Κάνοντας βίντεο με παιδιά

Η κινηματογραφία αναπτύσσει τις ικανότητες των υπολογιστών και των δημιουργικών των παιδιών

Η κόρη μου αγαπά να βγάζει βίντεο μαζί μου - και από μόνη της. Είναι ενδιαφέρον ότι ήταν πολύ νέος και γνωρίζω πολλά άλλα παιδιά που απολαμβάνουν κινηματογραφική προβολή. Επίσης, μου άρεσε να βγαίνω βίντεο όταν ήμουν παιδί, αλλά κατά το παρελθόν ο εξοπλισμός εγγραφής και επεξεργασίας ήταν πολύ πιο δύσκολο να χρησιμοποιηθεί! Αυτές τις μέρες, τα παιδιά βλέπουν τους γονείς τους να καταγράφουν και να επεξεργάζονται βίντεο απευθείας στα τηλέφωνα, έτσι φυσικά θέλουν να μπουν στη διασκέδαση.

Εάν τα παιδιά σας αγαπούν την κινηματογράφηση, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να τους βοηθήσετε να αναπτύξουν τις δεξιότητες παραγωγής τους και τις ικανότητές τους για αφήγηση.

Εύκολο στη χρήση εξοπλισμό

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένα smartphone είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την εισαγωγή των παιδιών στην παραγωγή βίντεο. Είναι πιο προσιτά από τις αποκλειστικές βιντεοκάμερες και λιγότερο ευαίσθητες στα χέρια του παιδιού. Ειδικά με τα μικρότερα παιδιά, είναι ωραίο να έχετε μόνο ένα κουμπί για εγγραφή και παύση και όχι άλλες περισπασμούς. Επίσης, όσο έχετε μια αξιοπρεπή περίπτωση, μπορείτε να αφήσετε το παιδί σας να χειριστεί το τηλέφωνο και να κάνει την εγγραφή μόνο από μόνη της, χωρίς πολύ να ανησυχεί για το τι θα συμβεί αν το πέσουν. (Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές για καταγραφή κινητού τηλεφώνου )

Εάν έχετε ένα μεγαλύτερο παιδί, ο οποίος θέλει να έχει περισσότερο έλεγχο της εμφάνισης της εγγεγραμμένης εικόνας, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας βιντεοκάμερες διαθέσιμο για κάθε προϋπολογισμό. (Διαβάστε περισσότερα: Βιντεοκάμερες)

Όταν πρόκειται για επεξεργασία βίντεο, υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας βίντεο τα οποία μπορούν να μάθουν εύκολα τα παιδιά με βασικές ικανότητες στον υπολογιστή. Το Movie Maker και το iMovie έρχονται δωρεάν με υπολογιστές και Mac, και είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε για αρχάριους εκδότες. Για τα μικρότερα παιδιά, ίσως χρειαστεί να κάνετε την επεξεργασία για αυτούς, αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να τους διδάξετε σχετικά με τα βασικά των υπολογιστών ενώ τα διδάσκετε για την παραγωγή ταινιών.

Συνεργαστείτε με τα παιδιά σας

Η κινητοποίηση είναι σχεδόν πάντα μια ομαδική προσπάθεια και μπορεί να είναι πολύ ανταμείβοντας για να συνεργαστείτε με τα παιδιά σας σε ένα έργο. Αν έχετε ήδη αξιοπρεπείς ικανότητες παραγωγής βίντεο, μπορείτε να είστε δάσκαλος και βοηθός. Και αν είστε αρχάριος, κάνοντας μια ταινία είναι μια ευκαιρία για εσάς και το παιδί σας να μαθαίνουν μαζί και μεταξύ τους.

Σχεδιασμός Παραγωγής & amp; Storyboarding

Μερικές φορές τα παιδιά απλά θέλουν να πάρουν την κάμερα και να ξεκινήσουν την εγγραφή χωρίς να σκεφτούν τι είδους ταινία κάνουν. Φυσικά, είναι πάντα διασκεδαστικό να τους αφήνετε να παίζουν με τη βιντεοκάμερα και να πειραματίζονται από μόνοι τους. Αλλά ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις κινηματογραφικές τους ικανότητες, μπορείτε να βοηθήσετε συνεργάζοντας μαζί τους για να προγραμματίσετε την παραγωγή μπροστά από το χρόνο.

Ένας βασικός πίνακας ιστοριών είναι χρήσιμος για τον προγραμματισμό σκηνών και βολών στην ταινία σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνο με τη σκιαγράφηση κάθε στιγμιότυπου σε χαρτί και, στη συνέχεια, να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό κατά τη διάρκεια της λήψης φωτογραφιών. Ο πίνακας προβολής θα σας βοηθήσει επίσης να καταλάβετε πού θα χρειαστεί να κάνετε τη μαγνητοσκόπηση, και τι είδους σκηνικά και κοστούμια θα χρειαστείτε πριν από καιρό.

Η χαρά της πράσινης οθόνης

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα για την παραγωγή ταινιών με παιδιά είναι να αναπτύσσουν ιδέες ιστοριών που είναι πραγματικά ικανές. Έχοντας εκτεθεί σε παραγωγές του Χόλιγουντ με υψηλό προϋπολογισμό, πολλοί φιλόδοξοι κινηματογραφιστές θέλουν οι ταινίες τους να έχουν επίσης περίπλοκο σκηνικό και ειδικά εφέ. Ο ευκολότερος τρόπος να κάνετε ταινίες όπως αυτές με τα παιδιά είναι να χρησιμοποιήσετε μια πράσινη οθόνη. Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ την εγγραφή σε πράσινη οθόνη, μπορεί να φαίνεται εκφοβιστική, αλλά είναι πραγματικά απίστευτα απλή και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα φωτεινό πράσινο πανί! (Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές για παραγωγή πράσινης οθόνης)

Χρησιμοποιώντας μια πράσινη οθόνη, τα παιδιά σας μπορούν να σχεδιάσουν ή να βρουν εικόνες από τις πιο φανταστικές ρυθμίσεις που μπορούν να φανταστούν να χρησιμοποιήσουν ως σκηνικό για τις ταινίες τους. Με τα σωστά κοστούμια και λίγη φαντασία, μπορείτε να φτιάξετε βίντεο που μοιάζουν να είναι τοποθετημένα οπουδήποτε από τον εξωτερικό χώρο σε ένα κάστρο fairyland.

Ιστορίες πραγματικής ζωής

Είναι επίσης διασκεδαστικό για τα παιδιά να κάνουν ταινίες ντοκιμαντέρ. Μπορούν να έχουν πολλή διασκέδαση για να πάρουν συνέντευξη από τους ανθρώπους (διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές Συνέντευξης ), προβάλλοντας βιντεοσκοπήσεις ή λέγοντας ιστορίες για τα μέρη που επισκέφτηκαν ή θέματα που έχουν ερευνήσει. Αυτά τα βίντεο μπορούν να βελτιωθούν με φωτογραφίες ή ανανέωση για να φέρει το θέμα στη ζωή.

Μάθηση με την παρακολούθηση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας για την παραγωγή ταινιών για να τους βοηθήσετε να γίνουν κριτικοί θεατές. Όταν βλέπετε ταινίες και τηλεόραση, αρχίστε να σκέφτεστε πώς γίνονται τα shows και γιατί ο σκηνοθέτης έκανε κάποιες επιλογές και μιλήστε για τα πράγματα με το παιδί σας. Μπορεί να προσφέρει ένα εντελώς νέο επίπεδο σημασίας σε αυτό που παρακολουθείτε και μπορεί να σας δώσει και το παιδί σας έμπνευση και ιδέες για την παραγωγή βίντεο.