Δομημένη γλώσσα ερωτήματος Συχνές ερωτήσεις

Ψάχνετε για συμβουλές σχετικά με τη χρήση της Δομημένης Γλώσσας Ερωτήσεων ; Αυτές οι ερωτήσεις SQL για τις βάσεις δεδομένων SQL παρέχουν απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με την SQL και τις βάσεις δεδομένων. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις συνδέσεις "Περισσότερες πληροφορίες" στο τέλος κάθε ερωτήματος για λεπτομερείς εξηγήσεις και σεμινάρια!

01 από 10

Πώς μπορώ να ανακτήσω δεδομένα από μια βάση δεδομένων χρησιμοποιώντας SQL;

alvarez / Vetta / Getty Images

Η εντολή SELECT είναι η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη εντολή στην SQL. Επιτρέπει στους χρήστες της βάσης δεδομένων να ανακτούν τις συγκεκριμένες πληροφορίες που επιθυμούν από μια επιχειρησιακή βάση δεδομένων. Περισσότερο "

02 από 10

Πώς μπορώ να δημιουργήσω μια νέα βάση δεδομένων ή έναν νέο πίνακα βάσης δεδομένων;

Η SQL παρέχει τις εντολές CREATE DATABASE και CREATE TABLE για να προσθέσετε νέες βάσεις δεδομένων και πίνακες, αντίστοιχα, στη βάση δεδομένων σας. Αυτές οι εντολές παρέχουν μια εξαιρετικά ευέλικτη σύνταξη που σας επιτρέπει να δημιουργείτε πίνακες και βάσεις δεδομένων που ικανοποιούν τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές απαιτήσεις σας. Περισσότερο "

03 από 10

Πώς μπορώ να προσθέσω δεδομένα σε μια βάση δεδομένων;

Η εντολή INSERT στην SQL χρησιμοποιείται για την προσθήκη εγγραφών σε έναν υπάρχοντα πίνακα.

04 από 10

Πώς μπορώ να διαγράψω έναν ή όλους τους πίνακες μιας βάσης δεδομένων;

Πολλές φορές, είναι απαραίτητο να καταργηθούν οι παρωχημένες πληροφορίες από μια σχεσιακή βάση δεδομένων. Ευτυχώς, η δομημένη γλώσσα ερωτήματος παρέχει μια ευέλικτη εντολή DELETE που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατάργηση κάποιων ή όλων των πληροφοριών που είναι αποθηκευμένες σε έναν πίνακα. Περισσότερο "

05 από 10

Τι είναι η τιμή NULL;

Το NULL είναι η τιμή που χρησιμοποιείται για να αντιπροσωπεύει ένα άγνωστο κομμάτι δεδομένων. Οι βάσεις δεδομένων αντιμετωπίζουν τις τιμές NULL με έναν ειδικό τρόπο, ανάλογα με τον τύπο της λειτουργίας στην οποία χρησιμοποιείται. Όταν μια τιμή NULL εμφανίζεται ως ένας τελεστής σε μια λειτουργία AND, η τιμή της λειτουργίας είναι FALSE εάν ο άλλος τελεστής είναι FALSE (δεν υπάρχει τρόπος η έκφραση θα μπορούσε να είναι TRUE με έναν πράκτορα FALSE). Από την άλλη πλευρά, το αποτέλεσμα είναι NULL (άγνωστο) αν ο άλλος τελεστής είναι TRUE ή NULL (γιατί δεν μπορούμε να πούμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα). Περισσότερα »

06 από 10

Πώς μπορώ να συνδυάσω δεδομένα από πολλούς πίνακες βάσεων δεδομένων;

Οι δηλώσεις συνδέσεων SQL σάς επιτρέπουν να συνδυάσετε δεδομένα από δύο ή περισσότερους πίνακες στα αποτελέσματα των ερωτημάτων σας. Μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτήν την ισχυρή τεχνολογία για να υπερφορτώσετε τα ερωτήματα βάσης δεδομένων σας.

07 από 10

Μπορώ να συμμετάσχω σε ένα τραπέζι στον εαυτό μου;

Ναί! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αυτόματη σύνδεση για να απλοποιήσετε τα ένθετα ερωτήματα SQL όπου τα εσωτερικά και εξωτερικά ερωτήματα αναφέρονται στον ίδιο πίνακα. Αυτές οι συνδέσεις σάς επιτρέπουν να ανακτήσετε σχετικές εγγραφές από τον ίδιο πίνακα.

08 από 10

Πώς μπορώ να συνοψίσω τα δεδομένα που περιέχονται σε έναν πίνακα βάσης δεδομένων;

Η SQL παρέχει συγκεντρωτικές λειτουργίες για να βοηθήσει στη συνοπτική παρουσίαση μεγάλων όγκων δεδομένων. Η συνάρτηση SUM χρησιμοποιείται σε μια εντολή SELECT και επιστρέφει το σύνολο μιας σειράς τιμών. Η συνάρτηση AVG λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο ώστε να παρέχει τον μαθηματικό μέσο όρο μιας σειράς τιμών. Η SQL παρέχει τη λειτουργία COUNT για να ανακτήσει τον αριθμό των εγγραφών σε έναν πίνακα που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια. Η συνάρτηση MAX () επιστρέφει τη μεγαλύτερη τιμή σε μια δεδομένη σειρά δεδομένων ενώ η συνάρτηση MIN () επιστρέφει τη μικρότερη τιμή.

09 από 10

Πώς μπορώ να συγκεντρώσω συνοπτικά δεδομένα;

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βασικά ερωτήματα SQL για να ανακτήσετε δεδομένα από μια βάση δεδομένων, αλλά αυτό συχνά δεν παρέχει αρκετή ευφυΐα για να ικανοποιήσει τις επιχειρηματικές απαιτήσεις. Η SQL σας παρέχει επίσης τη δυνατότητα να ομαδοποιήσετε τα αποτελέσματα των ερωτημάτων με βάση τα χαρακτηριστικά επιπέδου γραμμής, προκειμένου να εφαρμόσετε συγκεντρωτικές λειτουργίες χρησιμοποιώντας τη ρήτρα GROUP BY. Περισσότερο "

10 από 10

Πώς μπορώ να περιορίσω την πρόσβαση σε δεδομένα που περιέχονται σε μια βάση δεδομένων SQL;

Οι βάσεις δεδομένων SQL παρέχουν στους διαχειριστές ένα σύστημα ελέγχου πρόσβασης βασισμένο σε ρόλους. Σε αυτό το σχήμα, οι διαχειριστές δημιουργούν λογαριασμούς χρηστών για κάθε μεμονωμένο χρήστη βάσης δεδομένων και στη συνέχεια αναθέτουν αυτόν το χρήστη σε έναν ή περισσότερους ρόλους βάσης δεδομένων που περιγράφουν έναν τρόπο με τον οποίο ο χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει με τη βάση δεδομένων. Τέλος, ο διαχειριστής παρέχει συγκεκριμένες άδειες στο ρόλο για να επιτρέψει στα μέλη των ρόλων να πραγματοποιήσουν τις επιθυμητές ενέργειες. Οι χρήστες αποκλείονται σιωπηρά οποιαδήποτε πρόσβαση που δεν τους έχουν χορηγηθεί ρητά. Περισσότερο "