Κάντε υπέροχα βίντεο με το τηλέφωνό σας

Συμβουλές για κινητά τηλέφωνα Βίντεο που φαίνονται και ο ήχος καλύτερα

Τα νέα κινητά τηλέφωνα μπορούν να βάζουν πάντα μια βιντεοκάμερα HD ή ακόμα και 4K σε απόσταση αναπνοής και έχουν γίνει η συσκευή εγγραφής για πολλούς από εμάς. Φυσικά, η ποιότητα του βίντεο κινητού τηλεφώνου μπορεί να διαφέρει άγρια. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην ποιότητα των κινητών τηλεφώνων - μερικοί έχουν καλύτερους φακούς και υψηλότερη ανάλυση από άλλους. Αλλά είναι ως επί το πλείστον ένα σημάδι της ποιότητας (ή της έλλειψης αυτής) του ατόμου που κάνει το βίντεο .

01 από 09

Αποκτήστε την ευρεία λήψη!

Juergen Ritterbach / Getty Images

Θυμηθείτε αυτό: Όλα τα βίντεο κινητού τηλεφώνου πρέπει να είναι οριζόντια. Είναι δελεαστικό να γυρίσετε το τηλέφωνο και να πλαισιώσετε μια βιντεοκασέτα, αλλά αυτό θα είναι πλαγίως όταν παρακολουθείτε τον υπολογιστή ή την τηλεόρασή σας!

Αυτό είναι ένα λάθος που βλέπω τους ανθρώπους που κάνουν όλη την ώρα. Οι λήψεις μπορούν να περιστραφούν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, αλλά στη συνέχεια καταλήγετε σε κάποια σοβαρή πυγμαχία πυλώνων.

02 του 09

Εγγραφή βίντεο τηλεφώνου σε εξωτερικούς χώρους

Το φωτεινό φως κάνει τα πάντα να φαίνονται καλύτερα, συμπεριλαμβανομένων και ειδικά βίντεο κινητού τηλεφώνου. Δοκιμάστε να εγγράψετε ένα νυχτερινό βίντεο στο τηλέφωνό σας και θα απογοητευτείτε. Και ακόμα και η λήψη σε εσωτερικούς χώρους με φώτα μπορεί να είναι προβληματική, με ισορροπία λευκού και άλλα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε.

Το μικρό μέγεθος του αισθητήρα στο τηλέφωνό σας είναι ο εχθρός εδώ. Παρόμοια ζητήματα φωτογραφικές μηχανές πανούκλας δράσης επίσης. Οι σκοτεινές σκηνές προκαλούν ψηφιακό θόρυβο.

Για την καλύτερη ποιότητα, πυροβολείτε σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως. Τα χρώματα θα εμφανιστούν και το βίντεο θα είναι το καλύτερο που θα πάρετε ποτέ από το τηλέφωνό σας.

Για πόντους μπόνους, πειραματιστείτε με το στρέβλωση του φακού σας ανάλογα με τον τόπο στον οποίο θα βρεθεί ο ήλιος να προσπαθήσετε να πάρετε σέξι φωτοβολίδες φακών στο πλάνο σας!

03 του 09

Κρατήστε το φακό καθαρό

Δεν μπορώ να σας πω πόσα βίντεο από το τηλέφωνό μου διαθέτουν ένα ροζ blob, που εισέρχεται από την πλευρά του πλαισίου. Ναι, η άκρη του δακτύλου μου, για άλλη μια φορά το σκοτεινό φακό. Όπως και εγώ, πρέπει να θυμηθούμε: Προσέξτε να κρατήσετε τα δάχτυλά σας μακριά από το φακό του τηλεφώνου σας. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις με ιμάντες ή άλλα μαξιλάρια (οι περιπτώσεις Moleskine είναι τακτικοί παραβάτες). Ας μην καταστρέψουμε πια βίντεο, εντάξει;

04 του 09

Κρατήστε τη συσκευή καθαρό

Στο πνεύμα της προηγούμενης συμβουλή, καταλάβω πού είναι το μικρόφωνο στο κινητό σας τηλέφωνο και κρατήστε το ακάλυπτο και σαφές όταν εγγράφετε βίντεο.

05 του 09

Κρατήστε το τηλέφωνο σταθερό

Τα τηλέφωνα είναι τόσο ελαφριά, που είναι εύκολο να τα τσαλακώσουν κατά την εγγραφή βίντεο. Για σταθερότερα βίντεο κινητών τηλεφώνων, μπορείτε να επενδύσετε σε ένα μικρό τρίποδο - ή να κάνετε τον εαυτό σας, είτε με τους αγκώνες σας να στηρίζονται σε κάτι είτε να στηρίζονται σε σας.

Για να πάρετε τα τηλεφωνικά σας βίντεο στο επόμενο επίπεδο, ελέγξτε το iOgrapher. Κάνουν τέλειες περιπτώσεις κλικ για iPhone και iPad που θα μετατρέψουν το τηλέφωνό σας σε φορητό στούντιο βίντεο.

06 του 09

Κρατήστε το Mic Close

Μιλώντας για ήχο, είναι συχνά το χειρότερο μέρος της εγγραφής βίντεο με ένα τηλέφωνο. Τα περισσότερα τηλέφωνα δεν διαθέτουν είσοδο μικροφώνου, αλλά μπορείτε να διατηρήσετε την ποιότητα ήχου με εγγραφή σε ήσυχους χώρους και κρατώντας το τηλέφωνο όσο το δυνατόν πιο κοντά στο θέμα που βάζετε.

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές εγγραφής ήχου

07 του 09

Αναβαθμίστε σε ένα καλό τηλέφωνο για βίντεο

Τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα μπορούν να εγγράψουν βίντεο - ακόμα και τα τηλέφωνα flip από τις αρχές του αιώνα. Αλλά αυτά τα παλαιότερα και φθηνότερα κινητά τηλέφωνα καταγράφουν βίντεο με μικρό μέγεθος καρέ και χαμηλό ρυθμό bit .

Αν σχεδιάζετε να εγγράψετε πολλά βίντεο με το τηλέφωνό σας, αναβαθμίστε σε ένα που βγαίνει σε HD. Αξίζει, και θα βρείτε ότι αντικαθιστά γρήγορα άλλες, πιο ογκώδεις βιντεοκάμερες που μπορεί να χρησιμοποιείτε!

08 από 09

Επεξεργασία βίντεο στο τηλέφωνό σας

Εάν διαθέτετε ένα smartphone, μπορείτε να κάνετε λήψη εφαρμογής που σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε βίντεο απευθείας στο τηλέφωνό σας. Ως χρήστης iPhone, μου αρέσει πολύ η δυνατότητα επεξεργασίας που περιλαμβάνεται στην ελεύθερη εφαρμογή Vimeo και έχω και την εφαρμογή iMovie.

09 του 09

Μεταφόρτωση βίντεο από το τηλέφωνό σας

Το YouTube καθιστά εύκολη την μεταφόρτωση βίντεο απευθείας από το τηλέφωνό σας με την εφαρμογή YouTube . Εάν δεν διαθέτετε την εφαρμογή ή ένα έξυπνο τηλέφωνο για να το υποστηρίξετε, μπορείτε να ανεβάσετε βίντεο αποστέλλοντάς τες από το τηλέφωνό σας σε μια μοναδική διεύθυνση που είναι διαθέσιμη στην ενότητα ρυθμίσεων για κινητά στις Ρυθμίσεις Λογαριασμού YouTube .