Χρησιμοποιήστε τις αξιολογήσεις τραγουδιών στο iTunes για να οργανώσετε τη μουσική σας

Χρησιμοποιήστε τις έξυπνες λίστες αναπαραγωγής για να οργανώσετε αυτόματα τη μουσική σας σύμφωνα με την αξιολόγηση αστέρων

Η δυνατότητα αξιολόγησης αστεριών στο iTunes (και σε άλλες συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων λογισμικού ) είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την οργάνωση της μουσικής σας βιβλιοθήκης. Αυτό μπορεί να σας επιτρέψει να δείτε τα τραγούδια σας σύμφωνα με την ταξινόμηση των αστεριών, να επιλέξετε συγκεκριμένα τραγούδια με αστέρια για συγχρονισμό με το iPhone σας (ή άλλη συσκευή Apple) ή ακόμα και να δημιουργήσετε έξυπνες λίστες αναπαραγωγής που ενημερώνονται καθώς δημιουργείτε τη βιβλιοθήκη iTunes.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις αξιολογήσεις αστέρων στο iTunes

Για να δείτε πώς μπορείτε να οργανώσετε τη βιβλιοθήκη iTunes σε λίστες αναπαραγωγής με αστερίσκο, διαβάστε το σεμινάριο που ακολουθεί, στο οποίο εμφανίζονται τα βήματα που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός Smart Playlist που ενημερώνεται αυτόματα. Αυτό το φροντιστήριο υποθέτει επίσης ότι έχετε ήδη βαθμολογήσει τη βιβλιοθήκη σας χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αστέρων για άλμπουμ και τραγούδια.

  1. Για να δημιουργήσετε μια έξυπνη λίστα αναπαραγωγής, κάντε κλικ στην καρτέλα μενού Αρχείο στο πάνω μέρος της οθόνης iTunes και επιλέξτε Νέα > Smart Playlist ... από τη λίστα επιλογών.
  2. Στην οθόνη διαμόρφωσης Smart Playlist θα δείτε επιλογές για τη διήθηση των περιεχομένων της βιβλιοθήκης του iTunes με βάση μια σειρά μεταβλητών. Για να δημιουργήσετε ένα Smart Playlist με βάση τις βαθμολογίες τραγουδιών, κάντε κλικ στο πρώτο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Βαθμολογία .
  3. Κάντε κλικ στο δεύτερο αναπτυσσόμενο μενού και επιλέξτε Εάν δεν εμφανίζεται ήδη.
  4. Επιλέξτε μια βαθμολογία αστεριών για να ταξινομήσετε τραγούδια. Για παράδειγμα, αν θέλετε να οργανώσετε όλα τα τραγούδια των 5 αστέρων σε μια λίστα αναπαραγωγής, τότε βεβαιωθείτε ότι η βαθμολογία των αστέρων είναι 5.
  5. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Live Update και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK .
  6. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για τη νέα σας έξυπνη λίστα αναπαραγωγής και πατήστε το πλήκτρο Enter . Θα δείτε τώρα στο αριστερό τμήμα του παραθύρου ότι έχει δημιουργηθεί μια νέα λίστα αναπαραγωγής με το όνομα που μόλις πληκτρολογήσατε.
  7. Για να ελέγξετε ότι έχουν προστεθεί τραγούδια με την βαθμολογία αστέρια που καθορίσατε στο βήμα 4, κάντε κλικ στη νέα λίστα έξυπνων αναπαραγωγών. Θα πρέπει να δείτε μια λίστα κομματιών με τη σωστή βαθμολογία αστεριών. Αυτή η λίστα θα ενημερωθεί αυτόματα καθώς αλλάζει η μουσική βιβλιοθήκη σας.

Για να δημιουργήσετε άλλες λίστες αναπαραγωγής με βάση τις αξιολογήσεις αστέρων, απλώς ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα.