Όλα για την επεξεργασία φωτογραφιών του iMovie

Το λογισμικό iMovie της Apple είναι ένα δωρεάν download για νέους και πρόσφατους αγοραστές Mac και μια επιλογή χαμηλού κόστους για τους ιδιοκτήτες παλιών Mac. Με το iMovie, έχετε ισχυρά, εύκολα κατανοητά εργαλεία επεξεργασίας για τη δημιουργία των δικών σας ταινιών. Αυτές οι ταινίες περιέχουν συνήθως βίντεο κλιπ, αλλά μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες στις ταινίες σας. Μπορείτε ακόμα να δημιουργήσετε μια αποτελεσματική ταινία με φωτογραφίες μόνο με φωτογραφίες που χρησιμοποιούν εφέ κίνησης και μεταβάσεις.

Οποιεσδήποτε εικόνες βρίσκονται στη βιβλιοθήκη Φωτογραφίες , iPhoto ή Aperture είναι διαθέσιμες για χρήση στο iMovie. Εάν οι φωτογραφίες που θέλετε να χρησιμοποιήσετε στο έργο iMovie δεν βρίσκονται σε μία από αυτές τις βιβλιοθήκες, προσθέστε τις στη βιβλιοθήκη πριν ανοίξετε το iMovie. Η Apple συνιστά τη χρήση της Βιβλιοθήκης φωτογραφιών όταν εργάζεστε με το iMovie.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε φωτογραφία μεγέθους ή ανάλυσης στο iMovie, αλλά οι μεγάλες, υψηλής ποιότητας φωτογραφίες φαίνονται καλύτερα. Η ποιότητα είναι σημαντική αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το φαινόμενο Ken Burns, το οποίο μεγεθύνει τις εικόνες σας.

01 από 09

Εντοπίστε την καρτέλα Βιβλιοθήκη φωτογραφιών του iMovie

Εκκινήστε το iMovie και ξεκινήστε ένα νέο έργο ή ανοίξτε ένα υπάρχον έργο. Στο αριστερό πλαίσιο, στην περιοχή Βιβλιοθήκες , επιλέξτε Βιβλιοθήκη φωτογραφιών. Επιλέξτε την καρτέλα My Media στο επάνω μέρος του προγράμματος περιήγησης για να περιηγηθείτε στο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης φωτογραφιών σας.

02 του 09

Προσθέστε φωτογραφίες στο έργο iMovie

Επιλέξτε μια φωτογραφία για το έργο σας κάνοντας κλικ σε αυτό. Για να επιλέξετε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα, κάντε κλικ στο Shift για να επιλέξετε διαδοχικές φωτογραφίες ή κάντε κλικ στην εντολή Command για να επιλέξετε φωτογραφίες τυχαία.

Μεταφέρετε τις επιλεγμένες φωτογραφίες στη χρονολογική σειρά, η οποία είναι η μεγάλη περιοχή εργασίας στο κάτω μέρος της οθόνης. Μπορείτε να προσθέσετε τις φωτογραφίες στη χρονολογική σειρά με οποιαδήποτε σειρά και να τις αναδιοργανώσετε αργότερα.

Όταν προσθέτετε φωτογραφίες στο έργο iMovie, τους έχει εκχωρηθεί ένα καθορισμένο μήκος και αυτόματα εφαρμόζεται το φαινόμενο Ken Burns. Είναι εύκολο να προσαρμόσετε αυτή την προεπιλεγμένη ρύθμιση.

Όταν σύρετε μια φωτογραφία πάνω στη χρονολογική σειρά, τοποθετήστε την ανάμεσα σε άλλα στοιχεία και όχι πάνω από ένα υπάρχον στοιχείο. Αν το σύρετε απευθείας πάνω από μια άλλη φωτογραφία ή άλλο στοιχείο, η νέα φωτογραφία αντικαθιστά το παλιότερο στοιχείο.

03 του 09

Αλλάξτε τη διάρκεια των φωτογραφιών στο iMovie

Το προεπιλεγμένο χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί σε κάθε φωτογραφία είναι 4 δευτερόλεπτα. Για να αλλάξετε τη διάρκεια της παραμονής μιας φωτογραφίας στην οθόνη, κάντε διπλό κλικ στο χρονικό πλαίσιο . Θα δείτε πάνω από 4,0s επάνω σε αυτό. Κάντε κλικ και σύρετε είτε στην αριστερή είτε στη δεξιά πλευρά της φωτογραφίας για να ορίσετε πόσα δευτερόλεπτα θέλετε να παραμείνει η εικόνα στην οθόνη στην οθόνη.

04 του 09

Προσθήκη εφέ στο iMovie Photos

Κάντε διπλό κλικ σε μια φωτογραφία για να την ανοίξετε στο παράθυρο προεπισκόπησης, το οποίο περιέχει πολλά σύνολα στοιχείων ελέγχου για να εφαρμόσετε αλλαγές και εφέ στη φωτογραφία. Επιλέξτε το εικονίδιο του φίλτρου κλιπ από τη σειρά των εικονιδίων πάνω από την εικόνα προεπισκόπησης. Κάντε κλικ στο πεδίο Φίλτρο κλιπ για να ανοίξετε ένα παράθυρο με εφέ που περιλαμβάνουν διπλό, ασπρόμαυρο, ακτίνων Χ και άλλα. Μπορείτε να εφαρμόσετε μόνο ένα εφέ ανά φωτογραφία και μπορείτε μόνο να εφαρμόσετε αυτό το εφέ σε μία φωτογραφία τη φορά.

05 του 09

Αλλάξτε την εμφάνιση των φωτογραφιών σας στο iMovie

Χρησιμοποιήστε τα εικονίδια πάνω από τη φωτογραφία στο παράθυρο προεπισκόπησης για να διορθώσετε την εικόνα, να αλλάξετε τη φωτεινότητα και την αντίθεση, να προσαρμόσετε τον κορεσμό.

06 του 09

Ρυθμίστε την κίνηση του Ken Burns Effect

Το εφέ Ken Burns είναι το προεπιλεγμένο για κάθε φωτογραφία. Όταν επιλεγεί το Ken Burns στην ενότητα "Στυλ", θα εμφανιστούν δύο πλαίσια επάνω στην προεπισκόπηση που δείχνουν πού αρχίζει και τελειώνει η κινούμενη εικόνα της φωτογραφίας. Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτήν την κινούμενη εικόνα στο παράθυρο προεπισκόπησης. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε την επιλογή Περικοπή ή περικοπή για να την προσαρμόσετε στην ενότητα Στυλ.

07 του 09

Τοποθετήστε μια φωτογραφία στην οθόνη iMovie

Αν θέλετε να εμφανιστεί ολόκληρη η φωτογραφία, επιλέξτε την επιλογή " Προσαρμογή " στην ενότητα "Στυλ". Αυτό αποκαλύπτει την πλήρη φωτογραφία χωρίς περικοπή ή κίνηση για όλο το χρόνο που εμφανίζεται στην οθόνη. Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα της αρχικής φωτογραφίας, μπορεί να καταλήξετε με μαύρες ράβδους κατά μήκος των πλευρών ή πάνω και κάτω της οθόνης.

08 από 09

Crop Photos στο iMovie

Εάν θέλετε μια φωτογραφία να γεμίσει ολόκληρη την οθόνη στο iMovie ή εάν θέλετε να εστιάσετε σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της εικόνας, χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση Crop to Fit Με αυτή τη ρύθμιση, επιλέγετε το τμήμα της φωτογραφίας που θέλετε να δείτε στην ταινία.

09 του 09

Περιστρέψτε μια εικόνα

Ενώ μια φωτογραφία είναι ανοικτή στο παράθυρο προεπισκόπησης, μπορείτε να την περιστρέψετε αριστερά ή δεξιά χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ελέγχου περιστροφής πάνω από την εικόνα. Μπορείτε επίσης να αναπαράγετε την ταινία μέσα από αυτό το παράθυρο για να δείτε τα εφέ, την περικοπή και την περιστροφή που έχετε εφαρμόσει στη φωτογραφία.