Εκτύπωση γραμμών πλέγματος και επικεφαλίδων στο Excel

Εκτυπώστε τις γραμμές πλέγματος και τις επικεφαλίδες για να κάνετε ένα υπολογιστικό φύλλο πιο ευανάγνωστο

Η εκτύπωση των γραμμών πλέγματος και των επικεφαλίδων γραμμών και στηλών συχνά διευκολύνει την ανάγνωση δεδομένων στο υπολογιστικό σας φύλλο. Ωστόσο, αυτές οι δυνατότητες δεν ενεργοποιούνται αυτόματα στο Excel. Αυτό το άρθρο σάς δείχνει τον τρόπο ενεργοποίησης και των δύο λειτουργιών του Excel 2007 . Δεν ήταν δυνατή η εκτύπωση γραμμών πλέγματος σε εκδόσεις του Excel πριν από το 2007.

Πώς να εκτυπώσετε γραμμές πλέγματος και επικεφαλίδες στο Excel

  1. Ανοίξτε ένα φύλλο εργασίας που περιέχει δεδομένα ή προσθέστε δεδομένα στις πρώτες τέσσερις ή πέντε στήλες και γραμμές ενός κεννού φύλλου εργασίας.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Page Layout .
  3. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία, ελέγξτε το πλαίσιο " Εκτύπωση " κάτω από το πλέγμα γραμμών στην κορδέλα .
  4. Ελέγξτε το πλαίσιο " Εκτύπωση " στις επικεφαλίδες για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία επίσης.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί προεπισκόπησης εκτύπωσης στη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης για να κάνετε προεπισκόπηση του φύλλου εργασίας σας πριν την εκτυπώσετε.
  6. Οι γραμμές πλέγματος εμφανίζονται ως διακεκομμένες γραμμές που περιγράφουν τα κελιά που περιέχουν δεδομένα στην προεπισκόπηση εκτύπωσης.
  7. Οι αριθμοί σειράς και τα γράμματα στηλών για αυτά τα κελιά που περιέχουν δεδομένα εμφανίζονται κατά μήκος της πάνω και αριστεράς πλευράς του φύλλου εργασίας στην προεπισκόπηση εκτύπωσης.
  8. Εκτυπώστε το φύλλο εργασίας πατώντας Ctrl + P για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Print (Εκτύπωση). Κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Στο Excel 2007, ο κύριος σκοπός των γραμμών πλέγματος είναι να διακρίνουν τα όρια των κυψελών, αν και δίνουν επίσης στον χρήστη ένα οπτικό σύμβολο που βοηθά στην ευθυγράμμιση των σχημάτων και των αντικειμένων.