Πώς να προσθέσετε αριθμούς γραμμών σε ένα έγγραφο MS Word

Η προσθήκη αριθμών γραμμής στο έγγραφό σας στο Microsoft Word 2010 διαρκεί περίπου ένα λεπτό. Αλλά γιατί θα θέλατε; Διότι ορισμένες φορές, οι αριθμοί σελίδων δεν είναι αρκετοί. Πόσες φορές κάνατε συνεδριάσεις, όλοι με το ίδιο έγγραφο μπροστά τους, γυρίζοντας σελίδες για να βρούμε την ίδια παράγραφο ή πρόταση;

Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να καταλάβω πώς μπορούν να βοηθήσουν οι αριθμοί γραμμών στις συναντήσεις ή όποτε δύο ή περισσότερα άτομα εργάζονται για το ίδιο έγγραφο. Αντί να λέμε, ας δούμε την 18η πρόταση στην 3η παράγραφο στη σελίδα 12, μπορείτε να πείτε, ας δούμε τη γραμμή 418. Χρειάζεται να υποθέσουμε ότι δεν εργάζεται σε μια ομάδα με ένα έγγραφο!

Όλοι οι αριθμοί γραμμών

Αριθμοί σελίδων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson

Το Microsoft Word ορίζει αυτόματα όλες τις γραμμές εκτός από μερικές επιλεγμένες. Το Word μετρά ολόκληρο τον πίνακα ως μία γραμμή. Το Word επίσης παραλείπει πλαίσια κειμένου, κεφαλίδες και υποσέλιδα, υποσημειώσεις και υποσημειώσεις .

Το Microsoft Word μετράει τα στοιχεία ως μία γραμμή, καθώς και ένα πλαίσιο κειμένου που έχει εφαρμογή Inline With Text wrapping. Ωστόσο, οι γραμμές του κειμένου μέσα στο πλαίσιο κειμένου δεν υπολογίζονται.

Μπορείτε να αποφασίσετε πώς χειρίζεται το Microsoft Word 2010 Αριθμούς Γραμμής. Για παράδειγμα, μπορείτε να εφαρμόσετε αριθμούς γραμμών σε συγκεκριμένες ενότητες ή ακόμα και αριθμούς σε βήματα, όπως κάθε δέκατη γραμμή.

Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα να οριστικοποιήσετε το έγγραφο, απλώς καταργείτε τους αριθμούς γραμμών και το voila! Είστε έτοιμοι να πάτε χωρίς απογοητευτικό flipping σελίδες και το κυνήγι για τις γραμμές κατά τη διάρκεια συναντήσεων και ομαδικών έργων!

Προσθήκη αριθμών γραμμής σε ένα έγγραφο

Αριθμοί σελίδων. Φωτογραφία © Rebecca Johnson
  1. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Γραμμή γραμμών στην ενότητα Page Setup στην καρτέλα Page Layout .
  2. Επιλέξτε την επιλογή σας από το αναπτυσσόμενο μενού. Οι επιλογές σας είναι: Καμία (η προεπιλεγμένη ρύθμιση). Συνεχής , που ισχύει συνεχώς για τον αριθμό γραμμής σε όλο το έγγραφό σας. Επανεκκινήστε σε κάθε σελίδα , η οποία επανεκκινεί την αρίθμηση γραμμών σε κάθε σελίδα. Επανεκκινήστε κάθε ενότητα , για να επανεκκινήσετε την αρίθμηση γραμμών με κάθε ενότητα. και Καταργήστε την τρέχουσα παράγραφο , για να απενεργοποιήσετε την αρίθμηση γραμμών για την επιλεγμένη παράγραφο.
  3. Για να εφαρμόσετε την αρίθμηση γραμμών σε ένα ολόκληρο έγγραφο με διαλείμματα ενότητας, επιλέξτε ολόκληρο το έγγραφο πατώντας CTRL + A στο πληκτρολόγιό σας ή επιλέγοντας Επιλογή όλων από την ενότητα Επεξεργασία στην καρτέλα Αρχική σελίδα.
  4. Για να προσθέσετε τον αριθμό αυξανόμενης γραμμής, επιλέξτε Επιλογές αρίθμησης γραμμών από το αναπτυσσόμενο μενού. Αυτό ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Page Setup στην καρτέλα Layout.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Αριθμός σελίδων . Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου Προσθήκη αρίθμησης γραμμών και εισαγάγετε την επιθυμητή προσαύξηση στο πεδίο Αρίθμηση κατά .
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί OK στο παράθυρο διαλόγου Γραμμή γραμμών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK στο πλαίσιο διαλόγου Page Setup.
  7. Για να καταργήσετε τους αριθμούς γραμμών από ολόκληρο το έγγραφο, επιλέξτε Καμία από το αναπτυσσόμενο μενού Γραμμές γραμμών στην ενότητα Page Setup της καρτέλας Page Layout .
  8. Για να καταργήσετε τους αριθμούς γραμμών από μια παράγραφο, κάντε κλικ στην παράγραφο και επιλέξτε Κατάργηση από την τρέχουσα παράγραφο από το αναπτυσσόμενο μενού Γραμμές γραμμών στην ενότητα Page Setup της καρτέλας Page Layout .

Δοκίμασε το!

Τώρα που έχετε δει πόσο εύκολο είναι να προσθέσετε αριθμούς γραμμής στα έγγραφά σας, φροντίστε να τα δοκιμάσετε την επόμενη φορά που εργάζεστε με ένα μακροσκελή έγγραφο Microsoft Word 2010 σε μια ομάδα! Πραγματικά κάνει ευκολότερη τη συνεργασία!