Η Μειωτική Μείωση της Minecraft

Η modding κοινότητα του Minecraft φαίνεται να είναι σε παρακμή. Γιατί αυτό?

Γιατί γίνονται όλο και λιγότερα mods για το Minecraft ; Αυτή η ερώτηση έχει ανατραφεί αρκετά μέσα στην κοινότητα του παιχνιδιού. Αν και δεν υπάρχουν οριστικές απαντήσεις, πολλά σημάδια δείχνουν τις εμπειρίες του παρελθόντος και τις απαντήσεις στα ίδια ερωτήματα μέσα στην ιστορία της τροποποίησης του παιχνιδιού. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για μια κοινότητα που φάνηκε να εξαφανίζεται με ταχείς ρυθμούς (ή τουλάχιστον για τη μεγάλη πλειοψηφία των παικτών).

Διευκρίνιση

Ο Αιθέρας

Ενώ υπάρχει μια πολύ μεγάλη κοινότητα modders ακόμα γύρω και τη δημιουργία περιεχομένου, είναι εύκολα αντιληπτό ότι mods έχουν γίνει πολύ underappreciated καθώς ο χρόνος έχει προχωρήσει. Σε μια κοινότητα που ήταν περιτριγυρισμένη από mods σύμφωνα με τις γραμμές του "Aether", "The Twilight Forest", "Too Many Items", "Mo Creatures" και πολλά άλλα, μπορούμε να αναρωτηθούμε γιατί δεν ακούμε πλέον γι 'αυτά . Το πολύ αστείο πράγμα είναι, ωστόσο, οι περισσότερες από τις mods εξακολουθούν να ενημερώνονται. Ενώ το "The Twilight Forest" και πολλά άλλα mods, όπως και εδώ και αρκετό καιρό, έχουν ξεπεραστεί, "The Aether", "Too Many Items" και πολλά άλλα έχουν ακόμα ενημερώσεις.

Παρόλο που αυτές οι ενημερώσεις δεν είναι συχνές, εξακολουθούν να υπάρχουν. Ωστόσο, λόγω των δυσκολιών τους, οι παίκτες μπορούν μόνο να υποθέσουν ότι αυτά τα mods έχουν πεθάνει και πήγαν σε αυτό που μου αρέσει να αναφέρω ως "Nostalgia Heaven".

Συνεχείς αλλαγές

Minecraft, Mojang

Καθώς η Minecraft «δεν θα τελειώσει ποτέ» (όσο γνωρίζουμε, από την άποψη του νέου πρωτότυπου περιεχομένου που δημιουργήθηκε από το Mojang), οι modders δεν παίρνουν ποτέ ένα διάλειμμα από το να τροποποιούν τις δημιουργίες τους για το παιχνίδι. Αυτές οι αλλαγές, τόσο μεγάλες (ενημερώσεις όπως η "Εξερεύνηση Ενημέρωση") όσο και μικρές (ενημερώσεις όπως αναθεωρήσεις, διορθώσεις σφαλμάτων κ.λπ.), προκαλούν τους τροποποιητές να καταλήγουν σε κάθε μεμονωμένο σκέλος κώδικα, όπως η Mojang tweaks τους.

Όταν ο Mojang αλλάξει το παιχνίδι και παρεμβαίνει με έναν κώδικα που έχει δημιουργήσει ένας modder, ο modder πρέπει να τσίμπησε τον κώδικα του / της μέχρι το παιχνίδι να αναγνωρίσει την είσοδο. Εάν η Minecraft δεν μπορεί να αναγνωρίσει την είσοδο, ενδέχεται να συντρίψει το παιχνίδι ή το σφάλμα, κάνοντας το mod (και μερικές φορές το ίδιο το παιχνίδι) άχρηστο και σπασμένο. Αυτές οι συνεχείς ενημερώσεις για το όνομα του Mojang είναι εξαιρετικές για το βασικό παιχνίδι (το οποίο θα πρέπει πάντα να είναι το επίκεντρο του κοινού και της στρατηγικής πώλησης), αλλά κατά λάθος υποφέρουν από εβδομάδες, μήνες ή χρόνια εργασίας μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι ενημερώσεις του Mojang δεν επηρέασαν ποτέ τη βασική δομή της Minecraft , καθώς η βασική δομή είναι αυτό που το προϊόν τους προορίζεται να είναι. Για το Mojang, ενώ η modding κοινότητα είναι ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας και του παρόντος του Minecraft , δεν είναι η προτεραιότητα στην οποία εστιάζουν. Η προτεραιότητα του Mojang ήταν πάντα (και αναμφισβήτητα πάντα) το ίδιο το παιχνίδι. Πολλοί μπορούν μόνο να υποθέσουν ότι ενώ ο Mojang γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα που έχουν για την ενημέρωση του παιχνιδιού τους για modders, δίνουν μικρή έμφαση στο να κάνουν τον φόρτο εργασίας πιο εύκολο στους εν λόγω δημιουργούς. Με τις προσπάθειες μετακίνησης της κοινότητας του κεντρικού παιχνιδιού στις άλλες εκδόσεις του Minecraft που αποτυγχάνουν, ο Mojang θα πρέπει σίγουρα να φροντίσει τους αρχικούς παίκτες του παιχνιδιού που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν την έκδοση "Java".

Δεν αξίζει τον κόπο

Το Minecraft εμφανίστηκε με mod shader.

Όταν οι modders έχουν τα έργα τους ωθούνται στο πλάι για το κύριο παιχνίδι, μπορούν μόνο να αναρωτηθούμε αν αυτό που κάνουν αξίζει την προσπάθεια. Ένας άλλος παράγοντας μπορεί να είναι αν οι χρήστες κατεβάζουν και χρησιμοποιούν την τροποποίησή σας. Πολλοί modders δημιουργούν και χρησιμοποιούν τα δικά τους mods, για να θέλουν να παίξουν και να βιώσουν ένα παιχνίδι με τον τρόπο που πραγματικά θα ήθελαν. Για αυτή την ομάδα ανθρώπων, η modding μπορεί να αξίζει τον κόπο. Για την κοινότητα που θέλει να δημιουργήσει εμπειρίες για όλους με την ελπίδα ότι μια μεγάλη πλειοψηφία των ατόμων που χρησιμοποιούν τα mod τους στο Minecraft και να τα απολαμβάνουν, είναι πιο δύσκολο. Όταν ένα mod μεταφορτώνεται σε πολύ μικρές αυξήσεις, η αμφιβολία για το εάν ένα έργο πρέπει να συνεχιστεί ή όχι αργά ρυθμίζεται.

Αυτοί οι παράγοντες παίζουν πολύ στην κατηγορία "Δεν αξίζει τον κόπο", ειδικά με το πρόσθετο άγχος του Mojang να αλλάζει συνεχώς το παιχνίδι τους με απροσδόκητα μεγάλους τρόπους.

Ανία

Μπορείτε να κάνετε κάτι μόνο ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει ήπιο. Το ίδιο ισχύει και για τη μετατροπή των βιντεοπαιχνιδιών. Πολλοί θαυμάσιοι modders, ομάδες και έργα έχουν κατακερματιστεί εντελώς, έχουν καταργηθεί, αποσυναρμολογηθεί, ξεχαστεί και περισσότερο εξαιτίας του παράλογου παράγοντα της πιθανής ανίας. Ενώ η δημιουργία mods είναι αναμφισβήτητα μια artform , η πρακτική είναι πολύ ακριβής και δύσκολο να κυριαρχήσει. Μερικά mods είναι απλά στη φύση τους, αλλά πολύπλοκα στη δημιουργία τους (και αντίστροφα).

Ενώ μερικοί modders βαρεθεί από την έννοια της modding εξ ολοκλήρου, υπάρχει επίσης αναμφισβήτητα ένα σημείο όπου ο modder έχει προσθέσει όσο νοιώθουν ότι μπορούν να προσθέσουν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το mod αισθάνεται τελειωμένο, ή επειδή ο modder αισθάνεται τελειωμένος με το έργο. Πολλά mods δεν αφήνουν ποτέ τα στάδια ανάπτυξης εξαιτίας της έλλειψης ενδιαφέροντος για το τελικό προϊόν. Αυτό οφείλεται σε μια μορφή μπλοκ τέχνης, που προκαλεί στον δημιουργό δυνητικά να το καλέσει-κλείνει.

Μπλοκ εντολών

Με mods που χρειάζονται πολύ χρόνο για να δημιουργήσουν, πολλοί δημιουργοί έχουν πάει σε μια νέα προσέγγιση, η οποία έχει σχεδόν άμεσα αποτελέσματα. Πολλοί παίκτες έχουν μετακινηθεί σε μπλοκ εντολών, για να δημιουργήσουν τα "mods" τους. Παρόλο που δεν είναι παραδοσιακές τροποποιήσεις που γίνονται εκτός του παιχνιδιού και στη συνέχεια εισάγονται στο παιχνίδι με άλλα μέσα, εξακολουθούν να έχουν πολύ παρόμοια αποτελέσματα. Τα μπλοκ εντολών χρησιμοποιούν το Minecraft ως σύνολο για να κωδικοποιήσουν διάφορα σενάρια για να εμφανιστούν, να αλληλεπιδράσουν και να χρησιμοποιήσουν τα πολλά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.

Τα Command Blocks έχουν φτάσει μέχρι να δημιουργήσουν ένα " ιπτάμενο έλκηθρο " στη Minecraft . Αυτές οι δημιουργίες θα είχαν γίνει κανονικά με τη χρήση της πραγματικής κωδικοποίησης μέσω mods, αλλά έχουν χρησιμοποιήσει το ίδιο το παιχνίδι για να δημιουργήσουν, να τσίμπησουν και να δουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά. Το πλεονέκτημα με τη μεγάλη πλειοψηφία των Command Block δημιουργιών ήταν επίσης το γεγονός ότι καθώς οι ενημερώσεις κυκλοφορούν, οι περισσότερες δημιουργίες Command Block παραμένουν άθικτες και συνεχίζουν να εργάζονται αργότερα.

Ενώ τα mods είναι σίγουρα πιο χρήσιμα από τα Command Blocks, έχοντας την επιλογή να μην χρησιμοποιείτε mods καθόλου, είναι χρήσιμος όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο το vanilla Minecraft . Τα μπλοκ εντολών έχουν αποδείξει ότι έχουν κάνει τη δουλειά τους, έχοντας χιλιάδες και χιλιάδες μίνι-παιχνίδια , δομές, διαδραστικές οντότητες και πιο δημιουργημένες με τις χρήσεις και τις πολύπλοκες μεθόδους τους. Αυτές οι διάφορες επιλογές για την απελευθέρωση ιδεών στο Minecraft προσθέτουν πολλές ευκαιρίες στους δημιουργούς να πάρουν ευκαιρίες και να δουν τι τους ενδιαφέρει με μεγάλο ή μικρό τρόπο. Καθώς ο χρόνος έχει εξελιχθεί, έχουν προκύψει περισσότεροι τρόποι σε διάφορες άλλες εκδόσεις του παιχνιδιού, προσφέροντας απεριόριστες δυνατότητες.

Το Brightside

Οι τρόποι δεν είναι νεκροί και δεν θα είναι ποτέ. Ωστόσο, τα δημοφιλή mods μπορεί να οδηγήσουν το πακέτο για πολύ καιρό και τελικά να εξαφανιστούν. Όταν συμβαίνει αυτό, αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινότητα modding, modders και mod enthusiasts είναι νεκρά, σημαίνει ότι οι κοινότητες πρέπει να αναζητήσουν μια άλλη μέθοδο για την Minecraft και να την δοκιμάσουν. Μετά από κάθε ενημέρωση, η μεγάλη πλειοψηφία των παικτών αισθάνεται εξαπατημένη επειδή αισθάνονται ότι πρέπει να κάνουν μια επιλογή για το αν θα παίξουν ή όχι μια έκδοση του Minecraft και τα mods τους, ή για να παίξουν το κύριο παιχνίδι με μηδενικά mods.

Ενώ αυτό αφήνει πολλούς παίκτες απογοητευμένοι ότι οι γιγαντιαίοι τρόποι που προορίζονταν για προηγούμενες εκδόσεις δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν στις τρέχουσες εκδόσεις, θα πρέπει να δώσουν στους απογοητευμένους παίκτες την πρωτοβουλία να βρουν άλλη mod για να απολαύσουν το χρόνο τους. Πολύ λίγο μετά την κυκλοφορία μιας ενημερωμένης έκδοσης (μεγάλης ή μικρής), τα mods κυκλοφορούν για το Minecraft και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως. Ενώ μπορεί να μην είναι τόσο υπέροχα όσο αυτά που χρησιμοποιούσατε σε προηγούμενες εκδόσεις, έχουν αναμφίβολα τα προνόμια και τα μπόνους τους.

Συμπερασματικά

Ενώ η κοινότητα μπορεί να φαίνεται σχεδόν ανύπαρκτη μεταξύ μιας μεγάλης πλειοψηφίας των παικτών και σίγουρα μειώνεται στη δημοτικότητα, είναι ακόμα τόσο ισχυρή όσο ποτέ στους φίλους της. Με τις νέες δημιουργίες που γεννιούνται από τα δημιουργικά μυαλά των ατόμων που τα ταλέντα τους δεν έχουν ακόμη συνδυαστεί, οι παραδοσιακές μέρες της Minecraft δεν είναι πολύ κοντά. Ενώ η μορφή μπορεί να μετατοπιστεί σε μπλοκ εντολών ή σε άλλα μέσα, η κοινότητα θα εξακολουθεί να υπάρχει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όσο η Minecraft εξακολουθεί να υπάρχει, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να παίξει το παιχνίδι.