Πώς να επαναφέρετε κάθε μοντέλο του iPod nano

Εάν το iPod nano δεν ανταποκρίνεται σε κλικ και δεν θα αναπαράγει μουσική, πιθανόν να είναι παγωμένο. Αυτό είναι ενοχλητικό, αλλά δεν είναι πολύ σοβαρό. Η επαναφορά του iPod nano είναι πολύ απλή και διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα. Πώς το κάνετε εξαρτάται από το μοντέλο που έχετε.

Πώς να επαναφέρετε τον 7ο γεν. IPod Nano

Προσδιορίστε την 7η γενιά νανο

Η 7η γενιά του iPod nano μοιάζει με ένα συντριπτικό iPod touch και είναι το μόνο nano που προσφέρει χαρακτηριστικά όπως οθόνη πολλαπλών κουμπιών, υποστήριξη Bluetooth και κουμπί Home. Ο τρόπος που επαναφέρετε είναι επίσης μοναδικός (αν και η επαναφορά της 7ης γενιάς nano θα είναι γνωστή αν έχετε χρησιμοποιήσει iPhone ή iPod touch):

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Hold (στην επάνω δεξιά γωνία) και το κουμπί Home (στο μπροστινό μέρος) ταυτόχρονα.
  2. Όταν η οθόνη σβήσει, αφήστε τα δύο κουμπιά.
  3. Σε άλλα λίγα δευτερόλεπτα, εμφανίζεται το λογότυπο της Apple, πράγμα που σημαίνει ότι το nano επανεκκινείται. Σε λίγα δευτερόλεπτα, θα επιστρέψετε στην κύρια οθόνη, έτοιμη να πάει.

Πώς να κάνετε επανεκκίνηση του 6ου γενικού iPod nano

Προσδιορίστε την 6η γενιά νανο

Αν χρειαστεί να ξεκινήσετε εκ νέου το 6ο γονίδιο σας. nano, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake (αυτό που βρίσκεται επάνω δεξιά) και το κουμπί Down Volume (αυτό που βρίσκεται πολύ αριστερά). Θα χρειαστεί να το κάνετε αυτό για τουλάχιστον 8 δευτερόλεπτα.
  2. Η οθόνη θα σβήσει όσο θα γίνει η επανεκκίνηση του nano.
  3. Όταν βλέπετε το λογότυπο της Apple, μπορείτε να αφήσετε να πάτε? το nano ξεκινά ξανά.
  4. Εάν αυτό δεν λειτουργεί, επαναλάβετε από την αρχή. Μερικές προσπάθειες θα πρέπει να κάνουν το τέχνασμα.

Πώς να επαναφέρετε τον 1ο-5ο Gen. iPod nano

Προσδιορίστε το νανο της 1ης-5ης γενιάς

Η επαναφορά των πρόωρων μοντέλων iPod nano είναι παρόμοια με την τεχνική που χρησιμοποιείται για το 6ο gen. μοντέλο, αν και τα κουμπιά είναι ελαφρώς διαφορετικά.

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, βεβαιωθείτε ότι το κουμπί κράτησης του iPod σας δεν είναι ενεργοποιημένο. Αυτός είναι ο μικρός διακόπτης στην κορυφή του iPod nano που μπορεί να "κλειδώσει" τα κουμπιά του iPod. Όταν κλειδώνετε το νανο, δεν θα ανταποκρίνεται στα κλικ, γεγονός που το κάνει να φαίνεται παγωμένο. Θα γνωρίζετε ότι το κουμπί αναμονής είναι ενεργοποιημένο αν δείτε μια μικρή πορτοκαλί περιοχή κοντά στο διακόπτη και ένα εικονίδιο κλειδώματος στην οθόνη. Αν δείτε κάποιον από αυτούς τους δείκτες, μετακινήστε το διακόπτη προς τα πίσω και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα. Αν το nano δεν είναι κλειδωμένο:

  1. Σύρετε το διακόπτη κράτησης στη θέση Ενεργοποίηση (έτσι εμφανίζεται το πορτοκαλί) και, στη συνέχεια, μετακινήστε το πάλι στη θέση Off (Απενεργοποίηση).
  2. Κρατήστε ταυτόχρονα και το κουμπί Μενού στο κουμπί και το κεντρικό κουμπί. Πατήστε τα για 6-10 δευτερόλεπτα. Αυτό θα πρέπει να επαναφέρει το iPod nano. Θα γνωρίζετε ότι η επανεκκίνηση γίνεται όταν η οθόνη σκουραίνει και στη συνέχεια εμφανίζεται το λογότυπο της Apple.
  3. Αν αυτό δεν λειτουργεί για πρώτη φορά, επαναλάβετε τα βήματα.

Τι να κάνετε αν η επαναφορά δεν λειτούργησε

Τα βήματα για επανεκκίνηση ενός νανο είναι απλά, αλλά τι εάν δεν δούλευαν; Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε σε αυτό το σημείο:

  1. Συνδέστε το iPod nano σε μια πηγή τροφοδοσίας (όπως ο υπολογιστής ή μια πρίζα) και αφήστε το να φορτιστεί για περίπου μία ώρα. Θα μπορούσε να είναι ότι η μπαταρία απλά λειτουργεί κάτω και πρέπει να επαναφορτίσετε.
  2. Εάν έχετε χρεώσει το nano και δοκιμάσετε όλα τα βήματα επαναφοράς και το nano εξακολουθεί να μην λειτουργεί, μπορεί να έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα από ό, τι μπορείτε να λύσετε μόνοι σας. Επικοινωνήστε με την Apple για να λάβετε περισσότερη βοήθεια .