερα εκείνες που μπορεί να πάσχουν από τη νευρολογική διαταραχή γνωστή ως Προσοχή (ADD), να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τις εξηγήσεις που εξηγούνται και έτσι οι γνώσεις που θα αποκτήσουν θα χαθούν γι 'αυτούς. Επομένως, η μετριοπάθεια είναι το κλειδί για την ορθή χρήση των λέξεων-κλειδιών.

Πρέπει να υπάρχει μια ειρωνεία ότι ο ορισμός που δίνεται από το Urban Dictionary για τον όρο verbose είναι από μόνη της απίστευτα λεπτομερής στη φύση.

Έχοντας διαβάσει όλους αυτούς τους ορισμούς εδώ είναι ο ορισμός του όρου verbose όταν χρησιμοποιείται στο Linux: Παρέχει περισσότερες πληροφορίες

Παραδείγματα εντολών που παρέχουν διεξοδική έξοδο

Η εντολή lspci στο Linux χρησιμοποιείται για την επιστροφή μιας λίστας όλων των συσκευών PCI στον υπολογιστή σας. Η έξοδος για την εντολή lspci είναι ήδη αρκετά ακριβή, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη "-v" με το lspci για να πάρετε ακόμα περισσότερη απόδοση και πηγαίνει ακόμα περισσότερο με το "-vv" και ακόμα και το "-vvv" διακόπτες για να πάρει πραγματικά λεπτομερή παραγωγή.

Ένα απλό παράδειγμα είναι η εντολή ps που επιστρέφει μια λίστα διαδικασιών.

ps -e

Η παραπάνω εντολή παραθέτει κάθε διαδικασία στο σύστημα και η έξοδος από την εντολή έχει ως εξής:

Η εντολή ps μπορεί επίσης να συσχετιστεί με τον διακόπτη μείον v (-v), ο οποίος εμφανίζει λεπτομερή έξοδο.

ps -ev

Η παραπάνω εντολή εξακολουθεί να δείχνει κάθε διαδικασία, αλλά τώρα βλέπετε τις ακόλουθες στήλες:

Σε γενικές γραμμές, θέλετε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα verbose διακόπτη εάν υπάρχουν επιπλέον πληροφορίες που πραγματικά χρειάζεστε για να δείτε και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται για κάθε εντολή που χρησιμοποιείτε. Πράγματι, κάθε εντολή δεν έχει την επιλογή να εμφανίζει λεπτομερή έξοδο.

Ο λόγος για την μη εμφάνιση λεπτομερούς εξόδου είναι ότι στην πραγματικότητα επιβραδύνει την εντολή ελαφρώς, ώστε να μην είναι κάτι που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μέσα σε δέσμες ενεργειών, εκτός αν χρειάζεται να εξάγετε επιπλέον πληροφορίες.

Όταν χρησιμοποιείτε FTP verbose είναι μια εντολή από μόνη της και χρησιμοποιείται για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε επιπλέον πληροφορίες ανάλογα με τη ρύθμιση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Περίληψη

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αυτή η σελίδα είναι αρκετά λεπτομερώς δίνοντας τον ορισμό της λέξης verbose.

Ας ελπίσουμε όμως ότι σας βοήθησε να καταλάβετε γιατί μπορείτε τώρα να χρησιμοποιείτε αυτόν τον συχνά χρησιμοποιούμενο μείον v (-v) διακόπτη όταν χρησιμοποιείτε εντολές Linux.