Εναλλακτικές δυνατότητες κάμερας παύλας

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των 3 εναλλακτικών λύσεων Dash Cam

Αν θέλετε να καταγράψετε κάθε στιγμή της μονάδας σας κάθε φορά που βρίσκεστε πίσω από το τιμόνι, τότε πραγματικά δεν μπορείτε να νικήσετε την εμπειρία set-and-forget που θα πάρετε από μια ειδική dashcam . Μπορείτε να πάρετε πολύ κοντά με τη σωστή εφαρμογή smartphone, αλλά υπάρχει ακόμα λίγο περισσότερη δουλειά.

Εναλλακτικές δυνατότητες κάμερας παύλας

Αν και καμία συσκευή δεν μπορεί να νικήσει μια υψηλής ποιότητας, αφιερωμένη κάμερα παύλα σε κάθε πτυχή, υπάρχει μια χούφτα εναλλακτικών που θα μπορούσε να κάνει το τέχνασμα. Τα κυριότερα είναι:

Οι δύο πρώτες εναλλακτικές λύσεις θα λειτουργήσουν καλύτερα ως κάμερες προς τα εμπρός που καταγράφουν όταν οδηγείτε και το τελευταίο πρόκειται να λειτουργήσει καλύτερα για την εγγραφή στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό του αυτοκινήτου σας όταν είστε σταθμευμένοι.

Εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής Dash

Οι εφαρμογές φωτογραφικής μηχανής Dash είναι διαθέσιμες για όλες τις μεγάλες πλατφόρμες smartphone, συμπεριλαμβανομένων των iOS, Android, Blackberry και Windows Phone. Τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά διαφέρουν από τη μια εφαρμογή στην άλλη, αλλά τα καλύτερα είναι στην πραγματικότητα αρκετά καλά στο να μιμούνται τη λειτουργικότητα ενός πραγματικού cam κάμερα σε ένα κλάσμα του κόστους. Για παράδειγμα, μια φωτογραφική μηχανή ταμπλετών smartphone θα καταγράψει συνήθως σε μια ποικιλία αναλύσεων (συμπεριλαμβανομένης της πλήρους HD σε ορισμένες περιπτώσεις) και επικάλυψη δεδομένων που προέρχονται από το GPS, όπως η θέση του οχήματος και η ταχύτητα με την οποία ταξιδεύει.

Αυτές οι εφαρμογές συνήθως είναι επίσης ρυθμισμένες για να αντικαθιστούν αυτόματα τα παλιά αρχεία βίντεο μόλις γεμίσει ο χώρος αποθήκευσης, ώστε να μην γεμίσει πλήρως τη μνήμη του τηλεφώνου σας με άχρηστα δεδομένα.

Το μειονέκτημα των εφαρμογών

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό σας αντί για μια ειδική έκκεντρο είναι ότι πρέπει να θυμάστε να ξεκινάτε την εφαρμογή κάθε φορά που παίρνετε πίσω από το τιμόνι. Θα πρέπει επίσης να αγοράσετε κάποιο τύπο ταμπλό ή παρμπρίζ τηλεφώνου που δεν εμποδίζει την κάμερα του τηλεφώνου σας. Αν καμία από αυτές δεν σας ενοχλεί, και έχετε ήδη ένα smartphone, τότε μία από αυτές τις εφαρμογές θα είναι σίγουρα μια καλή εναλλακτική λύση φωτογραφικών μηχανών παύλας για εσάς.

Χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών ως Dash Cams

Σχεδόν οποιαδήποτε φορητή συσκευή εγγραφής, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής που ήδη κατέχετε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κάμερα παύλας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες σκέψεις για να διασκεδάσετε πριν αποφασίσετε να πάτε με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή γενικής χρήσης αντί για μια ειδική dashcam.

Τα θέματα με τις ψηφιακές καμερών

Το κύριο ζήτημα είναι η αποθήκευση. Ακόμα κι αν έχετε μια τεράστια κάρτα SD και ρυθμίζετε την ψηφιακή σας κάμερα σε σχετικά χαμηλή ανάλυση εγγραφής , η μνήμη θα γεμίσει τελικά. Και δεδομένου ότι οι ψηφιακές κάμερες συνήθως δεν διαθέτουν λειτουργία "looping" που αντικαθιστά παλιά δεδομένα καθώς καταγράφονται νέα δεδομένα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να παίζετε με τα παλιά αρχεία βίντεο σε τακτική βάση.

Το άλλο μεγαλύτερο ζήτημα σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές αποθηκεύουν αρχεία βίντεο, τα οποία διαφέρουν σημαντικά από τον τρόπο που τα cams παύουν να αποθηκεύουν αρχεία βίντεο. Όπου τα κάμερα παύσης δημιουργούν μια σειρά σχετικά μικρών αρχείων, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές θα δημιουργήσουν ένα μεγάλο αρχείο που θα καλύπτει ολόκληρη τη διάρκεια της εγγραφής. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση του ακριβούς γεγονότος που αναζητάτε και σημαίνει επίσης ότι πρέπει είτε να παραμείνετε σε σχετικά μεγάλα αρχεία βίντεο είτε να ανακατευτείτε με έναν επεξεργαστή βίντεο για να δημιουργήσετε κλιπ οτιδήποτε πραγματικά θέλετε να κρατήσετε.

Χρησιμοποιώντας άλλες συσκευές επιτήρησης ως Dash Cams

Παρόλο που οι εκκεντροφόροι έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να φιλτράρουν το δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητό σας όταν οδηγείτε, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για επιτήρηση όταν είστε σταθμευμένοι. Εάν αυτή είναι η λειτουργία που σας ενδιαφέρει, τότε μπορεί να θέλετε να εξετάσετε μια συσκευή επιτήρησης που δεν διατίθεται στο εμπόριο ως κάμερα παύλα. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν πολύ σαν κάμερες παύλας, επειδή «βρουν» τις ηχογραφήσεις τους και δημιουργούν πολλά μικρά αρχεία αντί για ένα τεράστιο, αλλά υπάρχουν κάποιες ανησυχίες.

Το κύριο ζήτημα με συσκευές επιτήρησης

Το κύριο ζήτημα είναι η εξουσία. Αυτές οι συσκευές έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με ισχύ 120V AC ή με μπαταρία. Στην περίπτωση συσκευών επιτήρησης που λειτουργούν σε 120 V εναλλασσόμενο ρεύμα, έχετε την επιλογή καλωδίωσης σε μετατροπέα ισχύος αυτοκινήτου ή με χρήση αναστροφέα αναπτήρα τσιγάρου - εάν η κλήση του ρεύματος είναι αρκετά χαμηλή. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη το γεγονός ότι η συσκευή μπορεί να αποστραγγίσει την μπαταρία σας μέχρι το σημείο που το όχημά σας δεν θα μπορέσει να ξεκινήσει.

Αν πρόκειται να συνδέσετε μια συσκευή επιτήρησης στο ηλεκτρικό σύστημα του αυτοκινήτου σας, είτε χρησιμοποιείτε μετατροπέα είτε όχι, ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή που περιλαμβάνει ενσωματωμένο ανιχνευτή κίνησης. Με αυτόν τον τρόπο, η κάμερα θα ενεργοποιηθεί και θα εγγραφεί μόνο όταν συμβαίνει κάτι. Εξακολουθεί να υπάρχει κάποια δύναμη κλήρωση ανά πάσα στιγμή, όμως, και υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι η κάμερα δεν θα ανάψει αρκετά γρήγορα για να πιάσει ένα χτύπημα και να τρέξει πριν το όχημα που χτύπησε τη δική σας οδηγεί μακριά.